Zavřít, až zčerná! Obrovský podvod na lidi!

Kdyby byla v České republice zavedena trestní a hmotná odpovědnost, sedělo by v českém žaláři hned několik politiků.              

Nákup obrněných vozidel Pandur v hodnotě 20,8 miliardy korun schválila v roce 2006 vláda Jiřího Paroubka(tehdy ČSSD).  Koncem roku 2007 kabinet Mirka Topolánka (ODS) od zakázky odstoupil kvůli porušení smluvních podmínek ze strany dodavatele - firmy Steyr. O půl roku později se ovšem rozhodlo o nové zakázce, kdy ČR koupila 107 transportérů za 14,4 miliardy korun. Jeden tedy vycházel na 134 milionů.

V pátek ráno havarovalo v Táboře hned pět obrněných vozidel Pandur. Podle prvotních informací vozidla nabourala do ženy, která před nimi prudce zabrzdila. Vycvičení vojáci by měli dostat metál za statečnost, jelikož to byl náraz jako hrom. Kolem jen lítaly třísky. Ano třísky! Pandur , jak se ukázalo, je absolutně nepoužitelné vozidlo jak v boji, tak i v běžném provozu. Ostuda je to opravdu velká, ale jak bývá zvykem, zamete se pod koberec.  Paní řidičku bych povýšil na taktického plukovníka armády, jelikož jedna žena v osobním vozidle přemohla vycvičené vojáky v dřevěných Pandurech na jedno zabrzdění.

Nebyl jsem svědkem této nehody, proto si neodvažuji soudit na čí straně je vina a paní řidičce a vojákům přeji brzké uzdravení. Uznejte ale sami, že by se celá věc měla důkladně prošetřit, i z hlediska bezpečnosti vojenské techniky, neboť se také může ukázat, že vojenská vozidla Pandur mají brzdy z lisovaného konopí a motory z Číny.

Jediný , kdo by mohl mít radost je ministr dopravy ŤUK Ťok, jelikož zvyšuje pokuty za dopravní nehody. Jako stranický kolega StB skupiny ANO 2011 byl měl současný ministr obrany p.Stropnický  jít příkladem a zaplatit pokutu za nehodu pěti Pandurů 500.000,-Kč.

Spojme síly a nedovolme další podvody, byrokracii a ztrátu svobody  pro nás a naše děti!
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Leoš Prokeš | sobota 5.11.2016 18:26 | karma článku: 47,50 | přečteno: 51450x