Zázrak jménem sardinky

Před Silvestrovskou oslavou a s loučením se starým rokem, šel jsem nakoupit různé sýry, sardelové pasty, trvanlivé salámy, čabajky, a jiné ostré ingredience, které podporují chuť k pití. Samozřejmě veky, protože mimo obložených chlebíčku dělám pomazánku Mikles -Pikles podle rodinného receptu. Pokud prokládáte veku s touto pomazánkou mezi pití, nestane se vám, že byste se opili do němoty. Základ pro tuto pomazánku jsou sardinky v oleji, a protože jsem nevěděl, které jsou v našem obchodě nejlepší, zeptal jsem se na kvalitu známé vedoucí v lahůdkách.  Nejenom, že mně odehnala od regálu s tímto sortimentem, ale ještě přidala charakteristiku jednou větou – kteroukoliv krabičku otevřete, ať v nízké nebo vysoké ceně najdete uvnitř směs něčeho, co je cítit po rybině, ale je to většinou směs drcených kostí, prostě hrůza. Co já budu dělat, když u nás je rybí pomazánka tradicí? Dostal jsem radu, jeďte do Bavor, tam mají v sardinkách výběr. Skutečně, sardinky krabička za 0,55 centů, a když jsem je doma otevřel, vykoukli na mě krásné buclaté rybičky bez kostiček a já jenom litoval, že jsem s opatrností koupil jenom čtyři krabičky. Při návratu jsem z vesničky Kreuzberg, nafotil okolní krajinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ladislav Vinš | pondělí 7.1.2013 13:56 | karma článku: 22,94 | přečteno: 1747x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34