Dobrý skutek musí být po zásluze potrestán

Čím víc se občas snažíme, tím hůř to potom dopadá. Prosím vás, netvrďte mi, že to ženský mají v životě jednodušší.

Shon, běh, spěch, nervy, ruce jak chobotnice - je třeba zpomalit.
Je třeba zvolnit a přestat ječet po nevinných dětech.
Budu za milou usměvavou mámu a vezmu děti do cukrárny. Zastavím u cukrárny. Já opatrná, nenechávám nic v autě. Ověnčím se tedy dětmi, kočárem, taškami, nezapomenout obout dítka, která se s radostí sobě vlastní v autě tradičně zouvají a svlékají a razíme si to směr cukrárna, směr vůně, zákusky, dobrá káva. Jéééé.

Vstoupíme do chrámu dobrot. Všechny stolky obsazené. Že tedy naberu zmrzliny a půjdeme si je slízat někam do parku. Kupuji zmrzky. Poctivě vybírám sobě i dětem ty nejvybranější chutě a trpělivě vysvětluji starší školkové dceři, která zmrzlinka chutná po jakém ovoci, kávě či skořici. 
Mezi tím menší kočárková dcerka vylézá z kočárku, aby vzápětí vypadla z kočárku. Pokládám tašky a nakládám vzpouzející se dítě zpět. Už dávno jsem si všimla, že vzpouzející se batolata umějí změnit svou konzistenci v gelovitou. Mezitím starší dcera zapomíná, po jakém ovoci chutná ta modrá Šmoulová. Opět trpělivě vysvětluji, že po ovoci Modrý Šmoula, přičemž kočárková dcerka vyhazuje z kočárku dudlík. Dudlík letí velmi daleko, téměř přistává starší prošedivělé paní v kávě. Běžím pro dudlík a mezi tím křičím na větší dítě, že jí zmrzlinku raději vyberu sama, že to tak bude lepší. Potomek má jiný názor. Ztrácím pochopení pro rodinnou demokracii a svobodu volby. Dochází mi trpělivost.
Nabírám tři zmrzliny (mě už chuť ovšem přešla) a prchám s dětmi odtam pryč.
Lízání v parku probíhalo stylem upatlané špinavé ruce. Zalepená brada. Zakecané šatičky. Pokapané kalhoty. Zmrzlina rozsezená po celém kočárku. Vosy, včely a jiná hávěť se na nás vrhly s vervou insekticidní. Prcháme.
Dobíhám k autu a modlím se, ať už jsme pryč. Hážu do sedačky jedno dítko. Vrhám do sedačky druhým dítkem. Kočár lámu násilím do kufru. Tašky s křehkými věcmi tlačím nohou a lokty do případných zbylých volných prostor.
Nastartovat, připásat a PRYYYYČ!!!!
Doma úleva.
Bohužel jen krátkodobá.
Peněženka - tj. občanka, řidičák, techničák, průkazky zdravotních pojišťoven nás všech, kreditky,
permanentky do všech možných řití, fotky dětí i zvířat, peníze, urvané knoflíčky a podobné serepetičky obvyklé v ženských peněženkách - zůstala při odjezdu na střeše auta....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Jelínková | pátek 3.8.2012 13:09 | karma článku: 17,37 | přečteno: 1857x
  • Další články autora

Lenka Jelínková

Ti odjinud

8.4.2016 v 19:25 | Karma: 19,01

Lenka Jelínková

Obyčejně neobyčejné

14.12.2014 v 21:30 | Karma: 6,93

Lenka Jelínková

Fosforeskující hlavy

16.5.2012 v 14:48 | Karma: 15,35

Lenka Jelínková

Nejdelší vteřina

16.5.2012 v 11:27 | Karma: 13,25