New York ve čtyřech dnech

New York je město, které mnozí zvládnou za jediný den a jiní i po letech říkají, že ho neznají. Pro běžného turistu ale možnost za B není realizovatelná a naopak eventualita A je pro pravého turistu barbarstvím. Proto, pokud máte to štěstí tam pobýt minimálně tři, čtyři dny, rozhodně to využijte a věřte, že nebudete litovat ani minuty!

Není ani tak důležité projít každé náměstí, každý kostel, co zde je, ale naopak v klidu načerpávat atmosféru města, která vám stoprocentně zůstane na paměti celý život! Stejně když si budete po měsíci, kdy jste byli v New Yorku, dělat kvíz na památky, věřte, že až na výjimky, stejně trefíte maximálně 60%, a to nechci nikoho podceňovat… takže proč se za nimi účelně honit!

Co se týče bydlení, neuvádím ho tu, jelikož každý jsme jiný a hlavně, člověk může bydlet i více než 100 kilometrů od Manhattanu a zvládne vše úplně stejně. Pokud ale přeci jen toužíte ve „Velkém Jablku“, jak je New York přezdíván, i bydlet a nesdílet přitom koupelnu s dalšími 10 pokoji, připravte na to řádně svou peněženku. 150- 200  dolarů za noc v průměrném hotelu je standard. Nicméně na to je vždy třeba myslet co nejdřív, jelikož jinak jsou tyto „dostupné“ hotely vždy beznadějně full!

Já osobně jsem nebydlela v New Yorku, ale využívala jsem vlak, který mě vždycky dovezl za pár minut přímo do centra dění a rozhodně jsem ničeho nelitovala. Navíc vlaky jsou tu velmi příjemné, rychlé, přesné, člověk to má bez starostí… Takže asi tak! Na následujících řádcích najdete možnost, jak strávit 4 dny právě v New Yorku, každý si to může udělat, jak chce, ale jak se říká, neznalému cestovateli před cestou každá inspirace dobrá, nemluvě o postřezích, které v průvodci nenajdete!

Takže, kdo se těší... zítra začínáme! :-)

Autor: Lenka Volfová | středa 2.1.2013 21:44 | karma článku: 3,37 | přečteno: 142x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81