Poslanci - neštěstí tohoto státu.

Pouze dvě stovky volených zástupců z různých politických stran rozhoduje o ČR. Svorně vytvářejí ve svých výtvorech, v podobě zákonů a vyhlášek tolik zpackaných rozhodnutí, že normální občané pochybují o jejich zdravém rozumu. Realita běžného života je jim vzdálená  na hony, ale osobní prospěch je jim blízký. Jedni se schovávají za sociální jistotu a druzí za prosperitu. V zásadě si jeden druhému neublíží, ale svorně se drží hesla „po nás potopa"!

K dnešnímu dni je každý občan, od nově narozeného až po kmeta, zadlužen  111.000,- Kč. To však nikomu  ze zákonodárců nevadí k tomu, aby naslibovali důchodcům jednorázovou almužnu v podobě 2.500,-Kč. Veřejným zaměstnancům přiklepli 7 miliard, údajně pro policii, hasiče, učitele, ale zapomněli dodat, že také na rozbujelý státní byrokratický aparát. Vzpomeňte kolik bylo státních úředníků v r.1990 a kolik jich je dnes v době počítačů?

Jaká je úroveň poslanců poznáte podle výsledků odevzdané práce. Příští rok vstoupí v platnost nový  trestní zákon, na kterém se pracovalo několik roků a výsledek;  Jízda bez řidičského oprávnění nebude trestné a přitom se říká, že auto v rukách člověka je zbraň. Opilý řidič za volantem zabije člověka - podle § 224 tr.z. může dostat maximálně 5 let nepodmíněně!

Protože poslanci již neznají běžný život lidí v tomto státě, zrušili označení krádeže věcí v hodnotě do 5.000,-Kč a prohlásili tuto částku pouze za přestupek. V jejich případě jde skutečně o malou částku, protože to není ani desetina jejich platu, ale u běžných občanů je to částka zahrnující dvě třetiny měsíčního příjmu. Novou vyhláškou je de facto zrušení  § 178 tr.z. Pytláctví, kde lze obdržet až 5 roků nepodmíněně. Přesto, kdo způsobí škodu do 5.000,-Kč na odlovené zvěři nebo rybách, bude tento čin označován za přestupek. V tomto případě se příroda bránit nemůže.

Přál bych každému poslanci, aby měl feťáky v domě a určitě by nesouhlasil s vydáváním léků k výrobě pervitinu, bez předpisu a v neomezeném množství.

Označování úseků měření rychlosti radarem hraničí s debilitou. Takovýchto výtvorů naších zákonodárců přišlo na svět již spoustu, ale kdy nastane konec? Asi nikdy, protože jejich nápady dostávají „hloubku". Nehubkový zákon se již začíná řešit, ale obdobně nepochopitelný je návrh, aby stát platil alimenty a všichni ti vykutálení „tatínci",  budou žít  „harémovým životem". Co bude následovat? Nový návrh poslanců na zřízení funkce „obecního b....!

Autor: Ladislav Vinš | čtvrtek 17.12.2009 13:21 | karma článku: 33,11 | přečteno: 1668x
  • Další články autora

Ladislav Vinš

Jižní strana Bavorského lesa

13.4.2018 v 12:03 | Karma: 26,66

Ladislav Vinš

.... milujte se a množtese ...

4.4.2018 v 12:06 | Karma: 19,81

Ladislav Vinš

Jaro

22.3.2018 v 12:39 | Karma: 22,11

Ladislav Vinš

Zpráva z tisku ....

15.3.2018 v 12:14 | Karma: 21,34