Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Třeba JUDr. Štrougal byl jako ministr vnitra 4 roky kápem všech estébáků, už před únorem 1948 začal dělat rudou zločinnou kariéru, což trvalo celých 41 roků. Za to je mimo jiné odměňován jedním z nejvyšších důvodů, což ovšem v podstatě nikomu nevadí, a nikdy nevadilo. Nohavica ovšem vadí.

3 0
možnosti
Foto

Jediný důvod proč Nohavica medaili dostal je to, že to bylo součástí Ruské propagandy po obsazení Krymu. Fakt to není zas takový umělec aby mu byla jinak udělena.

Prostřednictvím amoralních gaunerů jako je Nohavica, Zeman...se Putin snažil a snaží rozklížit jednotu EU a NATO.

Tedy lidi jako Nohavica a Zeman se spolupodíleli na útoku na Ukrajiu-ne osobně fzicky, ale v morální rovině ano.

Tedy to, že Nohavicu někteří odmítají je zcela na místě. Je to amorální gauner nic víc.

4 5
možnosti
KK

„Byl bych zbabělec, kdybych to nevzal jenom proto, že se na mě někdo vrhne a bude mi nadávat. Já jsem totiž písničky Vysockého a Okudžavy zpíval hrozně rád. Zpíval jsem je v dobách, kdy se mi za to smáli, že zpívám nějaké blbé Rusy. A smáli se lidé, kteří mi dneska nadávají,“ To je náš JarekR^

2 1
možnosti
MB

Vytvořil jsem si pragma úhel pohledu. Sportovci a zejména umělci? Živnostníci ve své oblasti, pracovníci služeb. Něco nabízejí a člověka baví. Určitě se raduji nad vítězstvím Špotákové, nad Abakumovou. Podobně z dovednosti Jardy Jágra. Ti lidé dají motivaci. Mohou být vzorem pro další, zejména pro mladé ...

Umělce chápu jako osobu citlivou. Většinově nepoužitelnou pro reálný život. Směji se občas pozici mluvčích národa - jeho svědomím, nesmysl. Na Nohavicovi je to dobře vidět. Hodnotím jej jako mizerného člověka - vynikajícího básníka a tvořitele. Na jeho koncert bych nešel. Jeho hudba moje není - nic proti ničemu. Vadí mi jeho práskačstí za Stb, i ta medaile. Dávno ji měl věnovat, vrátit. Další lidé to tak zase neberou, v pořádku je svoboda.

Já si ovšem pak říkám. Na koncert jdou tedy vlastně proč? Oni odpoví, že na dobrou hudbu a texty. Já namítnu, že to produkuje neušlechtilý člověk. Oni zase sdělí, že jim to nevadí. Následuje tedy moje logická otázka - A proč si tedy nepustí neživý Julbox? Ten je bez skandálu a ostudy. Před nimi stojí totéž, něco rozporuplného, neosobního. Rozdíl je pouze v tom, že živý je. Závěr - Nohavica je pracovníkem služeb. Jeho nabídky nehodlám využívat. To je celé, naprosto bez emocí, či nějakého odsuzování. Pro mne jeho služby, žádnou cenu nemají:-)

0 0
možnosti
VV

Rekl bych ze s Nohavicovymi koncerty je to jako s tim ruskym plynem.

0 0
možnosti
Foto

Obecně k lidem, co se StB upsali.

Pod hrubým nátlakem, výhružkami i fyzickým nátlakem a pod.

Kvůli prominutí části trestu nebo pro zamáznutí nějakého deliktu.

Kvůli kariéře nebo zahraniční stáži, obchodní cestě a pod.

Kvůli křivácké povaze, ze msty a pod., i kvůli pocitu výjimečnosti.

.

V daném případě nevím, co platilo. Nicméně oni věděli, že člověk, který by se vzepřel, by jim byl k ničemu.

4 0
možnosti
Foto

Ano, resp. i tak. Nejvíc je dnes asi těch, co o tom slyšeli, či četli. A pak nemálo těch, kteří na to pokazují, ač sami mají též máslo na svých hlavách. Ale ani to není ničím novým.;-)

2 0
možnosti
VF

Pane Jílku, nerozumím, jestli J.N. bráníte, nebo s ním nesouhlasíte.?

1 0
možnosti
LJ

Měl bych pocit hrdosti, kdyby Nohavica vrátil udělenou madaili. Vím však, že i jiní umělci mají na svěomí různá zaškobrtnutí, proto ho nevymazávám ze svých oblíbených autorů.

2 0
možnosti
  • Počet článků 423
  • Celková karma 17,11
  • Průměrná čtenost 525x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.