To se líbit nebude! Miloš Zeman uražený socdemák.

Když jsem šel k volbě prezidenta ČR, dal jsem hlas Zemanovi. Ani jeden tehdejší kandidát mi nevyhovoval, tudíž jsem volil "menší zlo".        

Dnes už ovšem vím, že bylo vlastně jedno, komu bych svůj hlas dal, protože se Miloš Zeman ukazuje jako uražený a  zakomplexovaný socdemák. Nejhorší je to, že mu lidé díky jeho populistickým žvástům stále věří. Zeman je výborný rétorik, i já ho občas rád poslouchám. Jeho názory na migraci zcela vítám a souhlasím s nimi. Ale to je právě ten problém. Zeman jen mluví a slibuje. Nikdy neudělal něco, čím by situaci změnil.  Samozřejmě čekám vlnu kritiky v podobě argumentů, že pan prezident nic dělat nemůže, nemá k ničemu kompetence apod. Ale to není pravda. Pan prezident může např. zastavit trestní stíhání pachatele nebo ho dokonce osvobodit. Proč tedy nevyužil své pravomoci v trestním stíhání členů  boje proti IS, jako je např. Martin Konvička, Jiří Vítek a další? Takovým gestem by lidem dokázal, že v boji za bezpečí v ČR stojí při nich. To ale Zeman nikdy neudělá.

Pokud jde ovšem o Babiše, postaví se proti všem, příkladem je Lex Babiš.  Proč by svého kumpána podrážel? Babiš s přispěním majitele, tedy státu , ovládl zdravou část krachujícího Chemapolu, poté další chemičky a Zemanova vláda přiklepla v privatizaci v roce 2001 Babišovu Agrofertu i Unipetrol. Pan Babiš za podnik nabídl o 3 miliardy méně, než konkurenční britský uchazeč. Vyšetřovací komise polského parlamentu dále uvádí: "Vliv Agrofertu musel být obrovský, když dokázal přimět českou vládu k tomu, aby odmítla nabídku, která byla o 40 procent vyšší než nabídka PKN Orlen." Babiš tedy určitě nikdy nic neprivatizoval a nezúčastnil se žádné korupce.
 Lex Babiš - poslanci schválili novelu, která zakáže budoucím členům vlády vlastnit noviny, rádia či televize. Firmy ministrů se také nebudou moci ucházet o dotace a veřejné zakázky.  A tady se zase vrátím k Zemanovi. V tomto zákoně využil prezidentského veta a má velký zájem, aby tento zákon neprošel. Jde videt,  že hnízdo prognostického ústavu,  ve kterém soudruh Zeman byl,  ještě koluje v jeho žilách.,  a nenechá na pospas svého bývalého kolegu z KSČ p. Babiše na holičkách.

Popravdě jsem  se divil, jak hlasoval tým SPD Tomia Okamury, ale po shlédnutí dalšího hlasování Okamurovců mě to už  nepřekvapilo.  Ono totiž žvanit a slibovat,  jak to dělá  Okamura lze poměrně dlouho, přesně necelé  4 roky. Lidé se pak začnou ptát, kolik slibů bylo splněno. Odpověď k dnešnímu dni přesně nula. On je vlastě ideální opoziční politik, neboli jak se říká: "pes, který štěká, nekouše" a to jistě vyhovuje panu Babišovi či Sobotkovi. A prezident Zeman  se těší z podpory Tomia Okamury v nadcházejících prezidentských volbách .Spojení Okamurova SPD s SPO okresního tajemníka KSČ p.Veleby v krajských volbách , také vypovídá o další plodné spolupráci s bývalým důvěrníkem.Tak snad je Zeman nevyhraje, stejně tak pan Horáček či jiné individuum. A teď čekám lavinu komentářů šílených fanatiků z této sekty. Je třeba se zamyslet a uznat chybu.  Bohužel ne vždy se rozhodneme správně, proto příště buďme moudřejší a poučme se.

 

Autor: Leoš Prokeš | středa 4.1.2017 9:06 | karma článku: 16,84 | přečteno: 563x