Děkujeme za pochopení.
SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně
pokud svým potomkům vaříte v tomto duchu
pak zřejmě budou patřit mezi tu hrstku, co vždy dojídá i ve školní jídelně. :-) neb i ta ač silně omezena rozpočtem vaří často lépe než Babica. Ten je noční můrou všech kterým ještě nechcíply všechny chuťové buňky. Sám jsem ryzí amatér, vařím rád, leckteré suroviny taky dobře neznám, ale učím se a baví mě to. Vařit dnes z nahražek opravdu není nutné. A cena není hlavní bariéra, spíš lidská omezenost. :-)
Uphillman
Ať je na obrazovkách lidový kuchař,
ale ne patlal Babica. Jeho výtvory nemají často s vařením nic společného. Já si to jeho "vaření" občas pustím, jako zábavný pořad...
Děkanka Katedry Kroupologické
No vida, to bylo place a Babica bude strasit v TV dal
http://www.digizone.cz/aktuality/babicovy-dobroty-na-nove-zustavaji/
Albína
Milá paní,
nečetla jsem diskuzi, tak nevím, jestli vás na to již někdo neupozornil. ale vylít do salátu půl flašky olivoého oleje JE levnější než to, co předvádí pan Babica. měla jsem tu čest vidět jednou pořad tohoto českého samaritána a upozorňuji vás, že upravovat kapří podkovy tak, že do nich narvu majonézu, slaninu, nivu, salám a kdo ví co ještě, je velice drahá záležitost. jistě uznáte, že mnohem levnější, chutnější a zdravější je uvařit jednoduše, z 2 - 3 surovin. to, co předvádí pan babica není ani levné, ani chutné, ba přímo je to vyvolávájící dávicí reflex.
Albína
Re: Milá paní,
dala jsem si tu práci:
http://recepty-babicovy-dobroty.cz/recepty-babicovy-dobroty-smazeny-kapr-nadivany-nivou
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
je smutné vidět,
kam klesla představa o "lidovém" vaření. Splácat metodou pátý přes devátý "co dům dal" a nacpat do toho různý prefabrikáty. Lidová kuchyně by vypadala úplně jinak, kdyby lidi věděli, že stačí pár úplně jednoduchých a snadno dostupných surovin + určité množství vkusu a znalostí. Příležitost tohle ukázat "lidu" právě ten váš "lidový" "kuchař" pekelně zazdil. Až si lidi uvědomí, že i pitomý kuře můžou připravit skvěle a tisíckrát jinak, jenomže to bude chtít vzít jednou citrón a šlavěj, podruhý zase jalovec, bobkovej list, nový koření a kořenovou zeleninu (co na tom není k dostání, co je na tom drahého?), místo toho, aby patlali jeden nesmysl a la druhej nesmysl a zapekli ho s eidamem a zasypali podravkou, bude zase skutečně lidově v českých kuchyních.
Vaska Trubačev a jeho kamarádi
Re: je smutné vidět,
ještě dodatek: Abyste viděla, jak může vypadat lidovost v kuchyni http://hobby.idnes.cz/kucharka-poklady-ceske-kuchyne-vas-nauci-varit-lepe-nez-deset-kurzu-1pu-/hobby-domov.aspx?c=A120125_113211_hobby-domov_bma Pro mě jednoznačně nejzáslužnější a nejlepší dílo.
pěnice
Je zvláštní, jak se tady všichni ofrfňují
nad různými ochucovadly, tak by mě zajímalo, kdo je kupuje, když do obchodu stále dodávají další a firma nekrachuje. Už dávno se nedívám na prostřeno, protože to, co tam všichni vaří, nemá s kulinářstvím nic společného, nebo to jsou jídla, která se běžně vaří v domácnosti. Ale tady zjišťuju, že všichni vaří jako Pohlreich. Není to divné ?
markyz.Gero
Re: Je zvláštní, jak se tady všichni ofrfňují
protože je to jednodušší ale hlavně spoustu lidí si na to zvyklo,
Bětka
Česko na talíři
Jako zvukovou kulisu jsem si pustila Česko na talíři, díl z nedaleké Břeclavi. Břeclavské kuře od Jožky Černého je něco ala Babica. Jak je možné, že tento kulinářský skvost naší pozornosti unikl?
Prof. Kikina Parker, CSc
Re: Česko na talíři
to je taky slušnej masakr
Děkanka Katedry Kroupologické
A jestli vam chybi Babica, tak si ctete Kroupu
Najdete tam stejne pracovni postupy, stejne nesmysly, stejnou odvahu placat neco nekam, kam to nepatri!
Lobo - obchodník s mozky
Re: A jestli vam chybi Babica, tak si ctete Kroupu
Ale Kroupa je univerzálnější. Se stejným nadšením jako vaření zvládá herectví, teleskopický obušek, válčí v Afghánu, vyšetřuje vraždy i rodí děti
Děkanka Katedry Kroupologické
Predevsim si zjistete neco o tech poradech a rozdilu
Ano, sefe je licencovany porad puvodne uvadeny ve Velke Britanii jako Kitchen Nightmares, ve kterem byl anglicky sefkuchar Gordon Ramsay. Porad je zameren na "pomoc" restauracim, na zmeny jidelnicku, uroven restaurace a kuchyne, zlepseni celkove, aby restaurace mohla prosperovat. Castym hrichem je neuklizena kuchyn, ne prilis cerstve prisady, 190 jidel na jidelnicku, nevzdelani kuchari, nemozni majitele,kteri se nedokazi domluvit s personalem. Co je casto doporucovano, je jednoduchost jidelnicku a vareni ze sezonnich surovin. Kvalita nad kvantitu. Porad neni o tom ucit je varit, ale o urovni restauraci. Gordon Ramsay je znamy tez slovnikem, vse prokladam anglickym slovickem F.ck, ale je opravdu profesional a vyzna se, obcas (ne vzdy) vari s personalem a ukazuje jim, jak se co ma varit a presentovat.
Babicovy dobroty je dneska jiz teleshoppingovy spot propagujici ruzne predrazene nadobky a nadobi do kuchyne ( muzete i na splatky!) plus przneni surovin. Varenim se to nazvat neda.
Děkanka Katedry Kroupologické
Re: Predevsim si zjistete neco o tech poradech a rozdilu
Babica varit neumi, nezvlada zakladni postupy ani zakladni recepty. Jeho porad je zboznovan hlavne burany, kteri maji radost, ze jidlo je obycejny, ze nejak "ochcali" puvodni suroviny, ze Babica je buran z jejich klasy, zadny hogo fogo. Vubec nevari jednoduse, rychle a strucne. To je lez. Vari z 20 misticek, vse ma pripravene, jenze to doma pripravite, ubehne nejaka doba. Babica take tvrdi, ze spousta veci neni k sehnani (i kdyz je klidne pouziva v jinych dilech), cemuz lidi veri. Zase lez. V dnesni dobe supermarketu na kazdem patniku? I vesnicane jezdi do mesta na nakupy, mohou si sehnat ruzne veci. Babicuv zivotopis je tez vylhany, nevaril v zadne prestizni restauraci, navic jeho vzhled i mluva je dost odpudiva. JEstli neco Cesko potrebuje, tak je to min Babicu a vic Pohlreichu. Pomineme, jak Pohlreich mluvi, protoze v puvodnim poradu je o dost horsi, zamerme se na to, co dela.
vipeeer5
Odchod
Díky za pokec, pobavil jsem se a ještě mnoho dílů seriálu p. Kroupy mě čeká, jdu na ten oběd, i když opravdu bez jídla, ale pár skleniček si dám na vaše i jeho zdraví........... hezký den. Martin
- Počet článků 966
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1604x
Seznam rubrik
Oblíbené články
- Blog Vlasty Marka
- Pozitivní noviny.cz
- Babinet.cz
- Hana Formánková
- Karel Drábek
- Monika Hradecká
- Eva Dosedělová
- Bohumila Kolářová
- Eva Lipinová
Oblíbené stránky
- Krásná paní-časopis a kalendář
- www.3lipy.wz.cz
- Nakladatelství lulu.com
- osobni stranky Edy Schildnera...
- Město žen-magazín
- Eva Lipinová