O Stejskalech a starých dobrých časech.

Tak jako neexistuje bývalý černoch, neexistuje bývalý komunista. A je úplně jedno, zda má rád Sdružení Čech a Moravy, dříve nazývané Bratrstvo kočičí pracky, Pavel nebo Šavel. Nejsou svobodní, stranická povinnost jim velí obdivovat ty své. Na věčné časy a nikdy jinak.

Jsem svobodný občan a volím nikoliv ty své, ale ty co si naivně myslím, že budou lepší. Nemusí to být nová košťata, starší také dobře metou. Jen se nesmějí pořád převlékat do pomíjivých módních kabátů, které mění častěji než se sluší. Tušíte kdo předpovídá konec světa? Prý je nejvyšší čas opět zachraňovat zdejší národ před zmarem. Už se plíží, prý stojí na naší severozápadní hranici studená fronta. Pište čtyřem bratrům a proste o pomoc Velkého, jinak bude na přelomu listopadu a prosince sněžit. Pane Jonáš, to bude kalamita anebo Ladovská zima Jarka Nohavicy. V Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu a u Muzea čtyři. To byly dříve hezké večerní zprávy o tom jak se silničáři připravují na zimu. Skončila okurková sezóna a čím televizní diváky upoutat, když se nikde nesrazilo ani mléko. O dva měsíce měsíce později byly frézy, pluhy a sypače v pohotovosti a uvědomělí řidiči připraveni nám odklízet smítka z cesty. Ještě že v pozdních večerních hodinách sundali nohu z plynu a komentátoři tepali zlořády, že ne všude se dařilo odklízet sníh, i když to byl jen poprašek pro zkrášlení. Byly to hezké časy a je na co vzpomínat. Taková báječná léta pod psa pro nás starší a pokročilé. 

Není divu, že se dnes opět najdou lidé, kteří jak zahlédli nový svět, hned mají vrásky a chtějí nám vnucovat život, kdy měli všichni práci a po práci rekreaci. Já jim říkám Stejskalové, protože teskní po starých dobrých časech a rohlíku za 30 haléřů. Tohle trauma si nesou i naši "nepoučitelní". To si raději přečtu Karla Čapka o tom, proč není komunistou. Ale Filip také hezky mluví o současných pomýlených ve vlastních řadách. Zatím co Čapek byl mistrem slova, byť s lecčíms nesouhlasil. Filipovi se také nehodí ledacos do krámu, ale jeho bruslařská rétorika je plná piruet. Technické provedení je dobré. A umělecký dojem? To nechám na každém z vás, ať zvedne známku podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. K tomu dopomáhej věřícím Bůh, bigotním ateistům Příroda.

Slušný černoch si nebude opakovat dokola jsem slušný afroameričan jsem slušný afroameričan. Komunisté, kteří věřili ideám, dnes už neexistují. Jen kariéristé a plavajzníci, kteří nalezli volné místečko u politického koryta. Moje sociální cítění je určitě silnější než jejich, ale já je nevolím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Smrčka | pondělí 26.11.2012 18:39 | karma článku: 12,53 | přečteno: 762x