LDN na Červeném kopci v Brně: Zrušeno!

Nyní mám pro všechny skvělou zprávu: "LDN na Červeném kopci je uzavřená"...........................                                      

Od roku 2013 se zabývám problematikou LDN na Červeném kopci v Brně. V mém posledním článku z prosince 2017  jsem  popisoval průběh řešení tohoto problému  jmenoval jsem konkrétní osoby a politické strany, které slibovaly rok po roce  vyřešení dané situace LDN. Výsledkem je pro mne poučení, že slib z očí do očí vrchního představitele města Brna je opravdu jen slib, skutek utek.

Zpráva z webuwww.nmbbbrno.cz. Cituji: „V návaznosti na dlouhodobě avizovaný plán došlo ke dni 9. 1. 2018 k ukončení provozu Léčebny pro dlouhodobě nemocné v areálu na Červeném kopci. V průběhu 8. a 9. ledna 2018 byli všichni nemocní přemístěni do Léčebny pro dlouhodobě nemocné v areálu Polní, nedošlo tedy k žádné redukci lůžkové kapacity LDN Nemocnice Milosrdných bratří, p.o. Budovy v areálu na Červeném kopci jsou pro účely poskytování zdravotní péče již nevyhovující, proto bylo vytvořeno zázemí pro přesun dané péče do areálu na Polní.

V tomto článku uvádím jména osob a názvy politických stran, kterým je třeba poděkovat a naopak jména těch, kdy je třeba se zamyslet na jejich fungováním pro naši společnost.

Třikrát ne pro  zastupitele města Brna, místopředsedu kontrolního výboru a především ředitele Nemocnice milosrdných bratří MUDr. Josefa Drbala (TOP 09). Pan ředitel obdržel tři emaily s prosbou o sjednání osobní schůzky, bohužel ani na jeden z nich neodpověděl. Zřejmě nemá zapotřebí informovat občany města Brna o dané situaci.

 

Matěj Hollan (Žít Brno) byl více jak polovinu volebního  období kompetentní náměstek v řešení situace zmiňované LDN. Více ho však zajímá cestování a kulturní akce.

 

Velký dík pak  patří prvnímu náměstku primátora panu Petru Hladíkovi z KDU-ČSL.

Pan Hladík zdědil resort po nefungujícím Hollanovi. Díky jeho iniciativě se povedlo do půl roku přestěhovat všechny pacienty z nevyhovujících prostor LDN do nemocnice na Polní. S panem Hladíkem jsem se sešel v tomto týdnu a bavili jsme se o budoucnosti pozemků, na kterých uzavřená LDN stojí. Tyto pozemky jsou na velmi lukrativním místě poblíž centra Brna a zájem developerů bude obrovský. Proto mne zajímalo, jak s nimi město naloží. Pan Hladík mi řekl, že již v tomto roce započnou likvidační práce LDN na Červeném kopci, místo léčebny vznikne tzv. pečovatelská služba s intenzivní zdravotnickou péčí. Kapacita by se měla navýšit z původních 75 na 250 lůžek.

 

Závěrem lze jen konstatovat, že se mezi našimi politickými představiteli najdou i dobří lidé, a za to jsem moc rád.

Autor: Leoš Prokeš | středa 7.2.2018 12:08 | karma článku: 21,28 | přečteno: 1119x