Zpěvačka

„Sama, úplně sama,“ rezonovalo jí v hlavě, když s nacvičeným úsměvem přijímala gratulace k osmatřicátým narozeninám od kolegů z divadla. „Nemáš ani muže, ani dítě, nemáš nic, jen svou kariéru,“ posmíval se jí vlastní vnitřní hlas.

Když za sebou zaklapla dveře svého prostorného a exklusivně zařízeného bytu, dovolila si konečně se rozplakat naplno. Poslední dobou nedokázala zadržet tok myšlenek, které ji zevnitř celou rozežíraly. Byla si jistá tím, že si totálně zbabrala život. Co dělá špatně? Proč je tak osamělá? Proč nemůže být šťastná, jako ostatní obyčejné ženy?

Je krásná, úspěšná, populární, obdivovaná a přesto úplně naprosto nesnesitelně sama.

 „Seru ti na tu tvou zasranou kariéru, vůbec mě nezajímá, že seš celej den v prdeli, protože zkoušíš tu kravinu a přitáhneš až v noci po představení. Takhle se prostě žít nedá, slyšíš!“ řval na ni před pár lety dnes už exmanžel.

Tenkrát se zas a znovu pohádali, oponovala mu jako už stokrát: „Tebe prostě štve, že jsem úspěšnější. Víc vydělávám a jsem známá. Měl sis najít nějakou prodavačku, když ti vadí úspěšné ženy.“

Tehdy ale, oproti předchozím hádkám, stiskl rty a vyslovil: „Máš pravdu, Bianko. Bude lepší, když si najdu někoho jiného. Chci se zase cítit jako normální chlap. Chci mít zázemí a rodinu.“

Vyděšeně reagovala: „Vždyť víš, že mám smlouvu na ten muzikál, přece jsme se domluvili. Otěhotním, až mi skončí smlouva…“

Nenechal ji domluvit: „To tvrdíš už pátý rok, Bianko. Až ti bude končit smlouva, skočíš hned do dalšího projektu, pak budeš chtít desku a turné. To už dávno znám,“ mávnul rukou.

„Ale tak to v branži chodí, když odmítnu hlavní roli, myslíš, že mi producent příště nějakou další nabídne?“ rozčílila se tehdy nad jeho nechápavostí a tím si podepsala rozsudek ne smrti, ale rozvodového řízení.

„A to je přesně to, o čem mluvím. Bianko, tohle žádný chlap nevydrží. Já jsem tě miloval, ale už mám toho tvého komediantského života plné zuby. Práce je pro tebe na prvním místě. Já jsem jen jako přívěšek. Doplněk na párty a společenské akce. Vhodný do kolonky manžel. Spořádaná zpěvačka a její dokonalý život. Ale já už do něj patřit nechci.“

 

 

Rozvedli se, před třemi lety. Vzalo ji to víc, než čekala, ale do fotoaparátů se stále usmívala a mluvila o nových začátcích. Vzala pak ten šílený muzikál, aby nemusela myslet na to, jak je osamělá.

Standa už je znovu ženatý, dokonce se jim narodilo dítě. Obyčejná, tuctová učitelka ze školky. Bolelo to i po takové době.

 

 

Před půl rokem zrušila zasnoubení. A přitom to vypadalo tak nadějně. Václava milovala a věřila, že je ten pravý. Ten však ze zasnoubení brzy vycouval. Nedovedl, nebo nechtěl pochopit, co její práce obnáší. Vadilo mu i to, jak neustále drží diety. Nemohla si dovolit přibrat ani deko. Nechápal její minutu po minutě rozplánovaný den pomalu na rok dopředu. Zkoušky, představení, vystoupení, televize. Na soukromý život moc místa v diáři nikdy neměla. Poslední kapkou do Václavova poháru trpělivosti byly ty šílené články, kdy bulvár spekuloval o jejím údajném potratu.

Pro média se rozešli klidně jako přátelé.

 

 

Před pár týdny se vrátila z Londýna, nechala si udělat první korekci vrásek. Když se zotavovala po zákroku, měla čas na přemýšlení o sobě i svém životě.

Zatoužila po dítěti. Zničil ji fakt, že se jej už asi nedočká. I kdyby se pokusila otěhotnět, porodí nejdřív ve čtyřiceti. Na maturitním plese vlastního dítěte by jí bylo už šedesát. To přece nejde. Tohle poznání, že jí ujel vlak, ji zdrtilo natolik, až musela znovu začít brát antidepresiva.

Bolavě snila o lásce. Ale, jak poznat, kdo má o ni skutečný zájem jako o ženu a kdo jen o tu slavnou zpěvačku? Jak rozpoznat ždímače peněz a přiživovatele na slávě od normálního mužského? Už je ve věku, kdy volných kvalitních mužů, věkem pro ni, je poskrovnu.

Je jí osmatřicet, vypadá na pětadvacet, je krásná, sexy, úspěšná i celkem chytrá. A přesto je úplně sama. Sama!

 

Kdyby se znovu vrátila do svých sedmnácti, nikdy by tu smlouvu na desku nepodepisovala. Nadějný talent! Nová hvězda! Jméno Bianka si zapamatujte, ještě o něm uslyšíte!

Jak jí to tehdy zamotalo hlavu. Dřela jako kůň. Na konzervatoři, na hodinách zpěvu i tance. Brala i hodiny herectví. Točila jednu desku za druhou, koncertovala, s věkem jí sílil a krásněl hlas. Byla hvězda. Když poprvé zpívala s Karlem Gottem, podlamovala se jí kolena trémou. Dnes si s Karlem dávno tykají a s jeho ženou jsou velmi blízké přítelkyně. Práce má nad hlavu, taky ji to stojí spoustu odříkání. Musí. Jednou z kolotoče vypadne a už se nemusí vrátit. Je tolik mladších zpěvaček ochotných udělat pro úspěch v branži cokoli. V tomhle prostředí je každý nahraditelný. Lehce a rychle. Stačí zaváhat.

Má vše, po čem toužila. Vlastní byt na lukrativní adrese, parádní auto, skvělé oblečení, šperky, slávu, obdiv, fanoušky… A najednou zjistila, že jí to nestačí. Všechno by hned vyměnila za normální život s hypotékou, ale se spolehlivým mužem a krásnou rodinou. Konečně pochopila, co vedlo v pohádkách nešťastné ženy k tomu, upsat se ďáblovi. Udělala by to taky. Hned.

 

 

Zazvonil mobil. Redakce deníku Bouře. Blahopřejí a ptají se, jak se v den svých narozenin cítí. Nasadila široký úsměv a nadšeně začala líčit: „Je to úžasné, nikdy jsem se necítila lépe, než dnes. Jsem velmi spokojená a šťastná, připravuji novou desku a fanoušci se mohou opět těšit na velké turné. Navíc jsme v muzikálu Tisíc a jedna noc, kde hraji hlavní roli Šehrezád, oslavili již pětisté představení. Jak říkám, lépe než teď mi nikdy nebylo a kdybych si mohla něco přát, tak hlavně aby vydrželo zdraví. Čeká mě velká spousta krásné práce.“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Chromá | pondělí 30.9.2013 12:17 | karma článku: 26,36 | přečteno: 2385x
  • Další články autora

Lenka Chromá

Když vám umře psí kamarád

zhasne vám slunce v duši, zastaví se čas a pohltí vás nekonečná bolest. Hlavou vám proběhne celý váš společný život a znovu prožíváte nejkrásnější momenty vašeho přátelství. Jenže mě během jediného měsíce odešli oba psí přátelé.

10.9.2018 v 9:30 | Karma: 32,38 | Přečteno: 1238x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Chromá

Nekuřte?!

Můj tatínek před pár měsíci zemřel na rakovinu plic a to i přesto, že již několik let nekouřil. Koho zažalovat za jeho zbytečnou smrt? Výrobce cigaret? Protože v minulosti kouřil? Nebo autory z mého pohledu lživé kampaně, kteří se

13.1.2016 v 13:08 | Karma: 36,93 | Přečteno: 2739x | Diskuse| Společnost

Lenka Chromá

My, oh Máj! (fotomatiné)

My, oh Máj! Jarní píseň bez zpěvů a tanců, aneb můj první nesmělý pokus o fotopíseň a dlouhý perex...

13.5.2015 v 9:08 | Karma: 19,04 | Přečteno: 798x | Diskuse| Fotoblogy

Lenka Chromá

Aféra s pokličkou

„To maso nemůžu dusit, protože nemám k pánvi pokličku,“ vysvětloval mi jak malé holce. „Ale můžeš,“ oponovala jsem automaticky. „Bez pokličky nic dusit nemůžeš. Víš, co je to dušení?“ odpověděl s pocitem, že mě má na lopatkách. Neměl.

9.4.2015 v 12:33 | Karma: 22,14 | Přečteno: 1992x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Chromá

Poslední

... ještě jednou, naposledy...

7.4.2015 v 13:10 | Karma: 15,44 | Přečteno: 964x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3024x
Jsem sama sebou a mohu to kdykoli měnit:-)