Proč budu volit Roithovou

K tomu slouží blog. Aby člověk mohl dát vědět dál, co má na mysli, co se mu honí v hlavě. Mě se tam honí prezidentské volby a není ovšem divu - nejsem sám. Leckdo z nás má svého favorita. Pro mě je to Roithová.

Možná už bych nemusel psát dál, leckdo si přečte jen nadpis a podle toho, jak je v celé věci angažován pokračuje ve čtení dál.

Pro mě je ovšem volba Roithové ještě také otázka vyrovnání se s jinými kandidáty. Nepsal jsem o nich mnoho, ale v závěru týdne bych dodal ještě pár slov.

Horký kandidát Zeman je pro mě uzavřená kapitola. Jeho návrat do politiky nevítám. Je u mě spojen s obdobím, kdy byla naše země v relativně dobré kondici, ale toto období bylo promarněno řadou zákulisních dohod a spoluprací s ODS. Nebyl snad Gross právě díky Zemanovi korunním princem ČSSD? Neblahé důsledky Zemanovy vlády sklízíme ještě dnes. Nechápu, za co jej chtějí lidé odměnit.

Fischer: Jestli má někdo z kandidátů "charisma suchého hadru" tak je to on. Ten člověk se příliš dlouho a příliš úspěšně angažoval v KSČ, byť nikoli z přesvědčení, ale pro kariérní vzestup. Já to chápu, ale kandidát na prezidenta by nebyl podle mého ani K.Kryla gusta.

Bobošíková: Tak tohle je hodně obehraná mince našeho politického života a myslím, že ani na naší, ani na mezinárodní scéně se nedá platit s takovými drobnými. Léta politického nicnedělání trávila v Bruselu, aby pak začala kolem sebe rozdávat zákeřné kopance v naději, že si tím získá popularitu.

Dientsbier: Je mi líto, není pro mě kandidát. Musím se přiznat, že hlavně nevím proč by měl být. Neumím si ho představit v roli reprezentanta státu a odpovědného činitele. Pro mě je nečitelný, možná i záludný.

Sobotka: Za kým stojí ODS, měl by v politice vidět spíše konec své kariáry, nikoli začátek. Možná to pan senátor tak vidí, protože se podle toho i chová. Nevěří si a nemá co nabídnout.

Schwarzenberk: Vzestup jeho preferencí je pro mě velkou záhadou. Vidím za tím snahu TOP 09 prosadit svého kandidáta a upevnit svůj ztrácející politický vliv. Je možné, že se s TOP 09 v příštích volbách rozloučíme. Jejich člověk na hradě - navíc stále snadněji ovládaný - by se jim hodil.

Franc: Tak ten se hodí na první stranu Reflexu, nikoli díky svému zjevu, ale se svou  alternativní nabídkou. Ten si našel již svou scénu a nevím, proč hledá další v politice?

Fischerová: Pro mě hodná paní, ale její srdeční volba odčerpá hlasy vhodné a nepoměrně zkušenější a stejně tak slušné  kandidátce, kterou je:

Z Roithová!

 

Autor: Tomáš Lajkep | pátek 11.1.2013 9:52 | karma článku: 10,67 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Tomáš Lajkep

Utřel ho

25.1.2018 v 11:05 | Karma: 16,20

Tomáš Lajkep

Porušení lékařského tajemství

11.11.2017 v 14:14 | Karma: 10,97

Tomáš Lajkep

Zeman zhnovu kandiduje

6.11.2017 v 13:56 | Karma: 18,61

Tomáš Lajkep

ANO a vláda

27.10.2017 v 15:03 | Karma: 10,01