Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Ono je potreba se na demokracii divat optikou ze jde o nejakou ideu tak jak je u nas ponekud o obecným zvykem a jak je i stale predestirano naším demokratickým uměleckým souborem. Demokracie je spíše praktickým stavem veci a pak neni potreba si nic idealizovat ;-) ani demokracii v USA ... spis zůstat na zemi a pak i demokratem :-)

0 0
možnosti
JF

oprava ze nejde o nejakou ideu...

0 0
možnosti
JS

Za komunistů byla agitace před volbami v USA nazývána předvolebním cirkusem. Asi to nebylo úplně přesné. Začínám mít dojem, že je to cirkus nejen před volbami, ale i za voleb a po volbách.

3 0
možnosti
Foto

Mě z toho smutno není. Je třeba aby lidé konečně viděli tu hloupost jménem stát a současné volby v USA jsou krásným příkladem. Trumpovo jediné plus je v tom, že asi nebude válčený dobrodruh, což se o Bidenovi říct nená.

0 0
možnosti
BJ

A tuto slavnou, jedině správnou demokracii vyvážely USA do jiných zemí a podle toho to tak vždy dopadlo, země, které normálně fungovaly, jsou nyní v rozkladu, zničené válkou. Kdo za to asi může?

5 0
možnosti
JP

Které země máte na mysli?

0 0
možnosti
JL

Možná je to o tom, že demokracie není žádná sranda. Prostě demokrat vyjadřuje svobodně názor - má to v ústavě. A to i ženy fuckují v USA zdatně, hystericky ryčí na poldy a drží. Je to taková demokracie stáda opic, pravděpodobně paviánů. Ale opice nevolej, to je rozdíl mezi náma.

0 0
možnosti
JL

Tak se mi ještě vybavilo, jak 16.11. na Václaváku v Praze pod Koněm řve chlápek s býčí šíjí zblízka na policajta: "Já mám pětiletýho kluka, vole!!!! A co děláš ty, vole?!!!! Jdeš proti nám!!!" - tenhle mix homo moderního a neandrtálce taky patří do demokracie, gestapo by ho odvezlo a asi už by ho nikdo neviděl, i od čs.snebáků by pravděpodobně dostal pendrekem po hlavě a rok za výtržnictví.

0 0
možnosti
Foto

Pane Jílku,

snad poprvé s Vámi souhlasím a dávám karmu R^

2 0
možnosti
JP

Pan Jílek bude jistě potěšen.

0 0
možnosti

Pane Jílku!

To, že Donald Trump tvrdí, že mu demokraté ukradli volby, se může stát, pokud volíme psychopaty. To ještě patří k liberální demokracii. To není důvod ke bědování nad americkou demokracií, jak to někteří tady dělají. Pokud by soudy nerozhodly podle práva, ale podle Trumpova politického zadání, to by byl důvod pochybovat o americké demokracii. Já v americkou demokracii zatím věřím.

Donald Trump, Boris Johnson, Alexander Lukašenko, Pavel Novotný, Tomio Okamura, Miloš Zeman, Andrej Babiš... to je jedná psychiatrická ráce! Měli bychom si položit otázku, proč tak rádi volíme psychopaty, lháře, pohrdače soudy, pohrdače občanem, když bychom měli volit své služebníky schopné nás vést ke svobodě a demokracii!

:-)

0 3
možnosti
Foto

Pane Šimku,

Joe Biden u Vás není psychiatrická ráce?

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, a u nás k nějakým zádrhelům při volbách nedošlo?

Aneb netahej třísku z oka - atd.

Ona je tam řada věcí, o kterých se nám ani nezdá, např. presidenta lze odvolat, pokud nemá tolik slušnosti, že odejde sám. I doživotně jmenovaného soudce lze odvolat, atd. Al Capona tam nakonec dostali, kdežto u nás ...

1 0
možnosti
PK

Mos prezidentů v té Emerice neodvolali - takový Clinton si to zasloužil:-)

0 0
možnosti
DR

Nejste zdaleka sám kdo z této "kolébky demokracie" a to zdaleka nejen kvůli volbám, vystřízlivěl.

3 1
možnosti
Foto

Ale nabízí se Vám zcela jiná země, kde to demokracií přímo kypí a bublá. Tam je Vaše místo! ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 423
  • Celková karma 17,88
  • Průměrná čtenost 518x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.