Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Možná se někomu budu zdát nepřiměřeně namyšlený, ale problém co je a co není zdravá výživa jsem vyřešil už před lety. Nemám rád dlouhá pojednání tak jednoduše a stručně. Zdravé je to co mně chutná. Je zbytečné brát v úvahu názory odborníků, protože ty se mění v závislosti na ekonomické síle výrobců.

2 0
možnosti
Foto

R^! Díky za moudrý článek.

Nejde jen o to CO jíme, ale i o to JAK jíme.

     Pečlivé a důkladné kousání a proslinění je důležité ať jíte cokoli. Odstraní anebo velice minimalizuje i problémy s nadýmáním u luštěnin anebo čerstvé zeleniny.

     Bezenzymová strava - tedy vařená - je skutečně velkým problémem.

1 0
možnosti

Zelenina určitě, vařená i syrová, s vodou taky není problém. Já za pro mě nejprospěšnější považuju zeleninu, ovoce, sóju a luštěniny, semena, ořechy a řasy. Když už nějakou bílkovinu, tak rybí nebo krůtí maso, když už nějaké škroboviny tak hnědou rýži, ale všeho jen málo. Zelený čaj. V podstatě okinawská strava. Ale chápu, že někdo luštěniny nemůže, nebo nejí kvůli dně ořechy, je to individuální.

1 0
možnosti
JH

Nezdravé je všechno průmyslově vyrobené, jelikož se do toho musí nacpat spousty cizorodých látek aby to odpovídalo jakýmsi normám. Stejně tak rostliny vyhnané na umělých hnojivech. Nezdravé je i maso z velkochovů, pro větší zisk se dobytku cpou antibiotika a anabolika. Z toho plyne, že zdravé je to co si sami doma vychováte, vypěstujete a vyrobíte. Bonus je když vám to i chutná.

1 0
možnosti
PK

druhá věc je že bez zmíněného by 3/4 světové populace chcíplo hlady... protože vyrobit dostatečné množství jídla bez průmyslu nejde.

2 0
možnosti
Foto

zdravé je, to co mně chutná

1 0
možnosti
MK

To je přeci nesmysl ne?

0 0
možnosti
DK

Přečtěte si: http://www.blisty.cz/art/67951.html

Jako důchodkyně bych měla výhrady...leccos nepokoušu...leccos netrávím. Asi je něco pravdy na přísloví: zlatá střední cesta a nic se nemá přehánět...V

2 0
možnosti
MK

Tak ten článek v podstatě tvrdí, že bychom měli jíst více zeleniny než dříve, neboť obsahuje méně živin než dříve, tedy raději přehánět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
Mám ráda vaření a všechno co souvisí s jídlem, severské země, cestování a hudbu. Více informací o mě:
http://www.made-in-iceland.estranky.cz/

Seznam rubrik