Diskuse

Ať řeknou i B

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76a55n 87R60á14ž

31. 5. 2021 14:42

Co se týká mne, v žádném případě nedám hlas politikům, kteří podporují invazi kulturně nekompatibilních jedinců. A je jedno že které strany jsou.

Že potřebujeme zrovna pracovní sílu, která se musí učit jak se drží lopata, musí se třikrát denně modlit a odmítá respektovat jak naše kulturní zvyklosti, tak i zákony, je naprostý blábol.

0 0
možnosti

Já jsem napsal, že nám chybí pracovní síly. Na to pravidelně upozorňuje hospodářeká komora. Za dobré řešení bych považoval snížení počtu správních úředníku místo soustavného navyšování. Za další rozumné řešení bych považoval "povzbuzení" rodin ke splození 2. a 3. potomka. Vím, že jde o velmi choulostivou věc. Takovýto bod v programu by mnohé voliče odpudil. Poukazovali by na to, že by to vedlo ke zvýšení porodnosti u Romů (opisovali by to u "nepřizpůsobyvých").

0 0
možnosti

R^

Vážený pane Jílku!

Blížící se volby budou o tom, zda naši liberální demokracii nenahradíme demokracií oligarchickou, jakou mají v Rusku, a ke které máme více než hodně nakročeno!

Přicházející volby budou o změně politiky! Žijeme v době vrcholící postkomunistické korupce a protekce, které je nutné se zbavit. Bohužel, tlak na to, aby naše demokracie byla oligarchická, bude příliš veliký a bude podporován ruskou hybridní válkou.

Podle toho budeme muset především volit pro změnu a teprvre v příštích volbách volit politiku, která je nám nejbližší!

:-)

1 2
možnosti

J20a61n 32R39á82ž

31. 5. 2021 14:43

Pane Šimku, tak to už je trapnost!

0 1
možnosti

Ono je to trochu jinak, dobrý politik naopak říká a předvídá to "B", on musí míti tu schopnost předpovídat, co se bude dít zítra, příští týden, příští měsíc anebo příští rok... A potom přichází to to nejdůležitější..... schopnost vysvětlit, přesvědčit jeho voliče proč k tomu nedošlo, prostě to tak nemohlo být....;-D

2 2
možnosti

Tak já bych doporučoval tři slogany.

1. Ať platí bohatí, ani muže ze závodu, ani haléř ze mzdy - po r.1945

2. Propad po covidu přeneseme "na fabriky", Vás občané se to nedotkne. Toto heslo pamatuji z konce 70.let, když nám šejkové ale i CCCP zdražili ropu a plyn.

3. Pot a slzy, ale daně nezvýšíme ani o korunu - upravený slogan jistého WCh co sliboval doktorům že pít, alias brát "lék" začne až odpoledne.

K těm migrantům - autor asi myslel ty ukrajinské, i když ne všichni jsou skvělí pracanti. Araba nebo černocha jsem na stavbách nikdy neviděl, ani ženy uklízet či za pokladnou v samošce. Nejen bude méně našich mladých, stále hodně jich bude odcházet za kopečky, buď úplně nebo jen dojíždět za prací.

1 0
možnosti

V USA jsem prošel několik fabrik. U žádného soustruhu, lisu či jiného stroje jsem neviděl barevného pracovníka. V restauracích hotelech však byla více jak polovina perzonálu barevných.

3 0
možnosti

Vážně si myslíte, pane Jílku, že muslimští migranti pozvednou naše národní hospodářství?

4 0
možnosti

P28e96t13r 95B38u30r98i11a27n

30. 5. 2021 23:29

Jo, to bylo taky dobrý. Mnozí lidi si, nevím proč, myslí, že když se v určitém státě zpomalí natalita, musí se okamžitě dovézt milion migrantů, jinak onen národ zhyne. Otřesná hlupotina.

3 0
možnosti

Jak víte, že nová vláda bude nakupovat ochranné pomůcky dráž než současná? Ten blog je slátanina nesouvisejících a neověřitelných výkřiků.

3 1
možnosti

Máte pravdu. Dnes se pan Jílek moc nepředvedl.

Prostě není každý den svátek.

:-)

0 0
možnosti

P94e46t87r 95B76u15r16i58a11n

30. 5. 2021 22:35

Dnes je večer špatných blogů, nebo co? Protože tohle je už druhé otřesné vyjádření a tím myslím výběrem argumentů a jejich aplikaci.

Jen pro ukázku:

opatřením proti šíření Covidu. Chtějte vědět, jak by postupovali oni. Je totiž možné, že přijde podzim a co vidím? Covid je tu znova! Ne že bych si to přál, ale je s tím nutné počítat. A pak zjistíte, že nová vláda dělá stejná opatření jako ta stará, protože žádný ještě nevymyslel nic jiného.

...ale to vědět chtít nemusíme, to už víme, protože každá kritika vládních nefunkčních kroků byla doprovázena opozičními návrhy jak by to mělo být a co by se mělo dělat. To jen příznivci vlády byli hluší až tak, že si natloukli do svých hlav mantru, že nic neslyší, slyšet nechtějí a nic se nikde neozývá. A mimo toho, nikdo nedělal to stejné jako my, v okolních státech vymysleli jiná opatření a ta fungovala. Žádný jiný stát, a opakuji žádný, neměl stejná a tak nefunkční opatření jako jsme měli my s desetinásobky mrtvých a nakažených. Jmenujte jediný stát Evropy, kde měli ta stejná opatření v té šíři a po tu dobu jako my. Není takový. Takže lež z vaší strany.

Zde:

Já bych možná ještě využil tu příležitost a okomentoval tu tzv. druhou vlnu, o kterou vlastně všichni mluví a nějak se strašíme. Ale myslím si, že bychom se neměli strašit.

Takže není potřeba nějak... I včera v Parlamentu, opozice chce od nás nějaký plán. No plán je takový, že každý den vlastně to sledujeme. Takže já jen chci říct, že já si myslím, že bychom se neměli už strašit s tou druhou vlnou, že jsme na to připravení. Takže toto všechno jde. Takže vůbec ani nechápu, co vlastně od nás opozice chce. Jaký plán. No, tak když budeme mít pocit, že je tady nějaký zvýšený výskyt, tak samozřejmě budeme reagovat velice rychle, ale už to nebude nikdy plošné opatření.

Premiér Andrej Babiš, tisková konference vlády 5.6.2020, zkráceno

1 1
možnosti

Pokud půjde na podzim vzniklá vláda ve stejných postkomunistických šlépějích, jako jde současná, pak narazí na stejné chyby! Obrana proti infekci nesmí být centrální, ale lokální, tak jako jsme to měli do Listopadu! Základní obrana proti infekci záleží na Okresních hygienických stanicích (které jsem si někde zrušili!), které vždy rozhodovaly, který podnik se omezí ve své činnosti nebo dokonce zastaví. To vše se dělo a mělo dít podle lokální aktuální epidemické situace. Tím by se nařízení a zákazy staly konkrétní a lidé by je dodržovali. Centrální nařizování nemá ani důvěru, ani účinnost, protože se centrálně zavírají i provozy, kde nikdo nemá nákazu! Nezbytná je obnova Okresních hygienických stanic a vrácení jejich pravomocí! Postkomunistická centralizace moci není pro normálně fungující stát vhodná! :-)

0 1
možnosti

Voliči by se neměli spokojit jen s hesly či sliby, měli by si pročíst koncepci jednotl. stran, resp. aspoň té, o níž uvažují, a přitom sledovat, zda dotyčný subjekt prozrazuje, jak by vytčené záměry realizoval, jakými nástroji, na základě jakých poznatků. Politici, kteří by chtěli být ve vládě, by měli být seznámeni se zákony v zahraničí, aby zbytečně netápali, měli by spolupracovat např. s univerzitami, aby měli odbornější zázemí. Jinak je to jen plácání a voliči hrozí omyl na další čtyři roky.

0 1
možnosti

Programy politických stran jsem už dávno přestal číst!

Musíme volit politiky s úctou k pravdě, úctou k druhému člověku, úctou ke spravedlnosti a demokratické dělbě moci. To v žádném programu nenajdeme! Musíme sledovat politiky v Otázkách Václava Moravce, v přenosech z parlamentu, a to nejen verbální projev, ale i ty projevy non verbální, které bývají důležitější! :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 423
  • Celková karma 17,88
  • Průměrná čtenost 518x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.