Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

We live on the weekend!

Je sobota a připraven je krapet nestandardní den, tedy alespoň na to, že jsme ve Státech. Opět jsme vstávali celkem brzy… ostatně spát budeme přeci v Čechách a ne tady, za „velkou vodou“. Ke snídani jsou pro nás již připraveny domácí croissanty, která já tak „miluju“. No což dva si dám, zapiju to litrem čaje… no a břicho mám plné tak jako tak. :-D

 

Následující program je ve znamení neckyády! Opravdu…. V historickém městě Yarley, kde domy nemohou být ani renovovány a zachovávají se jen v původní podobě, takže běžně procházíte kolem domů, již mají i více než 200 let za sebou. Člověk si připadá tak trochu jako v pohádce, nebo spíš ve starém americkém filmu, kde se jen čeká, z kterých dveří vyleze šerif. I obchody, restaurace, vše je tu pod zákonem uchováváno v původním stylu a povoleny jsou jen úpravy udržovacího charakteru.

Prošli jsme toto město, přitom si spálili ramena a odebrali jsme se směrem hlavní atrakce, tedy vodní tok, který jakoby ani neproudil, přesto zde za chvíli měli projíždět lodě nevídaných charakteristik, rozměrů a posádek. Podél toku byly rozmístěny všemožné stánky, které propagovaly všelicos. Nejčastěji zastoupení zde byli ochránci zvířat, obzvláště koček.

Co je také dobré poznamenat, snad skoro u všech stánků, včetně jednoho kulturního, kde děda hrál na kytaru a bába do toho zpívala, nebo mu pomáhala na housle, stáli důchodci. Důchodci pak tvořili i dominantu v posádkách lodí a v neposlední řadě, jako pozorovatelé se také projevovali různými pokřiky nejhlasitěji. Druhá kategorie byly pak malé děti s jejich rodiči, no a my, samozřejmě. :D

Konečně byla jedna hodina a krasojízda mohla začít… Jako asi vždy a všude bylo zpoždění, takže vyjeli až cca po půl hodině, ale některé stály za to. Jediný rozdíl oproti Čechám byl v tom, že u nás na neckyádě nemůže být využita loď jako taková, kdežto tady skoro všichni z lodě vycházeli a jen ji přizdobovali, nebo různě stylizovali, no kdyby jste to viděli!! :D

Byli jsme tedy vzornými pozorovateli až dokonce a až tehdy, když projelo poslední plavidlo, jeli jsme domů. Doprovodný program byl pestrý, rozepisovat se o něm ale nebudu, co ale nemůžu opomenout, byly závody plastových kačenek. Každý si mohl koupit plastovou kačenu, nazdobit ji podle vlastního uvážení a pak soutěžit, tak třeba např. na toto ještě Češi nepřišli :D .

Odpoledne pak bylo naplánováno velké molo King of Prussia ;) . Klucí potřebovali kraťasy a my hlavně opravit iPad, jelikož nám zkolaboval. Vyrazili jsme tedy směr tohoto velkoměsta, které je složeno jen z obchodů. Kdo si myslí, že Letňany jsou pro běžného člověka maximálně tak obrovským bludištěm, nikdy ale ne nákupní zónou, asi by se divil, co to je King of Prussia – cca čtvery Letňany. ;)

Každý si asi dokáže představit mé nadšení z tohoto komplexu, ale nakupovat s kluky byla celkem prča. V Apple bylo samozřejmě narváno, takže jsme se objednali na šestou, což byl první volný termín… To nám pak ale už na pomoc přišel velký černoch, ze kterého bych měla respekt zejména v úzkých uličkách při setmění. Poté, co vyzkoušel vše, co už jsme dávno zkoušeli, nám dal iPad nový! ;) Tak kdyby to takto fungovalo i v Čechách, to by byla pohoda…, no nefunguje, takže jsme byli na jednu stranu rádi, že nám zkolaboval právě ve Státech. Na druhou stranu byl ale Pepí rozladěn, jelikož všechna jeho data v mém iPadu byla pryč. On se z toho ale vyspí a bude dobře. Jelikož černý pán byl sice ochotný, ale na druhou stranu převelice pomalý, bylo už sedm a to jsme již měli být dávno na zahradě a grilovat hamburgery. Ve skutečnosti jsme ale měli ještě hodinovou cestu před sebou.

Rychle jsme tedy naskákali do auta a šup dom, tam jsme se dali ihned do práce a už jsme grilovali, míchali, řezali a následně hladoví rychle jedli a jedli. Ano hamburger je opravdu ideální před spánkem, ale na druhou stranu s prázdným žaludkem se do postele také chodit nemá, takže což…

 

 

V neděli se nedělá, ani my se tedy nepřetrhli… Nicméně na druhou stranu, ani doma se nám dřepět nechtělo. Hned po snídani jsme se tedy ještě s bratrancem rozhodli navštívit vodní zábavní park – Six Flags Hurricane Harbor. Musím se přiznat, že po návštěvě něčeho podobného v Německu jsme si myslela, že to bude větší pecka, ale asi bychom po té Americe chtěli moc.

Nebylo to špatný, ale šlágr taky ne. Moc lidí, málo atrakcí, velký fronty a všude tak moc známý pach smaženého. U každé atrakce jsme vyzkoušeli něco, byli jsme tři, tak to většinou vyšlo tak akorát, něco každý zvlášť, něco společně…, nastáli jsme se, nasmáli jsme se, naobědvali jsme se… Bylo to fajn odpoledne, ale za ty prachy, no radši ani nemluvě.

Zřejmý zde byl fakt, že pokud v Čechách čteme, že USA bojuje s obezitou, stojí za to investovat do návštěvy nějakého z podobných vodních center, a hned si tento fenomén ověříte. Je to fakt mazec, potkat štíhlého člověka na koupališti je zázrak, nemluvě o vychrtlinách promenádujících se u nás ve Žlutých lázních, to je zde „vyhynulý druh“. Když je ale pak čas oběda a vy nevidíte ani u dětí, ani u dospělých nic jiného než snažené cokoliv a kdekoliv, není se čemu divit. Ty lidi by zde měli něco se sebou začít dělat, jelikož je to fakt hrozný!

O to vtipnější je, když vidíte šestnáctiletá děvčata v roli záchranářů. Stálo by za to vidět, jak by při topení se někoho alespoň zareagovali, natož aby ho zachránili… No jo, je to tu svět extrémů, takže vlastně opět se není čemu divit, my se ale prostě divíme, hold jsme jen Evropané.:D

Další postřeh, na který nechci zapomenout, se týká oděvu na bazéně. Ano, Amerika je zemí mnoha kultur, to vím, ale že potkám na koupališti v bazénu zahalenou Arabku, nebo paní, co se koupe v džínách a jakési jupce, to jsem opravdu nečekala. Každopádně zde celkově frčí trend zahalenosti, nejspíš i kvůli super postavám…, nicméně i v módních časopisech najdete převážně plavky, co více zakrývají, než odhalují. Chtěla jsem si tady taky koupit plavky, ale zatím tedy moc nevím, kde! :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Volfová | neděle 13.1.2013 19:59 | karma článku: 5,17 | přečteno: 642x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Ultramaratonkyně? Ne, obyčejná máma.

Něco na tom bude, že některé mámy, které se po porodu vrátily na závodiště, jsou často ještě mnohem úspěšnější než před tím. Ono tolika fázový komplexní trénink fakt asi nejlépe vymyslí právě život sám.

18.9.2022 v 7:03 | Karma: 15,30 | Přečteno: 480x | Diskuse| Ona

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

Kočárky se dnes sami houpou, složíte je jednou rukou a díky všem možným přídavným zařízením vás nezaskočí žádný přírodní živel. Zdánlivě to vypadá, jako by už žádný zlepšovák vymyslet nešlo, ale... zdání klame.

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81 | Přečteno: 561x | Diskuse| Ostatní

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Pláštěnka

Člověk nemusí být zrovna obyvatel deštných pralesů, aby nejpoužívanějším příslušenstvím na kočárek byla pláštěnka.

27.6.2022 v 6:24 | Karma: 13,46 | Přečteno: 510x | Diskuse| Ona

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Přechod pro chodce

Nepůjdu zrovna příkladem, když napíšu, že krom dopravního hřiště na základní škole a autoškoly, je to vlastně až teď, s kočárkem, kdy jsem začala vnímat přechody pro chodce.

12.6.2022 v 7:01 | Karma: 14,71 | Přečteno: 643x | Diskuse| Ona

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem – Řvoucí 26

Jestli chcete trénovat vlastní odolnost a trpělivost, nebo posílit účinky antikoncepce, dejte vědět. Jednou za čas jezdím tramvají - 26 a nabízím zdarma oba programy.

29.5.2022 v 7:36 | Karma: 16,81 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  20:49

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Plat 200 tisíc čistého, k tomu tučné náhrady. Co čeká na nové europoslance

8. května 2024

Premium Poslední měsíc zbývá do voleb do Evropského parlamentu. A českých 675 kandidátů, kteří usilují o...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 724x
Ráda bych se nějak vystihla, ale jsem zastánce hesla, že člověk není slovo, a proto je těžké ho jimi popsat. Takže kdo mě nepozná osobně, stejně neví. :)