S makó k mořu. Díl 4: Jak dny plynou.

Program nabírá nečekané grády. Večerní promítání o želvách a jejich celém životním cyklu v němčině. A jak lze dostat majitele hotelu na pokoj. 

Sobotní večerní program byl nad očekávání poutavý: Promítání o želvách a jejich celém životním cyklu. 
Charakteristika cílové skupiny: senior, Němec/Němka, berle. Promítání probíhalo samosebou v němčině. Takhle nějak si představuji dovolenou. Předčilo to mé nejdivočejší představy. Večer ale zdaleka neskončil. 
Podařilo se nám konečně nalákat majitele hotelu až do pokoje.

Původní záměr dovolené se začíná pomalu dařit. Nastražila to Monika. Nejlehčí z nás rozkřápala postel. Neznámo jak, ale cíl byl jasný a zadařil se jí. 

Kolem půlnoci jsme vyrazily na recepci a dožadovaly se bezprostřední opravy postele. K prohlídce zdemolovaného vybavení se dostavila celá delegace, ve složení: majitel hotelu, jeho devítiletý syn, který se zřejmě zaučuje a recepční. Jelikož v hotelu nebyla volná postel, byl přivolán také servisní technik. Ten byl rád, že jsme si na něj vzpomněli i v pozdním odpoledni (po půlnoci) a dostavil se krátce před jednou hodinou v noci a jal se opravovat nábytek v našem pokoji. Příklepovou vrtačkou téměř nehlučně navrtal umně jeden šroubeček za druhým. 
Sousedé jistě uvítali půlnoční stavební práce. Aspoň ví, že jsou ve středomoří a jsou zde jiné denní rytmy. 

Která z Vás je nejstarší? 

Recepční se mezi vrtáním snažila odlehčit situaci konverzací: "Která je z vás nejstarší?" Nevěřícně jsem zamžikala očními víčky a pohledem jsem sklouzla na matinku, ležící s natáčkami na hlavě na posteli. (Původně jsem na ni chtěla před delegací hodit deku, aby nebyla vidět, ale Monika je se více vyzná ve slušném chování a můj nápad zamítla).

"Moje mamka je nejstarší" dotčeně jsem vysvětlila nevšímavé recepční. Ptá se opravdu na věk mojí mamky? Ukázalo se, že její angličtina je na podobné úrovni jako znalost latinky a že vlastně chtěla vědět, jestli jsem starší já nebo Monika. Nebo se chtěla optat, která z nás je nejtěžší a která opravdu rozkřápala tu postel. I když odpověď na tuto otázku je také víceméně vizuálně jednoduše rozpoznatelná. Na co se chtěla recepční  skutečně optat se již nedozvíme.
Ačkoliv matinka vypadala v natáčkách a s nabalzamovaným obličejem neodolatelně, majitel hotelu byl ostýchavý a k žádné další akci se neměl. Promarnily jsme šanci na matinky svatbu s řeckým sokolíkem.
Jsou 2 hod ráno, vkládám špunty do uší a usínám.

Uvidíme jak dobrodružství přinesou další dny.

Jelikož jsme si půjčily na dva dny auto, tak to bude zajisté výživné.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Malikova | úterý 18.2.2020 9:35 | karma článku: 16,64 | přečteno: 575x