Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Máte tam hrubý omyl, že by útok na vojáky z členského státu NATO na území Ukrajiny, byl považován za napadení Aliance.

4 0
možnosti
KL

Takhle to tam nepíšu. Přečtěte si to prosím pozorněji.

0 0
možnosti
Foto

Nadšení z války je též popsáno ve Švejkovi - "Na Bělehrad!"

1 1
možnosti
MV

Není překvapivé, že se zrovna vy stavíte do oddílu "mír a dálnice". Takže stáhnout....a děj se vůle Putina. Odporný.

3 2
možnosti
JK

A hele, další vojenský a diplomatický expert a mírotvůrce od klávesnice Kateřina Lhotská. S kým by Ukrajina měla jednat o míru, když Rusko jednat nechce? Rusko chce kapitulaci Ukrajiny a její naprosté podrobení.

5 4
možnosti
JK

Ne Ukrajina, ale Západ je naším nepřítelem, řekl Putin[1]. Takže co chce udělat už víme, teď jde jen o to, podniknout příslušné kroky, žejo. Poslat i vlastní vojáky je dost dobrý nápad, můžou zajišťovat fungování ukrajinského válečného zázemí a Ukrajinci se tím uvolní pro vlastní boje. Zábor Sudet oslavoval chcimír Daladier jako nastolení míru.

[1] https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ne-ukrajina-ale-zapad-je-nasim-nepritelem-rekl-putin-zranenym-vojakum-40455962

A s tím začátkem první světové války je to strašná blbost, střílet se totiž začalo až po jejím začátku v roce 1914, do té doby se normálně jezdilo do Paříže i do Moskvy jen tak poznávat cizí kraje, kdežto na Ukrajině se teď už zabíjí už 10 let v kuse od roku 2014.

7 1
možnosti
Foto

Pohrdáte klávesnicovými bojovníky, jak sama píšete. A co jste Vy? Klávesová zastánkyně míru teď a za každou cenu bez ohledu na budoucnost?

11 6
možnosti
PB

..... bych tem dobrovolníkům tu šanci bojovat za demokracii a svobodu na Ukrajině neupíral,- naopak!,- všecky statečný, uvědomělý, co volají po válce a mají nutkání stát se hrdinou, bych maximálně v jejich úsilí podporoval!,- prezidentská milost, plná polní a mazej do první linie!,- ......... vona teda ta dobrovolnost za poslední dva roky není nic moc,- řádově nižší jednotky tisíc z celý Evropy, takže to na "funkci nebude mit žádnej vliv", ale když už sou tak bojechtiví, nechť sa teda ukážou,- žejo!

6 3
možnosti
Foto

J53a79n 68Š85i58k

26. 4. 2024 12:41

Jakýkoliv mír na Ukrajině v této fázi války povede jenom k další a ještě horší válce. Lidem by nepršelo do krku, kdyby více dávali pozor v dějepise v základní škole, viďte? Jinak by třeba věděli, že na začátku byla Versailleská mírová smlouva a na konci tohoto báječného míru, při jehož vyhlášení se vypouštěly bílé holubice, stály továrny na smrt a holocaust. To je přesně ten typ míru, který tak ráda přetřásáte. Jinak kdo si tady myslel jak s kým rychle zamete byl především báťuška Putin. Ukrajina je svrchovaný stát, který fakt od nikoho nepotřebuje radit, hlavně ne od Vás a Vám podobných "mírotvůrců." Nechte to na nich. Je to jen a jen jejich věc, jestli se rozhodnou bránit, nebo budou kapitulovat nebo uzavřou nějakou formu ať už "špatného" nebo "dobrého" míru. O tom to celé totiž je. O empatii a respektu. Ani jedno není Váš případ. Hezký den

11 5
možnosti
Foto

J60i71r96i 20C37i95z

26. 4. 2024 11:59

Naprosty souhlas s vami. Je videt, ze vam to mysli logicky a nenechate se ovlivnit propagandou. Nedavno na ZDF probirali situaci na Ukrajine a taky se zabyvali politickou situaci. Na Ukrajine vladnou oligarchove stejne jako v Rusku nebo ve vsech postbolsevickych statech. Reporterka se ptala obycejnych lidi jak cely konflikt hodnoti a nekteri primo poukazali na to, ze oni maji posilat sve syny do valky a ti oligarchove sve chlapecky zasiji do zapadni civilizace? Oni trpi bombardovanim a oligarchove jsou jinde, ale prachy jim pribyvaji at se valci nebo ne. To rikala jedna nestastna maminka jejiz syn padl. Ukrajina ma ted velkou sanci na zmenu, ale musela by zmenit zakony vc. Ustavy podle zapadni civilizace a vyporadat se s celou tou bandou oligarchu a dalsich mafianu. Neco na zpusob Izraele, kde kazdy ma povinnost byt vycvicen v armade at je bohac nebo chudak. Vyjimku meli ortodoxni Zide, ale to asi taky prestane po utoku teroristu Hamasu platit. K "valecnikum" od bucku, piva a NTB se nema cenu vyjadrovat, nakonec jste to popsala presne. Vam jeste jednou velky

4 11
možnosti
Foto

J65i81r31i 61C96i21z

26. 4. 2024 12:51

Jeste si dovolim upozornit na jeden aspekt konfliktu, ktery jako byvaly zakladak csl. armady dovedu pochopit. Dodavat Ukrajine nejmodernejsi zapadni zbrane je mrhani prostredky, protoze s nimi neumi zachazet a nejsou jeji vojaci schopni je plnohodnotne obsluhovat. Doposud byla jejich armada vybavena ruskymi zbranemi a vycvik na jine systemy vc. vyuziti neni otazka tydne nebo mesice. Pro priklad uvedu, ze piloti Ukrajiny se zacvicuji na rizeni F-16 jiz vic jak rok a stale nejsou pripraveni na nasazeni. A to je jen mala cast armady. Beru to podobne, jako kdyz jsem se pri sve navsteve rodiny v LA byl podivat na bitevni lod Iowa a po prohlidce 280m dlouheho kolosu jsem rychle pochopil, ze muzu ridit kolo nebo auto, ale neco takoveho nikdy. Ve stejne situaci jsou Ukrajinci, nemohou bez dlouhodobeho vycviku bojovat nejmodernejsimi zbarnemi.

1 12
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 36,89
  • Průměrná čtenost 4881x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik