Nelson Mandela Square

... zase jsem se jednou rozhodla psát ze svých cest! Tentokrát je cílovou destinací JAR, první den, první zážitky, první stránka blogu... na první přečtění možná nezajímavé, ale ono to přijde! :-)

Jak jsme se vydali na největší a nejznámější náměstí v Johannesburgu! Člověk si na to pomalu vezme „turistickou obuv“, ale ve své podstatě projde obchoďákem, který v jistém úseku oznamuje vstupní bránou, že přijde ono slavné Mendelovo náměstí. Člověk průchodem projde a před ním se ukáže plácek asi tak 20 x 20 metrů, jehož dominantou je socha slavného Mendely v mnohokrát nadživotní velikosti. Proti němu je jakási knihovna, která ukazuje na funkcionalistický pokus. Uvnitř sice moc lidí neproudí, ale zajisté je důležitá. Uprostřed pak „leží“ jakási vodní plocha s fontánami, já nevím... ale určitě tahle návštěva stojí za to! Jak se totiž postupně dozvídám, ono tady toho k vidění opravdu moc není! :D A nebo je?

Vraťme se ale k náměstí. Čeho je tu opravdu dost, jsou restaurace! Krom strany, kterou zabírá knihovna jsou vlastně všude a jelikož náměstí je malé, většinou jsou plné... Přeci jen je lepší si někam dřepnout (mimochodem jídlo je tu celkem fajn a snaží se - dezert na účet podniku potěší), než se tlačit u sochy, i když... vlastně tam ani žádná tlačenice nebyla!

To jest můj první pohled na Johannesburg, který nepochází ze zahrady našeho domu, ani ze sedadla auta. Těším se, co bude dál!

Autor: Lenka Volfová | středa 12.2.2014 21:26 | karma článku: 5,98 | přečteno: 219x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81