Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Souhlasím, že by se mělo diskutovat s chladnou hlavou. Zase na druhou stranu - už několik desítek let se nedělalo vůbec nic. Proto se teď bije na poplach, proto na histerie.

Z logiky věci - v osmdesátých letech bylo lidí necelé čtyři miliardy. Dnes je nás dvojnásobek. Větší města, více silnic, více spalování fosilních paliv....osm miliard lidí, to už je sakra množství.

Uklidňovat se že....se v podstatě nic neděje....to ničemu neprospěje.

3 8
možnosti
DT

Evropa ale není zodpovědná za nárůst množství lidí - proč se buzeruje v Evropě?

To, že se nedělalo nic, je sprostá lež. Něco si o tom nastudujte.

Prostě jen puberťáci mají pocit, že jsou pupek světa a ti před nimi nedělali nic, všechno zkazili... a nedostudovaná, neznalá a naivní mládež to vytrhne.

20 1
možnosti
Foto

Každý dospělý a duševně zdravý jedinec preferuje čistý vzduch před špinavým, čisté řeky před znečištěnými a zdravé lesy před umírajícími. Je to obecná lidská vlastnost, jež člověka činí člověkem. Schopnost porovnávat různé alternativy a vybrat z nich tu lepší, vhodnější, výhodnější. Racionalita. Každý chce mít lepší životní prostředí. Co je však lidským životním prostředím? Je to nedotčená příroda? Je to zima, vlhko či sucho a vedro bez přístřešku? Je to neustálé ohrožení od přírody a jejích nástrah, stovek nemocí a predátorů? Je životní prostředí člověka stejné jako životní prostředí psa, lva, nebo jiných živočichů? Není. Člověk je díky rozumu schopen cíleně přetvářet podmínky, do nichž se narodil, aby mu poskytovaly kvalitnější život a životní prostředí. Čím jsou lidé bohatší, tím lepší a čistší životní prostředí vyžadují.

Ať již přijdou jakékoliv změny, lidé se jim budou muset přizpůsobit. A v tomto procesu přizpůsobování jim může pomoci pouze vysoká kapitálová vybavenost, která umožní využívat stále čistější a účinnější technologie v jejich životě. I ta nejvyspělejší technologie bez kapitálu je jen myšlenkou, nemůže být realizována. Čím je člověk bohatší, tím čistší životní prostředí si může dovolit a sám ho vyžaduje. Nebojím se, že by lidstvo mohly vymýtit postupné změny klimatu, postupné zvyšování hladiny oceánů či ostatní změny v ekosystému. Vymýtit jej může misantropická, anti-humanistická filozofie spotřeby bohatství, hysterie a strach z vlastní neschopnosti a bezmoci, strach prosazovaný politickým násilím pod vznešenou zástěrkou „boje za blaho lidstva“.

7 1
možnosti
BM

Jenomže kapitál vždy pracuje s principem návratnosti. Pokud nějaká technlogie nevykazuje návratnost nemůže se používat , dokud se to nezmění. Současné tzv. obnovitelné zdroje energií nemohou fungovat bez dotací, tedy nejsou samy o sobě životaschopné. zatím jediné obnovitelné zdroje energií jsou hydroelektrárny a dřevo. Dokud se neudělá nějaký zásadní objev při výrobě energií (ne slepá cesta slunečníků a větrníků) jsou všechny kroky tím, jak jste správně napsal, politickým násilím pod vznešenou zástěrkou boje za blaho lidstva.

1 0
možnosti
LV

Ono už se nezobrazuje oznámení, že příspěvek byl smazán autorem blogu?

0 0
možnosti
LV

Pardon, jsem pod jiným textem.. Omlouvám se.

0 0
možnosti
PB

..... ta verze od Grety zdá sa byt nejoriginálnější!,- je třeba to rozpracovat, myšlenku rozvinout a zpropagovat tak, aby to zalarmovalo celosvětové společenství!,- pak už to jede jak po másle,- ........ ziskovky, granty, nadace, fondy, dary a hlavně hóóódně summitů- však to znáte!

10 0
možnosti
MP

Tenhle koncept už tu byl v 90tých letech minulého století (Severn Cullis-Suzuki). Jen se oprášil a doplnil o nové hesla atd.

2 0
možnosti
MM

Klimatické změny způsobené lidskou činností jsou chimérou skvěle placených blbců, Ach jo, to si fakt myslíte?

3 9
možnosti
MB

Klima se měnilo, mění a měnit bude.

Ano, člověk tomu pomáhá. Ano, je potřeba změnit některé návyky. Ale ne tak, jak káže greendealismus a ekologismus protlačovaný násilím v Evropě. Problémy jsou někde jinde.

17 0
možnosti
DT

přesné, díky za tenhle blog

Značná část klima-pimprlat podle mě ví, že jsou jen pimprlaty. Dostávají totiž za chaos, který vnáší do své vlastní společnosti (místo co by jí sloužili poté, co je vychovala, vypiplala, dala jim zdravotní péči a starala se o jejich bezpečnost) ... peníze. ,Peníze, které jdou ze zahraničí.

29 0
možnosti
MB

Současní vládci světa nepotřebují rozvážnost. Současní vládci potřebují stvořit novodobého nevolníka, který bude ovládán sociálním kreditem a bude snadno manipulovatelný na základě svého chování.

O klima vůbec nejde, klima je jen fíkovým listem. Pod něj se dobře schová ovládání občanů. Soudruhu, vyplýtval jsi svůj měsíční příděl emisních povolenek, snižujeme ti sociální kredit, do konce měsíce žádné cestování krom cest do práce a z práce.

16 0
možnosti
MP

Jo, kdo by dnes pomýšlel na rok 2004 a projekt BP o vzniku pojmu uhlíková stopa. Vy se budete stydět a my vydělávat ....

1 0
možnosti
RP

Dobře napsáno.

Podle mne klimatická hysterie ukazuje právě záporné stránky dnešní internetové společnosti s velmi snadným šířením vech možných textů, názorových směrů a hlavně ideologie.

Stačí si uvědomit, jak by se v době před internetem nadřel propagandista, který by aspoň v jednom státu potřeboval zblbnout takový masový počet lidí jako zblbnula zelená ideologie podporovaná levicovým progresivismem a dalšími dalo by se říct ezoterickými nefaktografickými směry. Kolik by musel zmobilizovat lidí, aby to dostal do většiny novin a časopisů, kina, televize, škol a kdovíkde ještě. Ovšem dneska spoustu toho, podle internetových mustrů, provádí spousta užitečných hlupáků.

20 1
možnosti

Omylem jsem zmáčkl plus, chtěje se podívat, kdože dává plus. Mýlíte se pane Polášku. Opak je pravdou. Díky internetu se můžete dostat k potřebným informacím. V dnešní době stačí ovládat pár nejsledovanějších médií v každé zemi, abyste vytvořil "veřejné mínění".

0 9
možnosti