Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Doktorka má pravdu - u Lubomíra se rozvíjí stařecká paranoia a na tu není lék. A bohužel se to bude horšit. Připravte se na to, že až nebude moci něco najít, začne podezírat vás, že jste mu to ukradl...

0 0
možnosti

R^

Lubomír své ženě ublížil. Dokud to nepochopí a neomluví se jí, nemůže se ona navrátit!

:-)

0 0
možnosti
PC

Setrvávat ve vztahu, natož pak sdílet bydlení s člověkem, který (ať už z různých příčin) svého bližního deptá, by vlastně znamenalo souhlasit s dobrovolným postupným sebezničením. Dotyčný, který druhému způsobuje svým chováním újmu (ať už vědomě, nebo nevědomě) potřebuje nutně odbornou péči, a ne vždy (a v tomto případě už vůbec ne) stačí péče ambulantní.

Není v silách nikoho, byť by postiženého člověka sebevíce miloval, aby od něj dlouhodobě snášel příkoří, aniž by to zanechalo stopy na jeho zdraví.

0 0
možnosti
LJ

Ač nerad, docházím ke stejnému poznatku.

0 0
možnosti
MB

Odpověď je jednoduchá. Člověk se může angažovat a vyvíjet úsilí. Ovšem pouze tam, kde je schopen převzít odpovědnost. Klasika vstupu, do výběru partnera dětí, (dcery). Podobně, narovnávat nesoulad již manželství funkčních. "Myslet dobře? To neznamená, že je to dobře".

Příroda je neuvěřitelně silná. Máme 97 letou tetu, při smyslech, dobrá. Všichni ji už opustili, muž i dcera bez vnoučat. Úplná antická tragedie, dlouholetý věk jako trest. Dívej se na tu hrůzu člověče! Tchýně, 91 let. Fyzicky dobrá, hlava odešla. Neví kdo je - kde je. Zúčastní se vlastních narozenin a neví o tom!

Moje rada? Smířit se. Naučit se s tím žít. Přát si, aby se člověk samotný nestal aktérem. Mrzí to, bolí to, bohužel. Konat dobře? To neznamená, že to skutečně dobře je ... :-)

0 0
možnosti
LJ

Děkuji za pěkný příspěvek.

0 0
možnosti
VF

Jsou to necelé tři roky, co jsme oslavili Pepovy osmdesátiny. Dnes nás ten bezvadný chlapík nepoznává. Není na to lék, ani rada. Smutné.

0 0
možnosti
ES

Vypadá to na nekonečný příběh.:-)

0 0
možnosti
Foto

J22o19s84e34f 76B87á96r45t16a

19. 6. 2022 15:34

Musel jsem se s partnerkou po 22 letech rozejít kvůli její patologické žárlivosti. Šlo mi o zdraví.

0 0
možnosti
LJ

Pepo, to mě překvapuje. Hádám, že ještě neměla 70 let.

0 0
možnosti

Pokud si chce ta žena zachovat (nejen) duševní zdraví, ať se ke svému evidentně nemocnému manželovi nevrací.

2 0
možnosti
PK

Obávám se a je to jistě pro vás smutné, že lékařka i kamarád došli ke shodnému názoru, v tomto věku asi již toho moc činit nelze...

5 0
možnosti
LJ
  • Počet článků 422
  • Celková karma 18,27
  • Průměrná čtenost 520x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.