Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

K příspěvku Vladan Fajkus 26. 8. 2023 7:25 - napíšu to sem, protože se to v tom strašlivém novém layoutu diskuzí ztrácí:

CO2 je důležitý, ano

Za nárůst koncentrace CO2 v atmosféře NEMŮŽE moci člověk už z toho prostého faktu, že produkujeme asi tak padesátinu, možná osmdesátinu (vezměte libovolný jiný podobný zlomek) toho, co se běžně courá mezi atmosférou a oceánem.

Fascinuje mě, že se ke klimatu vyjadřují lidé nepolíbení chemií a fyzikou, které vysvětlují všechny ty jevy vázání, rozpouštění a uvolňování molekul apod. (neberte to osobně, to spíš myslím klimatology). ̈

NEEXISTUJE žádná stabilní koncentrace CO2. Koncentrace toho plynu klesá a stoupá s ročním obdobím, během dne a noci a je navíc silně závislá na zeměpisné oblasti.

Měří se pomocí přístrojů, které mají statistickou chybu plus mínus stovky ppm (v nejlepším případě desítky) a pak se vám snaží namluvit, že koncentrace se změnila o 2,7 ppm nebo tak nějak.

Laickému publiku i "odborníkům" chybí znalosti o tom, co to vůbec měří a jak se to měří. Nebo jim nechybí, ale je to součástí lživé propagandy, jinak si to neumím vysvětlit.

O tom, jestli je momentální oteplování extrém nebo chyba v měření nemůžete vůbec nic vědět. Totiž dřívější měření v sobě nesou takovou drastickou chybu, že každý slušný vědec, kterému jde o pravdu, by vás s takovými výsledky vyhodil. Načtěte si, jak a kdo měřil teplotu před sto-dvěstě lety a čím.

Právě že to není byznys, který může pomoct, ale tunelování zdrojů, které by měly být věnovány na skutečnou pomoc - přizpůsobení danému stavu, a ne vyšilování, rauty a exhibice nechutných stvoření, kterým jde jen o vlastní sebezviditelnění a poškození ostatních. /aktivisti

O jejich pohnutkách nemusíte mít pochyby, stačí si nagooglit, odkud a kým jsou ve skutečnosti tihle křišťálově samí-spravedliví... placeni.

5 0
možnosti
ZZ

Jasně a věcně !!!

1 0
možnosti
JK

Já se teda přiznám že mně je to klimatický běsnění ukradený. Že nebude dost elektřiny? Že fakticky všichni zchudneme, většina populace se stane polo-nevolníky, protože ztratí možnost cenově přijatelné mobility, že skončí demokracie, tak jak jsme ji v minulosti chápali...... Hele mně bude za chvíli padesát, mne už nic z toho nepotká, a jestli, tak leda jako dědka nad hrobem. Mnozí z mých vrstevníků už jsou stejně mrtví. A mrtvým už je klima šumafuk. Pro mne inspirativní. Mějte to taky tak. Zase nějak bude. A jestli ne, tak to nechme koňovi, ten má větší hlavu.

0 0
možnosti
PS

Je už konečně třeba pochopit, že klima se v průběhu věků měnilo jak na houpačce, i když člověk ještě nebyl. Oteplovalo se a ochlazovalo se zcela přirozeně. Nemá smysl proti oteplování bojovat, je třeba se mu přizpůsobit. A je třeba ignorovat výkřiky zelených a kvaziklimatologů, v pozadí je třeba hledat ekonomické zájmy.

10 0
možnosti
OZ

I ten Buddha musel nejdříve zemřít, aby se mohl vtělit do někoho jiného, ale Klaus se do Lhotské vtělil ještě za života. Je to prostě frajer.

1 9
možnosti
MK

Je. Vy jste jen Ondra.

3 0
možnosti
Foto

Z "ochrany klimatu" se dnes fakticky stalo radikální náboženství, kde má víra absolutní přednost před racionálním chováním, a kde je na jedné straně vrchnost, která se dostala k velkému majetku a moci (politici, korporace), a na druhé straně velké množství ovládaných oveček, které mají za úkol toto náboženství šířit a zároveň bojovat proti nevěřícím kacířům.

11 0
možnosti
JP

Tzv. ochránci klimatu uvádějí relevantní argumenty jako měření teploty, fyzikální zákony apod. Radikální náboženství vidím spíše u popíračů oteplování. K podpoře Vašeho jasného a vyhraněného názoru byste mohl uvést také nějaký relevantní argument.

0 10
možnosti
MK

V naší současné epoše holocénu bylo už i tepleji a nic hrozného se nestalo. Mořská hladina se nijak pronikavě nezvýšila a Země se neuvařila. Příkladem budiž klimatické optimum v 10. až 13.století.

Tehdy Vikingové osídlili nezaledněné pobřeží Grónska, kde v té době bylo možné i primitivní zemědělství. Jak tehdy asi vypadala rozloha arktického ledovce?

Někdy po roce 1250 začalo ochlazování, které znamenalo zánik osad Vikingů v Grónsku. Přišlo zalednění a možnost zemědělství pominula. Ochlazení trvalo několik století a ani dnes jsme se ještě zdaleka nevrátili hodnotám teplot z let 950-1250.

A musím konstatovat fakt, že teplejší periody v historii lidstva vždy zmanenaly hojnost a blahobyt, zatímco ty chladné bídu, zmar a války.

3 0
možnosti
JP

Stačí se podívat dnes kolem sebe. Vedra a sucha vyvolávají bídu a migraci, máme tu už i požáry a tornáda. Já v tom žádný klad nevidím. Kolik obyvatel bylo dříve ve srovnání s dneškem a jakou měli spotřebu?

1 7
možnosti
RC

Jste jen vařící se žáby...naštěstí vás, boomerských zbabělců, kteří se neodvaží podívat se pravdě do očí a něco udělat s tím, co natropily tragické generace před námi, je už menšina.

1 7
možnosti
RS

Některé sekty mají jako vrchol procesu vymývání mozků hromadnou rituální sebevraždu. Širší veřejnost by jistě ocenila, kdyby si agresivní klimafanatici tento rituální proces nechali pro sebe a nezatahovali do něj ostatní.

8 0
možnosti
JP

Hysterie jde především od obdivovatelů Klause, kteří mu slepě věří. Nejdříve tvrdil, že se neotepluje, že jde o běžný výkyv, když to bylo už neobhajitelné, tak tvrdí, že člověk na to nemá vliv. Nyní jen při pohledu kolem sebe je vidět, že neměli pravdu, proto jsou hysteričtí a volají po jakési rozvážnosti, tj. zřejmě nic nedělat. Váš výraz "umělé snižování kysličníku uhličitého" je úžasný. Člověk ho produkuje čím dál víc, jak roste počet obyvatel a hlavně jejich životní úroveň. Skleníkový efekt CO2 a dalších plynů je jasně vědecky prokázaný. Můžete uvést nějakou jinou prokazatelnou příčinu oteplování ? Tedy kromě pana "se", jako že někdy v dávné minulosti bylo také tepleji, třeba na základě zápisů z kronik apod.

2 15
možnosti
BM

CO2 je těžší než vzduch, takže žádný skleníkový efekt nemůže vytvořit, protože se drží u země v biosféře, aby se mohl podílet na fotosyntéze. Proto čím větší nadm. výška, tím méně vegetace. To všechno, co píšete jsou naprosté bláboly, které vám do hlavy nacpala klimatická propaganda. Pod tou peticí, kterou zmiňuje autorka článku, jsou podepsaní i nositelé a laureáti Nobelových cen. Klaus má jako většinou pravdu.

16 1
možnosti
JK

Existuje podle autorky nějaký evropský proces, za který, alespoň částečně, nemůže problematika lgbt? Mně už to přijde jako mentalita ve stylu „za všechno můžou Židi“.

3 4
možnosti