Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autore, vy si pletete mír a příměří. Mír je takový stav, který všichni uznávají a má šanci vydržet dlouhodobě. Takový stav určitě nenastane.

Příměří je klid zbraní za dodržení určitých předem dohodnutých podmínek. To by se možná podařit mohlo, pokud se povede stanovit hranici, na níž bude ležet nová železná opona. Nějakou normalizaci vztahů však od toho nečekejte a levnou ruskou ropua plyn už vůbec ne.

2 6
možnosti
JV

Dva kluci nebo chlapi, když mají spory, tak si to rozdají a v drtivé většině se po rvačce navzájem respektují. Rusko ví, že Ukrajina s podporou Západu je silná a všichni tvrdí, že Rusko rozumí jenom síle. Putin se už do další války s Ukrajinou rozhodně pouštět nebude a také Rusové potřebují klid a mír k nápravě válečných škod.

3 0
možnosti
MK

Těžko si lze představit, že se Ukrajina smíří s trvalou ztrátou svého území. A také všichni víme, že Rusko žádné dohody nedodržuje. Tak proč s ním nějaké uzavírat?

Už v roce 1994 se Rusko jako jeden ze signatářů Budapešťského memoranda zavázalo respektovat a chránit Ukrajinu v jejích tehdejších hranicích. Kdyby tuto dohodu dodržovalo, žádná válka by dnes nebyla.

0 2
možnosti
ZZ

Z historie víme, že je to právě Ukrajina, která zásadní dohody nedodržela - na rozdíl od Ruska.

Vy to opravdu hodně demagogicky překrucujete.

Ukrajina se zavázala k neutralitě a k tomu, že nevstoupí do žádných vojenských paktů. To po roce 2014 flagrantně porušila a použila vojenské řešení proti vlastnímu obyvatelstvu. Tím porušila vše, co sama slíbila a zadělala si na problém, který musí nyní řešit.

Když vidím ten fanatismus na Ukrajině, nabývám čím dál většímu přesvědčení, že Rusku už nezbývá jiná možnost, než dojít až Dněpru a oddělit Ukrajinu i od Černého moře. Mírovou smlouvu, bez denacifikace a odzbrojení Ukrajiny, nepodepíše.

2 2
možnosti
PL

Do jakého vojenského paktu Ukrajina v roce 2014 vstoupila? Povídejte, to mě velmi zajímá. Krom toho stačí 30 sekund googlení, aby člověk zjistil, že Ukrajina se Budapešťským memorandem zavázala k jadernému odzbrojení, nikoli k neutralitě a nevstoupení do vojenských paktů. Takže zkrátka úplně ve všem jednoduše lžete.

1 2
možnosti
MK

Děkuji vám. Řekl jste to za mě.

0 2
možnosti