Zázrak jménem sardinky
Před Silvestrovskou oslavou a s loučením se starým rokem, šel jsem nakoupit různé sýry, sardelové pasty, trvanlivé salámy, čabajky, a jiné ostré ingredience, které podporují chuť k pití. Samozřejmě veky, protože mimo obložených chlebíčku dělám pomazánku Mikles -Pikles podle rodinného receptu. Pokud prokládáte veku s touto pomazánkou mezi pití, nestane se vám, že byste se opili do němoty. Základ pro tuto pomazánku jsou sardinky v oleji, a protože jsem nevěděl, které jsou v našem obchodě nejlepší, zeptal jsem se na kvalitu známé vedoucí v lahůdkách. Nejenom, že mně odehnala od regálu s tímto sortimentem, ale ještě přidala charakteristiku jednou větou – kteroukoliv krabičku otevřete, ať v nízké nebo vysoké ceně najdete uvnitř směs něčeho, co je cítit po rybině, ale je to většinou směs drcených kostí, prostě hrůza. Co já budu dělat, když u nás je rybí pomazánka tradicí? Dostal jsem radu, jeďte do Bavor, tam mají v sardinkách výběr. Skutečně, sardinky krabička za 0,55 centů, a když jsem je doma otevřel, vykoukli na mě krásné buclaté rybičky bez kostiček a já jenom litoval, že jsem s opatrností koupil jenom čtyři krabičky. Při návratu jsem z vesničky Kreuzberg, nafotil okolní krajinu.
Autor: Ladislav Vinš |
pondělí 7.1.2013 13:56 |
karma článku: 22,94 |
přečteno: 1747x