Bradou vzhůru aneb s Bobo ke korytu

Naše politická scéna toho za posledních dvacet let zažila opravdu hodně: úplatkářské aféry, inzultace poslanců nebo návštěvu Poslanecké sněmovny v doprovodu policejní jednotky. Aby se ale spojili odpadlíci a političtí turisté z různých názorových směrů a založili blok Hlavu vzhůru, to tu ještě nebylo.

Autor přísloví „ryba smrdí od hlavy“ patrně toto hnutí neznal, ale určitě musel něco tušit. Pokud totiž něčemu šéfuje Jana Bobošíková, tak je jasné, že půjde o subjekt s názory a nápady, které osloví alespoň tolik voličů, za které paní Bobošíková dostane státní podporu. Nejspíš nebudu jediný, koho děsí, že tato osoba hodlá chránit pravicové hodnoty v České republice. Patrně už zapomněla na svou nerozbornou družbu s KSČM, za kterou kandidovala na prezidentku. Ale proč ne, kšefty se musejí hýbat a po volbách můžou kamarádit dál.

Pokud se podíváme na další představitele tohoto volebního bloku, tak zjistíme, že tam jsou i další politici, kteří se hodlají ve vrcholové politice držet nejspíš až do smrti. Příkladem může být jihočeský poslanec Michal Doktor, který byl vždy považován za pravicového politika. Názory a postoje ale u některých jedinců neobstojí tvář v tvář teplému místečku a obědům v poslaneckém bufetu za pár korun. A nedržme se zbytečně při zdi, třeba si pan poslanec zase přidělí nějakou zajímavou dotaci, jako to udělal před několika lety. Tehdy obdrželo jeho „občanské sdružení“ 14,3 milionu korun na ryze podnikatelskou aktivitu, v rámci které si tento politik zajistil i příjemné bydlení. Nešel jeho politický subjekt do voleb s hesly o transparentnosti? 

Pokud se ale budu nutit do optimismu, tak na téhle situaci může volič vydělat, protože se mu zjednoduší rozhodování, čí lístek do urny vhodit. Pokud se v jednom subjektu shromáždí lidé jako Jana Bobošíková, Boris Šťastný nebo Pavel Bém, tak musejí být ostatní strany zákonitě čistější a musejí méně sledovat osobní zájmy. Navíc je určitě výhodné, že voliči budou mít jasnou představu co subjekt typu Hlavu vzhůru v politice sleduje – jenom touhu po moci a po penězích. Sice to trochu maskují bojem za národní zájmy nebo snahou o snižování daní, ale bude tomu někdo věřit? Spíš mám obavu, že pokud by dostali patřičně zaplaceno, tak nechají přesunout hlavní město do Bruselu a zavedou daň z hlavy. A kdyby sem spadli Marťani, tak by schvalovali zákony i s Marťany. No vidíte a já jsem si pořád říkal, kdo jim ještě chybí do party.....

www.petrlamac.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Lamač | čtvrtek 12.9.2013 8:59 | karma článku: 12,69 | přečteno: 333x
  • Další články autora

Petr Lamač

Za Putinovu invazi zaplatíme všichni

24.2.2022 v 17:59 | Karma: 12,41

Petr Lamač

Ostrá prosba sultánovi

18.7.2016 v 8:45 | Karma: 34,35