Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

A už něco dojednali ?

Je nejvyšší čas !!!

0 0
možnosti
JV

Neplatí jenom: „Chceš-li mír, tak se připravuj na válku", ale také „Chceš-li mír, tak buduj mír". Proto byla podepsána Helsinská dohoda v srpnu 1975. Paradoxně zaručovala neměnné hranice i Jugoslávii, Československu, Sovětskému svazu a v neposlední řadě NDR. Evropa a svět se smířil se změnou hranic po roce 1989 dohodě navzdory, tak se smíří i s novou východní hranicí Ukrajiny.

Historia magistra vitae. Historie nás učí, že válka a bezuzdné zbrojení přinesly vždy jenom utrpení a bídu obyčejných lidí, zatímco zbrojaři, bankéři a překupníci bohatli.

3 1
možnosti
MK

Většina příkladů je hodně hloupá. Československo se pokojně rozdělilo na dva státy a nikoho dalšího se to v podstatě netýkalo. Stejně tak se Západní Německo sloučilo s NDR tak, že nikdo další nebyl poškozen.

Naproti tomu na Ukrajině je snaha změnit hranice silou. Co na to říká ta vaše Helsinská dohoda? Nebyla náhodou o pokojném řešení sporů mezi národy?

0 3
možnosti
PV

Skvělé počtení, díky

9 2
možnosti
ZS

Takze mame tady nejaky "zdroj informaci" a autor na tom vesele vystavi celou teorii.

2 8
možnosti
ZZ

Všechny teorie se staví vždy pouze na základě dostupných informací a nikoliv na zbožných přáních.

Že se v tomto případě ale jedná o jistou formu humoru, jste asi opět vůbec nepochopil.

9 1
možnosti
JS

Nějak se nám ta demokracie vybarvila. Už za covidu byla pouze jedna pravda a kdo si dovolil mít veřejně jiný názor, toho měl snahu systém sešrotovat. A s válkou na Ukrajině nastoupila ideologická úderka a ta jde hlava nehlava. Za pomoci věrných, kteří jim věří každé slovo. Máme dvě možnosti, buď se dát na vládní víru nebo být v nemilosti té sekty

17 2
možnosti
MM

Je zajímavé, že zachraňování světa už nás stálo tolik miliard a zatím se to nikde nějak moc nepovedlo.

9 1
možnosti
Foto

Ta sedla. Jo jo, tak dopadaji ti, co si delaji nazor a zaujimaji postoje na zaklade konzumace ceskych masmedii. Zpocatku Jasankovske presvedceni a ve finale jsou za telata. Tak to ale zpravidla chodi, kdo se jako ovce chova, byva s nim jako s ovci take zachazeno. Nezbyva, nez se poucit.

14 1
možnosti
MK

Autore, vy si pletete mír a příměří. Mír je takový stav, který všichni uznávají a má šanci vydržet dlouhodobě. Takový stav určitě nenastane.

Příměří je klid zbraní za dodržení určitých předem dohodnutých podmínek. To by se možná podařit mohlo, pokud se povede stanovit hranici, na níž bude ležet nová železná opona. Nějakou normalizaci vztahů však od toho nečekejte a levnou ruskou ropua plyn už vůbec ne.

2 6
možnosti
JV

Dva kluci nebo chlapi, když mají spory, tak si to rozdají a v drtivé většině se po rvačce navzájem respektují. Rusko ví, že Ukrajina s podporou Západu je silná a všichni tvrdí, že Rusko rozumí jenom síle. Putin se už do další války s Ukrajinou rozhodně pouštět nebude a také Rusové potřebují klid a mír k nápravě válečných škod.

3 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 42,16
  • Průměrná čtenost 3513x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik