Návrat

Přicházíme, odcházíme, ale někdy si říkáme, že tam či jinam už se nikdy nevrátíme, byť víme, že se říká, nikdy neříkej nikdy. Dlouho jsem zde nebyl, protože jsem byl jinde. To jinde jsem považoval za správné, ale dělal to špatně.

 To jinde nebyla žádná exotika ani dobrodružná výprava do vyprahlých či zamrzlých pustin, ale do džungle a to pořádné. Do džungle zvané politika. Ano, politika. Aktivně jsem se prvně v životě zapojil do politické práce a jak se říká, pěkně od píky. Neměl jsem žádné vysoké cíle ani zálusk na teplé placené politické místečko. Jen jsem uvěřil, že svými zkušenostmi a znalostmi mohu přimět své spoluobčany ke kontrole práce placených politiků a jejich úředníků. A při troše štěstí třeba zrušit některá špatná ustanovení, kterých už máme něco přes jeden a půl milionu, tudíž je nad lidské síly si to zapamatovat, natož dodržovat. Chtěl jsem přispět i k tomu, aby Češi v Čechách zůstali Čechy.

 Odezněli jedny, druhé i třetí volby, politických slibů jen přibývalo, ale nikdo je neplní, protože na to nemají v politických subjektech čas. Vždyť budou zase další volby na které se musí připravit nejen nové sliby,  ale i ti správní kandidáti. Ono formulovat ty správné předvolební sliby není nic jednoduchého. Jak jsem na vlastní kůži zjistil, slibovat něco, co občany opravdu tíží a šlo by to změnit, tak to se neslibuje. Slibuje se něco velkého ve spojitosti s tím, čím velká média zrovna živí své čtenáře a diváky. A samozřejmě se slibuje opak toho, co velká média zrovna lidem servírují. A když se občas nějaký šťoural po volbách zeptá, proč politický subjekt nesplnil to, co plakáty a ústa politických lídrů slibovala, hned se najde brilantně vybroušená výmluva proč to nejde a tuto taktiku spolehlivě podpoří zase ta velká média, kdy občanům předhodí další z nekonečných kauz o tom či o onom.

 A tak mé další vyprávění vám poodhalí, jak to v té politické džungli chodí. Netěšte se na žádná jména, názvy. Těšte se na mé reálné prožitky a nabité dojmy v politické práci. Někdo mé vyprávění může použít k postupu v politice, jiný bude vědět na co si dát pozor. Ale takový je život, to co je pro jednoho nepřípustné, jiný považuje za správné. A jelikož den začíná v posteli, protože ráno po probuzení víme, zda bude náš den úsměvný a pohodový a nebo den blbec, tak mé další vyprávění také začne ráno v posteli..

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Ladenberger | úterý 6.2.2018 20:57 | karma článku: 9,12 | přečteno: 187x
  • Další články autora

Ivo Ladenberger

Odměna

28.2.2018 v 20:55 | Karma: 11,36

Ivo Ladenberger

Návrat

27.2.2018 v 20:45 | Karma: 6,72

Ivo Ladenberger

Premiér nebo dobrodruh ?

27.2.2018 v 16:29 | Karma: 19,13

Ivo Ladenberger

Potřebujeme v ČR migranty ?

23.8.2016 v 11:03 | Karma: 25,99