Prezidentské volby 2023: Vlastenecký prezident Josef Skála?

Mainstreamová média poněkud opomíjejí tohoto kandidáta na hrad. Není divu. Je komunista, kritizuje režim, Vládu a snaží se sjednotit českou levici a vlastence. Nepřekvapí, že mají vážné obavy z toho, že by se mu to mohlo povést.

Josef Skála má za sebou desetiletí politické a diplomatické činnosti. Píše se, že "učil na Karlově univerzitě, vydal řadu knih, byl prezidentem Mezinárodního svazu studentstva, vystupoval na Valných shromážděních OSN, jednal s desítkami hlav států, vlád i politických stran." 
Má zkušenost s vedením politické organizace, KSČM, kde byl v některých obdobích místopředsedou ústředního výboru. Ve svých názorech, můžeme říci, je skutečně pevný "jako skála". Přes všudypřítomné propagování západních hodnot zůstává věrný ideám socialismu. Napsal několik knih, kde se věnuje historii a opravování některých jejích etap a domněnek o ní. Za stejným účelem založil spolek Paměť a svědomí. 
V posledních letech se intenzivně vyjadřuje k dění a silně nesouhlasí s politikou zvolených zástupců. Je jedním z vedoucích sdružení Kudy z krize - sdružení za obnovu národní suverenity, přicházející s "návrhem řešení současné kritické situace v energetice," tedy něčím, co je velmi aktuální a potřebné. Zcela nový projekt je založení skupiny PRAK, namířené "Proti Represi A Kriminalizaci", jako reakce na nedemokratické zásahy Vlády do svobod občanů a za účelem pomoci postiženým vládní perzekucí - opět téma, které hýbe společností. Stavět se za práva lidí, bojovat za spravedlnost je jistě činnost zasluhující si uznání. 
Varuje před nezodpovědným vyvoláváním nepřátelství a válečným štvaním, před hrozbami, které vyvstávají, dílem politiků a neodborníků. Staví zájmy země nad zájmy jiných států a nadnárodních uskupení. Celkově je jeho program charakterizovatelný jako prolidský - demokraticky sociální.
Myslím, že to vše dává docela dobré hodnocení, zejména pokud jej srovnáme s jinými osobnostmi a jejich zájmy. Ze záznamů rozhovorů s ním je zřejmé, že je to člověk vzdělaný, velmi slušný a rozumně působící. Připomeňme ještě, že má doktorský titul.
A jak si může vést ve volbách? 
Kandidatura pana Skály má být "široký vlastenecký projekt". Josef Skála "chce oslovit širší spektrum voličů, především politicky aktivní veřejnost, která hledá alternativu." Podporován komunistickou stranou a sympatizanty, má jistých určitě řadu procent hlasů. Další skupiny obyvatelstva nespokojených s extrémně probruselským režimem mohou mít silnou motivaci pana Skálu podpořit a dát mu své hlasy. Jeho kandidátský program je přitom docela kompatibilní s programy všech opozičních stran a hnutí, pro něž je v současné chvíli nejpotřebnější vyřešit katastrofální situaci a hrozby se na nás valící. Občanů nespokojených s vládou jsou ovšem desítky procent. 
Závěr:
V době, kdy čelíme krizi levice a společnost tíhne kamsi ke globalistické pravici a zvolila si extrémně pravicovou Vládu,  je Josef Skála jediným levicovým kandidátem a tudíž má nebývale velké šance sjednotit levicově a pronárodně smýšlející občany. Můžeme říci, že skutečně nabízí alternativu.
Zdroje:
https://jakoskala.cz/
https://www.kscm.cz/skala-na-hrad/

 

Autor: Ladislav Zelinka | sobota 23.7.2022 19:07 | karma článku: 19,50 | přečteno: 660x