Věčný návrat téhož aneb „zakazujeme studentstvu:“

Krása x Intelekt. Jsou to snad odvěcí rivalové?  Nemyslím, nicméně další pokus je oficiálně sbratřit nejspíš opět nevyjde. Proč? Protože byla tato snaha zrealizována na univerzitní půdě, která asi holt není tím nejlepším místem pro spojením vnitřní a vnější krásy... škoda!

Jinde to funguje a to nemluvím jen o České republice, Univerzita Karlova ale chce být asi výjimkou.

Řekněme si na rovinu, že dnes je velmi otevřená doba. Stírání hranic je jednou z podmínek globalizace, snažíme se o multikulturalitu a pojmy zákaz a povolení se pohybují na velmi tenké linii.

Vlastně možná i proto se mohla „malá univerzitní miss“ stát takřka přes noc titulkovým tématem mnoha médií. Kéž by to ale byla strategie jejích pořadatelů, kteří by si dokázali podchytit v tak krátkém čase veškerá média (i proto, že z aktuální situace víme, že to je velmi dobře možné). :-)

Bohužel média neoslavují pořadatele, ani koncept soutěže, nejedná se dokonce ani o pozvánky na slavnostní galavečer... hlavním motivem je totiž zákaz soutěže miss na univerzitě. A pojato je toto téma nejen jako „interní problém jedné školy“, ale vlastně s přesahem na obecnější roviny jako jsou svobody studentstva, jejich práva a povinnosti.

Nejspíš i proto se k tématu nebojí vyjádřit i mnohé české osobnosti, čehož je důkazem i dnes do oběhu dané video: http://www.youtube.com/watch?v=YEJ_OoASAHw&feature=youtu.be

Viděli jste ho? A co na to říkáte?

 

Já samozřejmě vyrážím v pátek na finále, takže moje pozice je jasná.

Vlastně je fajn i vidět, co dokáže pár odpůrců na akademické půdě – každopádně to může být inspirace pro ostatní při prosazování jejich záměrů. :-)

Závěrem - univerzita je jednou univerzitou i proto, že studentstvo spojuje a nikoli rozděluje – je tedy zákaz tím nejlepším řešením?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Volfová | úterý 26.11.2013 10:59 | karma článku: 8,17 | přečteno: 811x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81