Proč nezasáhla policie?

 Občané házejí na politika stovky syrových vajec a co policie? Nic.

Všichni známe dramatické záběry, když naše policie, dokonce na koních a se speciální výbavou, zasahuje proti neukázněným fotbalovým fanouškům, případně jiným výtržníkům. Když však, řekněme desítky občanů, házejí vejce na politiky, kteří nemají v podstatě žádnou možnost obrany – tedy kromě útěku – zřejmě jenom přihlíží. Alespoň já jsem tedy v televizi žádný policejní zásah v tomto případě neviděla.

Možná ale házení vajec po spoluobčanech není úkon hodný policejního zákroku. Možná je to jenom tolerovatelná legrace nebo recese, byť trochu drsnější. Takové vlastně nevinné pošťuchování. Stejně jako na hřišti, když fotbalisté nebo hokejisté zkoušejí, jaké fauly jim ještě u rozhodčího beztrestně projdou. A čím víc toho projde, tím drsnější se potom hra stává. Dobří rozhodčí to vědí a obvykle nepřipustí, aby se faulování příliš rozjelo.

Kdyby se naše policie chovala stejně jako dobrý rozhodčí, místo stovek vajec by vzduchem letělo sotva pár kousků, a jejich vrhači by se mohli těšit přinejmenším na nějakou tu pokutu. Takhle však ve vzduchu visí otázka – co se bude po politicích (případně po komkoliv jiném) beztrestně házet příště?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jitka Lenková | středa 27.5.2009 22:08 | karma článku: 22,83 | přečteno: 2094x
  • Další články autora

Jitka Lenková

Folklor atomového věku

22.11.2011 v 18:04 | Karma: 7,17

Jitka Lenková

Pasák Masaryk

9.11.2009 v 8:27 | Karma: 11,32