Intersexualita aneb „X“ v pase?!

A je to tady – posun dopředu a nebo zpět? Hermafrodité nebo X-lidé? Dosud jsme tzv. „obou-pohlaví“ znali jen u živočichů..., ode dneška lze ale oficiálně nalézt i v Německu. Prý se ulehčí až 100 000 lidem... Je ale tato oficialita pro ně opravdu ulehčením?

Osobně neznám nikoho takového, což je škoda, ale každopádně by mě názor těchto lidí zajímal. Když jsem totiž pročítala články k dnešnímu německému uzákonění „neurčitého pohlaví“ (otázka, jak to vůbec v češtině nazývat), měla jsem spíš pocit, že kámen ze srdce tímto spadl zejména rodičům.

Ti totiž doposud museli i přes „jistou neurčitost“ do týdne pohlaví jejich dítěte stanovit a následoval pak proces - operativní, ale i hormonální, který měl k „dotvoření onoho pohlaví“ dle přání rodičů dopomoci.

Kdyby zrovna panovala doba dávného středověku, nejspíš bych v tom viděla velký problém... Panovnické rody by asi brzy vymřely, jelikož by všichni ve svých potomcích viděly budoucí muže, náledovníky trůnu... Nicméně dnes? V 21. století?

Jak moc taková „přeměna“ budoucí ženy/muže doposud ovlivňovala, či dokonce poškozovala, lze podle mého uvažovat jen případ od případu. Každopádně teď je tomu konec a noví X-lidé si budou moc sami zvolit pro ně ideální cestu – pokud tedy nepovede právě ve stopách onoho „jiného pohlaví“.

Jak velkou roli ale bude mít na dítě fakt, že vyrůstá s označením „X“? Zejména tehdy, když v celém právním pořádku spolkové republiky existuje jen dvojjaké pohlaví? Nebude to mít snad ještě horší dopad, než kdyby se třeba jedinec o své „neurčitosti“ nikdy ani nedozvěděl? Je to opravdu tak velký krok dopředu?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Volfová | pátek 1.11.2013 10:43 | karma článku: 9,77 | přečteno: 1129x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81