Vláda vydrží. To máte hypotéky, úvěry, kšefty…

Nepochybujme o tom, že Petr Nečas a jeho vyjednávač Martin Kuba poslepují většinu pro vládní balíčky. Hry na vzpouru a na ideály pominula, jako by zázrakem se všechno uhladí. Vzbouřenci dobouřili a odešli, zřejmě dostali záruky svých kšeftů ve Všeobecné zdravotní pojišťovně a v Lesích ČR. K vládě se přidávají další bývalí zaměstnanci obchodní společnosti Věci veřejné, s.r.o. (exministr Dobeš a třeba i ten poslanec Kádner), kterým budou zaručeny od obchodní společnosti ODS, a.s. lepší platové podmínky a zaměstnanecké výhody.

Takže nakonec tato podplacená a poslepovaná podpora vládnímu kabinetu umožní dělat Petru Nečasovi i v dalších několika měsících do následující krize politiku naprosto odlišnou od podnikatelské vize jeho ODS, a.s. Zatím se také nedozvíme ani nic nového o vlastnících této akciové společnosti, jejíž cenné papíry jsou i nadále vystaveny na doručitele a jde tedy o pohříchu anonymní vlastníky. Můžeme se pouze domnívat, že hlavními akcionáři zůstávají i po valné hromadě z minulého týdne stále Patrik Oulický, Tomáš Hrdlička, Roman Janoušek, Pavel Dlouhý a další… Složení nového představenstva ODS, a.s. tomu ostatně nasvědčuje.

Podnikatelský subjekt LIDEM, v.o.s. složený ze zhruba jedné stovky družstevníků si nadále udrží světový (globální) primát strany, která dokázala tři procenta svých členů dostat do vládní funkce až na post ministra a celkově téměř sto procent svých členů přímo napojit na státní rozpočet. Ministr dopravy Pavel Dobeš nám naštěstí také zůstane, protože neodstoupí ani po nekonečných potížích s registrem vozidel. Jeho nový slib bude znít, že pokud nebude registr bezchybně fungovat do parlamentních voleb, zcela jistě se důstojně vzdá svého ministerského křesla.

Koncern TOP 09 a Starostové bude i nadále pevnou hrází proti jakékoliv rozumné ekonomické politice. Starostové si udrží další světový (globální) rekord – jsou jedinou partají v dějinách, které se podařilo splnit sto procent svého volebního programu. Neboť tato strana chtěla změnit rozpočtové určení daní a změnila rozpočtové určení daní. Jako bonus jsme od nich dostali zábavnou až komickou pani na ministerstvu kultury.

Takže všechno při starém. Každý sice ví, že přetrvávání vlády je na nic, ale nakonec se najde dost hlasů k jejímu přežití. Někdo zvedne ruku, protože má dohodnuté kšefty, další platí hypotéku, jiný má běžný úvěr – každý měsíc v poslanecké lavici je dobrý.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Velebný | středa 7.11.2012 8:53 | karma článku: 24,22 | přečteno: 948x
  • Další články autora

Ladislav Velebný

Můj problém s hazardem

17.9.2015 v 10:03 | Karma: 8,76

Ladislav Velebný

Vítězství rozumu nad lobby?

7.7.2015 v 10:30 | Karma: 12,49

Ladislav Velebný

657 korun versus 41 miliard

15.6.2015 v 13:37 | Karma: 20,51