O vině a trestu rozhoduje rozcuchaný muzikant.

Pominuli neprofesionalitu pana Jakla k takovému aktu, jako je rozhodnutí o rozsahu amnestie, ještě více se udivuji nad tím, že se tvrdý rockový kytarista a radikální muž, nedokázal jednoznačně přiznat k této blamáži a že na sebe musel nakonec amnestii vzít vetchý stařec Klaus v celé parádě. Ten si to zase měl po Jaklovi alespoň přečíst, když už nesl kůži na trh. :-)  Že vůbec Klaus nechal rockového kytaristu pracovat na tak závažném počinu, je jiná věc.

     Tak tento člověk je kompetentní rozhodovat o tom, kdo bude a kdo nebude souzen, kdo vykoná a kdo nevykoná trest za své trestné činy. Je mi smutno, že takovýto počin, přesune Václav Klaus na nepříliš erudovaného jedince s podivnými názory, na většinu oblastí lidského bytí.

Současný kancléř Hradu pan Vratislav Mlynář, zveřejnil jména autorů amnestie, a jak uvádí, nemalou roli v tomto nepopulárním rozhodnutí hrál Ladislav Jakl.

Ten nejen, že nedokázal naplno přiznat svoji účast v tomto rozhodnutí, kdy nejprve tvrdil, že amnestii tvořil široký tým tří lidí, on ještě šíří myšlenku a myslím, že nemluví pravdu, že ho k amnestii dotlačil Evropský soud pro lidská práva. Argumentoval tak, že by si našinec myslel, že republice zachrání několik miliard za žaloby proti nespravedlivému stíhání.

Takže by nás jistě zažalovali Pitr, kancléřova dcera Waiglová, Rolins, Chvalovský, Pomeje, Trpišovský, Berka, Miroslav Hálek, manažer Trendu........a dalo by se pokračovat ve jménech , která amnestie "postihla". Tito všichni by dle Jakla asi vysoudili nemalé peníze.

Jelikož se Klaus a Jakl s hradními pomocníky rozhodli, že doba neukončených soudních tahanic 8 let je jasným signálem, že soudce případ vyřešit neumí a tudíž je nutné jej ukončit, rád bych připomenul, že po celých 8 let této republice vládne ODS v koalici s tím, či oním mini subjektem. (Pravda ve strakovce byl na návštěvě chvilinku i Jan Fischer se svým ansáblem).

Není přeci těžké  dopátrat, který soudce nezvládl do 8 let uzavřít ten či onen případ a takto neschopného zaměstnance státu vyhodit, bez nároku na podporu, jelikož evidentně neplní jemu zadané úkoly a zájmy společnosti, která ho platí. Pokud si jakákoli politická strana podmaní soudní aparát, který jim půjde na ruku, můžeme se podobných amnestií rozpracovaných případů obávat i v budoucnu, protože co když se Zemanovi bude zdát, čtyřletá soudní tahanice příliš dlouhá. (uvádím vzhledem k vyjádření M. Zemana o nevyhlášení amnestie, pouze jako příklad) Kdo nastaví laťku možné časové osy, pro vyšetření a ukončení trestního řízení. Jakl?

 

Celých 8 let mohla ODS se svým tatíčkem na Hradu pracovat na změně, ať již výměnou mafiánských soudců, nebo tlakem na změnu zákonů.

Tyto poslední tři roky, jsou opravdu nejhorší období znovu vzniklé České republiky.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Synek | sobota 27.4.2013 10:54 | karma článku: 30,78 | přečteno: 3265x