Naše vláda už nevládne

Už ne. Stará se o to, aby to tak vypadalo, hledá si uličku, do které vklouzne po volbách. Oblíbená cesta politiků - nejprve práce uklízeče:  leštění klid, pak mazání schodů.  Posléze přístup k penězovodům a zde rychlá akce.  A v poslední fázi: únik - někdy hodně daleko.

Radím ke klidu. Nejsme v situaci, kdy na ty, co jsou u moci, by mohl stačit nátlak ulice, či jenom rozumný názor.  Tato vláda má ve svých rukách všechny prostředky k držení moci, které nemohou být odstraněny demonstrací, stávkou, či jakoukoli nátlakovou akcí. Naše vláda je vklíněna mezi vlády ostatních zemí Evropy, které se svými skandály této naší vládě také zdárně konkurují. Celkově je situace nastavená tak, že jiné podněty ke změnám, než ty demokratické - nepadají v úvahu. Voliči český - uvědom si jak často ses nechal ošálit planými sliby, které všichni vykřikují v hodině voleb a odkládají v první minutě po volbách, uznej sám svou vinu a kaj se v žíněném rouše, protože to, co se děje - tys umožnil, a nejen to - co se bude dít dál bude také tvou neodčinitelnou chybou. Dal jsi ná prázdné fráze, nechal ses obalamutit chytráky sypající cifry z rukávů, nedal sis práci s vírou měřit, komu věříš. A sám jsi  tak rád podléhal svým slabostem, žes je omlouval u těch, co o tobě rozhodují, až se ukázalo, že jejich apetit daleko překračuje meze tvé představivosti.

Tahle vláda předstírá vládnutí ve snaze vydržet a přežít. Nemá důvěru ani mezi sebou, ale jsou určeni volbou táhnout tu káru dál, i kdyby měly být konce co nejtristnější. Jsme povinováni tomuto pokročilému století nechat se šidit a odírat až do příchodu politických změn, které přehodí výhýbku na jiné koleje, ale stejné cesty a směru.

Autor: Tomáš Lajkep | pondělí 16.4.2012 12:38 | karma článku: 21,00 | přečteno: 1013x
  • Další články autora

Tomáš Lajkep

Utřel ho

25.1.2018 v 11:05 | Karma: 16,20

Tomáš Lajkep

Porušení lékařského tajemství

11.11.2017 v 14:14 | Karma: 10,97

Tomáš Lajkep

Zeman zhnovu kandiduje

6.11.2017 v 13:56 | Karma: 18,61

Tomáš Lajkep

ANO a vláda

27.10.2017 v 15:03 | Karma: 10,01