Foto

Osobně jsem byl zklamán, když česká dolní sněmovna odmítla většinově atentát na premiéra Fica odsoudit. Považoval bych to za férové gesto, a to bez ohledu na to, kdo takový návrh podal.---Víc se k Vašemu článku vyjadřovat nebudu. Raději počkám, jestli nám jeho správnou interpretaci nepředestře zdejší přední bojovník proti dezinformacím pan Trčálek. Nerad bych Váš článek dezinterpretoval, neboť, jak jsem byl nedávno jedním členem zdejší komunity poučen, trpím handicapem - nerozumím psanému textu. Pomoc se prý nabízí na psychiatrii...

LV

Kdo Vás poslal na psychiatrii, pane Stejskale?

Foto

Jen malá poznámečka: Paní Džamila Stehlíková tehdy popsala zdravotní stav prezidenta Zemana na základě dostupné lékařské dokumentace poměrně přesně. O tom svědčí i skutečnost, že soud žalobu Miloše Zemana na její osobu odmítl.

LB

Paní Lhotská, pokud má někdo reálnou moc tlumit ty vášně, tak jsou to jednak politici, ale stejnou měrou média a samozřejmě my všichni. Vzhledem k tomu co denně vidím a čtu jsem však přesvědčen, že katalyzátorem těch fanatických antipatií jsou nejčastěji právě ta média a jejich výstupy, které nezávislou novinařinu nepřipomínají ani náhodou. Spíše než informační servis dnes zprostředkovávají souboj propagand, tedy velmi zhusta spíše vítězné tažené velmi jednosměrné propagandy stručně popsatelné jako neoliberálně-progresivistické.

LV

Pane Burgete, čtete po době někdy to, co napíšete? Pokud tady někdo vede velmi jednosměrnou propagandu, mohl by se od Vás učit. Tak tendenční způsob psaní aby pohledal.

Abyste rozuměl, já to neodsuzuji. Naopak, když narazím na Váš text, jednoznačně vidím, z jakého úhlu svět pozorujete.

Ale prosím nestavte se do pozice nějakého objektivisty. Jak by řekla Alena Schillerová, Váš ideologický postoj na mě stříká ze všech koutů Vaší tvorby.

Foto

Politiky si volí lidé. A ti samí lidé jsou pak zodpovědní za chování politiků. Když jim to tolerují...

Foto

Politici jsou pouze obrazem svých voličů. Nežijí v nějakém báječném světě moudrých a altruistických bytostí. Dělají jen to, co po nich my, voliči, chceme.

Foto

Souhlas. Dodám, že nejen politici mohou krotit vášně ve společnosti, ale i novináři. Ve snaze o senzaci se předhánějí v tom, aby napsali kdejakou kravinu, rozvedli kdejakou konspirační teorii. Vesměs mají zájem na tom, aby byly ve společnosti vášně na volume max.

Foto

Předsedu vlády Fialu jsem ještě neviděl rovádět konspirační teorie, ani rozdmýchavat vášně.

JK

Kdy jste zaznamenala Fica vystupovat státnicky, když teď tak nevystupoval? No a gaučoví experti? A vy jste expert odkud - z otomanu?

LP

Chlape, paní Lhotská si ale nenárokuje znalosti ohledně zraněních pana Fica. Není to ona, kdo Fica diagnostikuje přes obrazovku a dochází k závěru, že kdo ví, jak to vlastně bylo.

Čili vaše výtka ohledně otomanu, je úplně zcestná.

LV

Média jsou zboží jako každé jiné, proto je třeba k nim tak přistupovat. Zajímavé, nejlepší přístup k médiím je zachování odstupu,člověka to napadne, až když to vidí napsané 🙂.

Mnozí politici už to umí, je třeba, abychom se to naučili i my, čtenáři.

Co se týče atentátu na Fica, také jsem si všiml, s jakou energií přednesl svůj mstivý projev dva týdny pí tom, co byl údajně v kritickém stavu. Jak pevně stál 14 dní poté, co mu byla prý z kyčle odstraněna kulka, která tam uvízla.

To, že byl atentátník napojen na Rusko, to chce právě ten odstup. Varianta, že v tom má prsty Rusko, se v dnešní době nabízí, tak proč má tuto strunu nezahrát. Konec konců Rusku atentát rozhodně neublížil, spíš naopak.

Celá událost by si zasloužila stejnou šťourací sondu, jaké jsme aktuálně svědky v kauze střelby na FFUK.

LP

Tak to jste se ozval, stejně jako ta pověstná a postřelená husa.

- Ruská stopa se dá očekávat...takže předsudečně obvinit rusko je na místě.

- Fico je nějak moc zdravej - měl by být víc nemocný...

Co dodat ?

JP

Karma. Také jsem se zprvu domnívala, že tento čin donutí nenávistníky až na dřeň se alespoň zamyslet, kam tato vyhrocenost vede. Bohužel, žádná reflexe se nekonala. Nenávistné příspěvky pokračují, konspirační teorie jedou naplno ( i zde). Nikdo není ochoten slevit a fráze typu "kdo seje vítr .." padají jak na běžícím pásu. Jako by ten vítr sela jen jedna strana. Svůj kousek odpovědnosti nikdo nepřizná. Bohužel, ještě stále to nebylo dost

  • Počet článků 287
  • Celková karma 36,19
  • Průměrná čtenost 4890x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik