Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

4. 3. 2012 22:52
pokud svým potomkům vaříte v tomto duchu

pak zřejmě budou patřit mezi tu hrstku, co vždy dojídá i ve školní jídelně. :-) neb i ta ač silně omezena rozpočtem vaří často lépe než Babica. Ten je noční můrou všech kterým ještě nechcíply všechny chuťové buňky. Sám jsem ryzí amatér, vařím rád, leckteré suroviny taky dobře neznám, ale učím se a baví mě to. Vařit dnes z nahražek opravdu není nutné. A cena není hlavní bariéra, spíš lidská omezenost. :-)

1 0
možnosti

Uphillman

4. 3. 2012 20:47
Ať je na obrazovkách lidový kuchař,

ale ne patlal Babica. Jeho výtvory nemají často s vařením nic společného. Já si to jeho "vaření" občas pustím, jako zábavný pořad...

0 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

7. 2. 2012 18:52
No vida, to bylo place a Babica bude strasit v TV dal

http://www.digizone.cz/aktuality/babicovy-dobroty-na-nove-zustavaji/

0 0
možnosti

Albína

3. 2. 2012 10:43
Milá paní,

nečetla jsem diskuzi, tak nevím, jestli vás na to již někdo neupozornil. ale vylít do salátu půl flašky olivoého oleje JE levnější než to, co předvádí pan Babica. měla jsem tu čest vidět jednou pořad tohoto českého samaritána a upozorňuji vás, že upravovat kapří podkovy tak, že do nich narvu majonézu, slaninu, nivu, salám a kdo ví co ještě, je velice drahá záležitost. jistě uznáte, že mnohem levnější, chutnější a zdravější je uvařit jednoduše, z 2 - 3 surovin. to, co předvádí pan babica není ani levné, ani chutné, ba přímo je to vyvolávájící dávicí reflex.

3 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

31. 1. 2012 9:36
je smutné vidět,

kam klesla představa o "lidovém" vaření. Splácat metodou pátý přes devátý "co dům dal" a nacpat do toho různý prefabrikáty. Lidová kuchyně by vypadala úplně jinak, kdyby lidi věděli, že stačí pár úplně jednoduchých a snadno dostupných surovin + určité množství vkusu a znalostí. Příležitost tohle ukázat "lidu" právě ten váš "lidový" "kuchař" pekelně zazdil. Až si lidi uvědomí, že i pitomý kuře můžou připravit skvěle a tisíckrát jinak, jenomže to bude chtít vzít jednou citrón a šlavěj, podruhý zase jalovec, bobkovej list, nový koření a kořenovou zeleninu (co na tom není k dostání, co je na tom drahého?), místo toho, aby patlali jeden nesmysl a la druhej nesmysl a zapekli ho s eidamem a zasypali podravkou, bude zase skutečně lidově v českých kuchyních.

8 0
možnosti

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

31. 1. 2012 9:39
Re: je smutné vidět,

ještě dodatek: Abyste viděla, jak může vypadat lidovost v kuchyni http://hobby.idnes.cz/kucharka-poklady-ceske-kuchyne-vas-nauci-varit-lepe-nez-deset-kurzu-1pu-/hobby-domov.aspx?c=A120125_113211_hobby-domov_bma Pro mě jednoznačně nejzáslužnější a nejlepší dílo.

0 0
možnosti

pěnice

30. 1. 2012 17:34
Je zvláštní, jak se tady všichni ofrfňují

nad různými ochucovadly, tak by mě zajímalo, kdo je kupuje, když do obchodu stále dodávají další a firma nekrachuje. Už dávno se nedívám na prostřeno, protože to, co tam všichni vaří, nemá s kulinářstvím nic společného, nebo to jsou jídla, která se běžně vaří v domácnosti. Ale tady zjišťuju, že všichni vaří jako Pohlreich. Není to divné ?

0 0
možnosti

markyz.Gero

30. 1. 2012 17:38
Re: Je zvláštní, jak se tady všichni ofrfňují

protože je to jednodušší ale hlavně spoustu lidí si na to zvyklo,

2 0
možnosti

Bětka

30. 1. 2012 17:22
Česko na talíři

Jako zvukovou kulisu jsem si pustila Česko na talíři, díl z nedaleké Břeclavi. Břeclavské kuře od Jožky Černého je něco ala Babica. Jak je možné, že tento kulinářský skvost naší pozornosti unikl?;-D

1 0
možnosti

Prof. Kikina Parker, CSc

30. 1. 2012 21:36
Re: Česko na talíři

to je taky slušnej masakr ;-D

1 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

30. 1. 2012 15:58
A jestli vam chybi Babica, tak si ctete Kroupu

Najdete tam stejne pracovni postupy, stejne nesmysly, stejnou odvahu placat neco nekam, kam to nepatri!;-O

6 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

31. 1. 2012 10:28
Re: A jestli vam chybi Babica, tak si ctete Kroupu

Ale Kroupa je univerzálnější. Se stejným nadšením jako vaření zvládá herectví, teleskopický obušek, válčí v Afghánu, vyšetřuje vraždy i rodí děti:-P

2 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

30. 1. 2012 15:48
Predevsim si zjistete neco o tech poradech a rozdilu

Ano, sefe je licencovany porad puvodne uvadeny ve Velke Britanii jako Kitchen Nightmares, ve kterem byl anglicky sefkuchar Gordon Ramsay. Porad je zameren na "pomoc" restauracim, na zmeny jidelnicku, uroven restaurace a kuchyne, zlepseni celkove, aby restaurace mohla prosperovat. Castym hrichem je neuklizena kuchyn, ne prilis cerstve prisady, 190 jidel na jidelnicku, nevzdelani kuchari, nemozni majitele,kteri se nedokazi domluvit s personalem. Co je casto doporucovano, je jednoduchost jidelnicku a vareni ze sezonnich surovin. Kvalita nad kvantitu. Porad neni o tom ucit je varit, ale o urovni restauraci. Gordon Ramsay je znamy tez slovnikem, vse prokladam anglickym slovickem F.ck, ale je opravdu profesional a vyzna se, obcas (ne vzdy) vari s personalem a ukazuje jim, jak se co ma varit a presentovat.

Babicovy dobroty je dneska jiz teleshoppingovy spot propagujici ruzne predrazene nadobky a nadobi do kuchyne ( muzete i na splatky!) plus przneni surovin. Varenim se to nazvat neda.

8 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

30. 1. 2012 15:54
Re: Predevsim si zjistete neco o tech poradech a rozdilu

Babica varit neumi, nezvlada zakladni postupy ani zakladni recepty. Jeho porad je zboznovan hlavne burany, kteri maji radost, ze jidlo je obycejny, ze nejak "ochcali" puvodni suroviny, ze Babica je buran z jejich klasy, zadny hogo fogo. Vubec nevari jednoduse, rychle a strucne. To je lez. Vari z 20 misticek, vse ma pripravene, jenze to doma pripravite, ubehne nejaka doba. Babica take tvrdi, ze spousta veci neni k sehnani (i kdyz je klidne pouziva v jinych dilech), cemuz lidi veri. Zase lez. V dnesni dobe supermarketu na kazdem patniku? I vesnicane jezdi do mesta na nakupy, mohou si sehnat ruzne veci. Babicuv zivotopis je tez vylhany, nevaril v zadne prestizni restauraci, navic jeho vzhled i mluva je dost odpudiva. JEstli neco Cesko potrebuje, tak je to min Babicu a vic Pohlreichu. Pomineme, jak Pohlreich mluvi, protoze v puvodnim poradu je o dost horsi, zamerme se na to, co dela.

10 0
možnosti

vipeeer5

30. 1. 2012 13:34
Odchod

Díky za pokec, pobavil jsem se a ještě mnoho dílů seriálu p. Kroupy mě čeká, jdu na ten oběd, i když opravdu bez jídla, ale pár skleniček si dám na vaše i jeho zdraví........... hezký den. Martin

3 0
možnosti