Jestlipak ČT přijme nějaké opatření, aby se neopakoval skandál Pega a Kočičáka?

Mezi vánočními svátky způsobila ČT skandál v pořadu "Kouzelná školka", kde došlo k nemístné propagaci jakéhosi svátku "I A něco". Jestlipak se z tohoto skandálu ČT poučí a příjme opatření, aby se to do budoucna neopakovalo?  

Ačkoliv jsem velký kritik současného multikulturalismu, vůbec to neznamená, že bych byl proti jiným kulturám. Ačkoliv jsem katolík, tak třeba židovská chanuka se mi zdá jako velice zajímavý svátek, který je založený na zázraku s lampovým olejem. Když vidím nějaký pořad o Tibetu a Buddhismu, tak obrazně řečeno u toho "slintám". Když vidím pořad o hinduismu a hinduistických svátcích, tak se zas ve mne pokaždé probudí archeoastronautický záhadolog.

A osobně jsem se před časem (v roce 2016) zúčastnil na pražském Výstavišti i oslav čínského nového roku (viz přiložená foto). Při této oslavě na dálném východě (Čína a Jihovýchodní Asie) se také schází celá rodina, také se děti obdarovávají dárečky. A hlavně se při ní rituálně nezabijejí žádná zvířata.

Takže z nenávisti k jiným kulturám mne nikdo nemůže obvinit.

Jediným druhem cizáckých ideologií, které vyloženě nemám rád, jsou ideologie nadřazenecké. Už jen proto, že já bych jako podle nich měl být něco míň než oni. Pokud někdo propaguje takovou ideologii, která věří ve vlastní nadřazenost nad jinými a má touhu po vítězství své ideologie nad světem, tak s mojí sympatií počítat nemůže. Takové ideologie můžou být politické, rasové a i náboženské. Zkrátka a dobře, jakmile mi někdo tohle začne podsouvat, tak fakt nikdy nezůstanu klidný. A současně nemám rád, když chce do dětí hustit nějaké multikulturalistické poučky tak, že si vybere jen jedno cizácké náboženství a na tom všem se to staví.

A právě to se stalo teď v ČT. Ten svátek, kterému pro nesrozumění řeči, ve které se nazývá, říkám "I A něco", byl propagován v rámci toho seriálu v Kouzelné školce. Přitom tento pořad nešel v době onoho svátku (letos 21. srpna), ale v době našich Vánoc! Ale o dalších svátcích jiných náboženství tam nepadlo ani ťuk. Byla to jen nemístná propagace nějaké náboženské ideologie. Ale navíc byla cpána do dětí. A ČT za to oprávněně schytala ze všech stran tvrdou kritiku. A nejen jednu. Na internetu se objevuje jedna kritika pořadu za druhou (viz

- https://prima.iprima.cz/novinky/komentar-od-jany-kunstekove-vanocni-islamske-poselstvi-a-o-zahalovani-divek-a-zen?fbclid=IwAR2m9VIj8l0ST6IwJNO9IiVe9XIlJ-TWDyHi5JAvhpy6HPfVZUW2mWVf6dQ

- https://prima.iprima.cz/novinky/komentar-tomase-vyorala-dalsi-majstrstyk-ct-na-detech-oslava-islamskeho-svatku-obeti-v

- https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/nazory-bez-cenzury-deti-a-islam

Proto bych uvítal, aby vedení České televize, a zvláště dětského vysílání, přijalo nějaké opatření, aby se podobné indoktrinační skandály do budoucna už neopakovaly.

Související články:

Cože? Ona ta multikulturní výchova ve školách ještě pořád není zakázaná?

Kdy je rozmanitost kultur obohacení a kdy ohrožení?

Co mi nejvíce vadí na objektivitě a vyváženosti českých médií?

Lidi by se měli naučit bojovat s nadřazeneckými ideologiemi

Autor: Libor Čermák | úterý 8.1.2019 4:18 | karma článku: 37,38 | přečteno: 1452x