Prospěch z fyzického trestání dětí

Nedávno byly publikovány výsledky výzkumu dětí a rodičů, který byl prováděn v průběhu padesáti let. Během výzkumu bylo vyslechnuto 160 tisíc příběhů dětí.

Ukázalo se, že pokud rodiče děti tělesně trestají, pak se u dětí objevují problémy s duševním zdravím, stávají se agresivními a zaostávají jejich mentální schopnosti. V článku je zdůrazněno, že dnes na světě existuje 80 % rodičů, kteří ať tak či onak každopádně tělesně trestají své děti.

Jde o to, že je především nutné vychovávat rodiče. Nejlepší metodou je metoda příkladem! Jedinou správnou výchovou je pouze příklad staršího vůči mladšímu. K tomu nás pobízí i věda kabala. Studie zkoumá otázku „rodičů a dětí“, ale ve skutečnosti je jejím nejdůležitějším závěrem zdůraznění důležitosti výchovy  rodičů. A samozřejmě je třeba začít hned od narození.Rodiče by měli vědět, že musí být dítěti příkladem. Měli by pro dítě vytvořit takovou atmosféru, která ho bude formovat.Je zapotřebí studovat povahu člověka: psychologii chlapce, psychologii dívky, psychologii muže, psychologii ženy, psychologii rodiny, psychologii společnosti. To všechno je obrovský znalostní systém, který mnohým z nás chybí!

Být rodičem je celá věda. Kdo z nás, mužů, má nějaké vzdělání, výchovu, znalost psychologie ženy? Nikdo. Dívali jsme se na ni jen jako na objekt svého potěšení. A to je strašné!

V průběhu mnohých let, dokonce když jsem již studoval kabalu, jsem cítil, jak silně ve mně žijí divoké, pradávné, naprosto přirozené zvířecí pohnutky a postoje vůči ostatním, které bych nepřijal, kdyby mé okolí kolem mne vytvořilo výchovu podle metodiky kabaly. Proto musí každý rodič dostat odpovídající výchovu, a pak se z člověka stane člověk, a ne malé divoké zvíře.

Autor: Michael Laitman | středa 20.3.2019 8:00 | karma článku: 25,03 | přečteno: 1034x