Makronky – kdo neochutnal, nepochopí ...

Pokud jste milovníci „echtovně“ sladkého, pak jsou makronky jednoznačná volba. Tuto francouzskou lahůdku, která je ve Francii prodávána v těch nejluxusnějších „krámech“, že si je snadno spletete s obchody s nejdražšími drahokamy, proslavil slavný Pierre Hermé a postupem času se dostala i k nám...., díky (nevím komu)!!!

Tento týden se v Brasserii La Gare konala prezentace výroby makronek a zároveň setkání s šéfcukrářem Pavlem Juraškou, který dokonce všem přítomným umožnil samotnou výrobu makronek vlastnoručně vyzkoušet.

 

Kdo by ostatně nechtěl tuto laskominu umět udělat, ale co si budeme nalhávat, kdo viděl, ví, že doma je vyrábět určitě nebude (ačkoliv teď známe přeci i ten tajný recept, který kuchaři dávají jen neradi z vlastních rukou). Samotný cukrář totiž uznal, že doma by to nedělal ani on sám, takže další motivace k následnému pečení - nulová! To ale neznamená, že celá akce byla k ničemu!

 

Krom toho, že se jednalo o obžérství ve velkém (nejen makronek měl každý z návštěvníků při odchodu nad hlavu), též nám všem přítomným byla odhalena mnohá tajemství týkajících se této mňamky, nevyjímaje toho, že už teď vím, že čerstvé seženu v Praze jen v Brasserii La Gare a v Patisserii Saint-Tropez a kdo by pak kupoval ty mražené a kilometry sem vlečené, když si může koupit ty pomalu přímo z plechu stažené, že?! Výslužka domu zase potěšila blízké, jednoduše sladké odpoledne!

 

Propadli jste také jedinečné chuti tohoto desertu? A jaké nejexotičtější chutě jste již ochutnali? Nebo je to pro někoho snad velká neznámá? Pak doporučuji jednoznačně ochutnat! I kdyby nezachutnalo, vlastní názor na věc je vždy lepší než nějaký cizí!

Autor: Lenka Volfová | čtvrtek 1.11.2012 21:00 | karma článku: 8,02 | přečteno: 1490x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81