Hermanus - čekání na velryby

Kdo si počká, ten se dočká, ale doporučuji dorazit v sezóně! Pokud sem zabloudíte mimo ni, budete si nejspíš připadat, jako byste nechtíc zabloudili do důchodcovského střediska... i když je jejich vitalita obdivuhodná, pokud vám je pod 50 let, fakt tu není, co dělat.

Hermanus vám nabídne jen klid a sůl i za ušima... je to prostě při oceánu a celkem tu fučí, takže když si necháte otevřené dveře od balkónů, můžete druhý den váš pokoj považovat za solný důl.

Zhruba od srpna do prosince se v zátoce Walker Bay můžete kochat nezapomenutelným pohledem na přirozené řádění velryb, po sezóně se kochat můžete samozřejmě také, ale jen s obrovskou představivostí, jelikož velryby nikde... odplouvají holt dělat radost jinam. :-)

Počasí panovalo pěkné, tak co nevyzkoušet vodu... Jestli ale nejste v klubu otužilců, nic moc! Voda má 13 stupňů celsia, brrr, na koupání to fakt není!

Když už i koupání zklame, můžete se někam zajít najíst, nebo napít. Na to pidi městečko je tam toho opravdu hodně, takže hlady neumřete... co se týče kvality je různá, stejně jako cena, ale najdete si! je to u vody, takže ryby jsou záruka.

Minimálně pro dopolední, nebo odpolední kávu doporučuji THE BISTRO. Já ty „francouzské“ kavárny miluju a tato navíc s překrásným výhledem na oceán, takže za mě jednoznačně TOP a navíc první podnik, kde měli v Africe jinou než rybí polévku (rajčatovo-citronovou), ale mají tu snad všechno, na co byste měli v tu chvíli chuť... takový mrkvový dort místo velryb je podle mého dobrá náplast na ránu.  :D

Centrum města je víc než chudé, jediné co je tu pěkné, je opravdu pobřeží. Uvnitř města najdete jen nějaké obchody, malé tržiště, benzínku, lékárnu, prostě nic, co by vás tam znovu zavedlo.

 

Z krize jsme navštívili i cca 20 kilometrů vzdálený Stanford. Podle průvodce malá vzpomínka na Anglii, v reálu mrtvé městečko, kde měli v jedné restauraci (The Vine), resp. v jednom domě, který se tak tvářil, dobré šneky! Jo a obchod Victoria`s Secret :D

 

Na druhou stranu i marné výlety vám mohou něco přinést. Poprvé jsem si v Africe zaběhala po pobřeží a bylo to úžasný (i bez velryb)! :-)

Autor: Lenka Volfová | úterý 25.3.2014 9:51 | karma článku: 6,64 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81