Chudoba cti netratí

Média nás nejen informují, ale i baví!:-) Jeden den máme všichni možnost přečíst si „statistiku“ vypovídající o chudobě v České republice, která je protkána silnými argumenty náměstka ministra práce a sociálních věcí Jana Dobeše. Druhý den nás šéf České národní banky Miroslav Singer vyzývá k tomu, abychom nakupovali o sto šest, jelikož levněji už nebude.

Nevím, zda to mělo nějaký „skrytý význam“, publikovat tyto dva články po sobě (asi těžko), ale každopádně si myslím, že to nejednoho „pobavilo“!

Nejprve tu máme katastrofický článek o „chudobě“ naší populace, s argumenty typu – mnoho domácností položí jednorázový výdaj kolem 10 000 korun a další, který však ve svém shrnutí nakonec podává informaci, že chudoba v České republice je podle evropských statistik vlastně na relativně nízké úrovni.

Toto vše a ještě mnohé další se dozvídáme od Centra pro sociální a ekonomické strategie, které na půdě Senátu o chudobě uspořádalo konferenci. Doufám, že výdaje „na konferenci“ nebyly ty jediné, které je stát ochoten v této záležitosti poskytnout a též doufám v to, že to neskončí jen u debat „odborníků“, které vedou k přehledným údajům, ale že se taky začne dělat něco konkrétního!

 

A jako by mě někdo vyslyšel, dnes se objeví rozhovor se šéfem České národní banky, který komentuje krok z minulého týdne, kdy byl po 11 letech uměle oslaben kurz koruny. Že by se konečně něco začalo dít? :D Každopádně při svých výhledech na další měsíc, kdy mě čekají sousedé jak Německu, tak i na Slovensku se dnes asi radši obejdu bez oběda! :D

A vysvětlení tohoto kroku? Že ti bohatí budou utrácet..., já nevím, pokud jsou opravdu bohatí, na ceně jim asi zas tak nezáleží, pokud je to kategorie věčných „šetřilů“ stejně neuvěří a budou si stále plnit prasátka. Takže koho slova pana šéfa asi tak osloví?

Odpověď nechávám otevřenou, každý ať si ji doplní podle svého...

"Prostě hlavně, že se něco děje"

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Volfová | středa 13.11.2013 13:07 | karma článku: 16,53 | přečteno: 1215x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81