Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tvkalina

26. 5. 2009 12:54
škoda že nelze udělit opak karmy

Paní vy jste naprosto nepochopila, že pokud už chcete někoho rozdělovat musíte postupovat případ od případu a ne sesypat všechny do jednoho pytle.

0 0
možnosti
J

Joanne

19. 5. 2009 17:22
No nevím, já jsem se

narodila na Ukrajině a do šesti let jsem tam bydlela s tátou aniž bych slyšela češtinu. Sem jsem přijela cca 2 měsíce před nástupem do 1. třídy a i to jsme doma mluvili převážně rusky. Na zápis jsem šla s naučenými třemi základními větami (Jak se jmenuješ? - Moje jméno zní Sofie :)). První dny mého školního života vypadaly podobně, ale do pololetí jsem klidně mluvila se všemi spolužáky a z ČJ měla jedničku BEZ doučování, šikany ve škole, x-hodinového učení se slzou u tváře, geniálního mozku a pocitu méněcennosti. Ted' je mi 12, chodím na gympl a z ČJ jsem měla vždy dobré známky. Tudíž si myslím, že rozdělovat romské a české děti do různých tříd a ještě to pokrytecky nazývat rozdělením na chytré a méně chytré (odkdy všechny romové jsou hloupější než my a odkdy žádné romské dítě neumí česky?) mi příjde jako blbost.

PS. Ted' mi můžete "nadávat" do zastánce toho nepracujícího a žijícího za naše peníze etnika, ale já opravdu osobně znám cikány, kteří pracují, jsou slušní a mají dvě děti.

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 5. 2009 19:16
Re: No nevím, já jsem se

Jasne, my vam to verime, mila dvanactko...;-DOsobne znam take cikany kteri jsou slusni a ziji slusne, jenze ti nemaji problem byt ve skole, vetsinou je to mozna 1 procento a zbytek 99 jsou prizivnici...

0 0
možnosti
C

culka

19. 5. 2009 12:06
U nás máme

přípravnou třídu. Děti, které nejsou zvyklé, se učí sedět potichu na místě, soustředit se, držet tužku.... aby mohly startovat v první třídě z víceméně stejné pozice. Docela to funguje.

0 0
možnosti
KU

Karelur

19. 5. 2009 11:03
mísit žáky je nesmysl. Těm hloupým to nepomůže a

chtré to poškodí. http://beo.sk/multikulturalizmus/663-perfektne-multikulturne-prva-nemecka-skola-bez-nemeckych-ziakov-v-berline

0 0
možnosti
E

EWCZ+

19. 5. 2009 20:35
Re: mísit žáky je nesmysl. Těm hloupým to nepomůže a

Tak to je sila. On uz ten pokus s tim 1:1 byl ztraceny.

Pripomina mi to jeden clanek La Griffe du Lion, kde statisticky vypocital, ze kdyz na skole v USA pocet cernych ve tride prekroci 40%, nenauci se tam nikdo nic.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

19. 5. 2009 7:04
Vy blbci......

ucte se od narodu, kteri tady tento system vyzkousely a vyloucili uz pred x desitky let.

Moje znama, Kanadanka, mi vypravela jak v jejich skole (v 60 a 70 letech, meli zvlastni tridy pro "pomale"deti a jedine co to udellalo, bylo, ze ty chytre se baly tech pomalych, a ti pomali se citili menecenni. V dnesni dobe tady chodi i mongolisti-down syndrome- deti do trid s normalnimi a je to pro vsechny, a hlavne ty normalni deti vic nez prospesne. Rika se, ze chytri se uci z chyb ostatnich, ale jak je videt, tak zeme x-sovetskeho bloku nejsou moc chytre, protoze misto aby se poucily z chyb svych zapadnich sousedu, tak masti jednu chybu za druhou ,jako kdyby uz to tady davno nebylo. :-/

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 5. 2009 15:26
Re: Vy blbci......

Prosim vas , Prickrose, dejte si uz pausu od toho vecneho nadavani Cechum. Zvlastni skoly ci tridy byly , jsou a budou, protoze posadit do obycejne tridy mongoloida, to je hloupost. On nema sanci se naucit, potrebuje zvlastni peci a jine osnovy nez zaci bezne skoly. Cim vice budou Cesi adoptovat cizi skolstvi, tim vice se bude skolstvi devalvovat. Svoje dite neposilam do skoly, aby se drzelo za rucicku s postizenym, ale aby se neco naucilo. Vse je na rodicich, pokud jsou rodice rasisti ci hulvati, tak muzete nasadit do tridy deset cernochu, dva mongoloidy, tri vozickare a pet normalnich deti, tak ty deti prastenych rodicu stejne budou delat to, co vidi doma. Vazne by me strasne zajimalo, kdy jste naposledy byla v Cesku, mate dost zkreslene predstavy.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

18. 5. 2009 16:04
Třídit podle prospěchu, to rozhodně ano

Pokud zařadíme dítě s horším prospěchem mezi ty lepší, tak si ty horší polepší. Ale co ti lepší? Ti si pohorší,neboť na ně učitel bude mít méně času a musí se přizpůsobit těm pomalejším. Odhaduji, že 30% horších žáků zabere 60% času učitele Tedy ti lepší se vlastně musí obětovat pro ty horší. Ale proč by to dělali, oni chtějí jít na lepší školu a získat lepší zaměstnání.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

18. 5. 2009 21:53
Re: Třídit podle prospěchu, to rozhodně ano

I v tom pripade nekteri panove rodice maji obavu,ze jejich deti se budou radi mezi Romske deti kvuli spatnemu prospechu ;-D a budou zadat zaradit dal ty neprospesne podle hygenie ;-D

0 0
možnosti
K

Kafkovac

18. 5. 2009 11:41
Tezko naridite rodicum,

aby svoje dite nepreradili pod jakoukoli zaminkou do jine skoly. Ten kdo rika, ze by ve tride s vyznamnejsim mnozstvim romu svoje dite nepreradil, je obycejny pokrytec nebo uplny blazen a hazarder. No vazne, kdo z vas(vcetne autorky) by se zachoval jinak? Segregovana trida by tim vyresila exodus deti ze skoly a zaroven by i umoznila lepsi prostredi pro romske deti, ktere by tak mohli skolu lepe zvladat. Kdyby nejake romske dite vynikalo, bylo by prerazeno do "bile" tridy a naopak-opozdene bile by se preradilo do te romske. Bylo by to motivujici a efektivni. Neni tu dulezita barva samotna, ale s ni schopnost-brano v prumeru podle vyzkumu. Hrat si na nejakou rovnost je v tomto pripade proste falesne, hloupe a skodi to obema stranam!

0 0
možnosti
P

project

20. 5. 2009 0:02
Re: Tezko naridite rodicum,

nehlede na to jak nesmyslne spojujes barvu se schopnostma. kdyby navrhovals jeste pochybny nesolidarni rozdelovani do trid podle schopnosti, to se da este pripadne logicky nejak obhajovat. ne tak uz zvraceny rozdelovani podle barvy, kterym odpiras tem kterym deckam rovny startovni podminky vzdelavani podle absurdniho atributu.

ale nejvetsi pruser a nebezpeci je, ze ten problem nepusobi jen skola/mesto ale (a o tym se v clanku moc nepise) hlavne nekteri rodici, kteri svoje decka nechcou met za zadnou cenu v smisene tride

0 0
možnosti
C

cojanato

18. 5. 2009 11:14
Segregaci ve školách? Ne !

:-/Článek se mi nelíbí, cosi v něm podstatného chybí.Rv

Jednostranná segregace ve školách dle barvy pleti je nesprávné a nespravedlivé řešení.

Řešením by mohla být třeba předškolní příprava nebo nulté (vyrovnávací) ročníky pro ty méně nadané děti, ale bez rozdílu původu a barvy pleti. To je ovšem také věc zákona. Řešit se dá vše, jen chtít.

0 0
možnosti
JA

José Antonio

18. 5. 2009 11:26
Re: Segregaci ve školách? Ne !

Nechal bych to na rodičích. Pořád se volá po spolupráci rodiny a školy, přitom tady by zase měli být rodiče zticha? Pěkně udělat 3 třídy, černou, bílou a multikulturní a bylo by po problémech, každý by si vybral.

0 0
možnosti