Opravdu občané chtějí více feudalizmu?

Jinak řečeno, co můžeme čekat od knížete? Opravdu občané chtějí další amnestii?      

Můžeme volit osobnost, člověka současnosti, který hlasoval a jako místopředseda vlády se podílel na všech kauzách a zákonech poslední doby. Nesmíme zapomínat, že je také předsedou strany pro 9 procent našich nejlepších. Například kauzy CASA, korupční kauza na MPSV, nenadálé navýšení rozpočtu fondu na podporu české kinematografie úplnou náhodou těsně před prezidentskými volbami. Zvyšování daní a tím přímo uskutečňování programu KSČM A ČSSD. Dvojnásobné překročení schodku rozpočtu České republiky za rok 2012. Neschopnost auditovat příjem dotací z EU ministerstvem financí. Zvyšování platů našich kapitánů Titaniku, kde je to přibližně stejné jako kdyby kapitán Titaniku přežil a posléze si došel k vedení vlastní firmy a chtěl po nich inkasovat prémii za překonání rychlostního rekordu. Naše dvojice chameleonů české politiky, která mění názory, strany a vlády, podle svého nejhlubšího přesvědčení, přičemž jediným a nejdůležitějším kritériem je za každou cenu se přidržet u koryta. Přičemž se nejdřív tvářím demokraticky, potom totálně zezelenám a nakonec začnu fialovět. Nejdříve amnestii vyhlášenou králem všech zlodějů, loupežníků a tunelářů schvaluji, ale jak se ukáže, že občané nedokázali pochopit velikost feudála a jeho rozhodnutí, tak okamžitě otáčím. Církevní restituce, schválení závazku ESM zároveň s nulovým informováním veřejnosti, protože občané by zřejmě velikost rozhodnutí a závazku za minimálně 350 miliard korun českých nemuseli pochopit.
Milost a amnestie prezidenta republiky je feudální přežitek, který by měl být okamžitě zrušen, buď je náš stát republikou nebo žijeme ve feudalizmu, žádná třetí cesta není.
Proč někteří členové české strany sociálně populistické se i na druhý pokus snaží vrazit kudlu do zad vlastního kandidáta, místo aby v sobě našly kousek cti, protože ČSSD nevyhrál volby 1998 Jiří Dienstbier ml. ani jiní EXPERTI.
Jak je možné, že v jiné zemi má prezident po skončení mandátu vyměřen důchod jako běžný občan a u nás se okamžikem zvolení za prezidenta stává feudálním pánem? Potřebujeme v našem státě vytvářet novodobou šlechtu nebo chceme být všichni rovnocennými občany?
V debatě kandidátů chci vidět pouze oba kandidáty a jejich názory. Koho volí Jan Novák opravdu nikoho nezajímá.
Nepotřebuji se v článku zmiňovat o druhém kandidátovi, protože po mediální masáži ze všech stran a pomalu všech médií by to bylo nošení dříví do lesa, takovou kampaň sjednocené mediální národní fronty jsme tady snad ještě neměli.
Volím pana Miloše Zemana, protože nechci mít na hradě prezidenta, který se po náročné cestě do Brusele vzbudí pouze v okamžiku, kdy bude potřeba něco podepsat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lácha Ml | sobota 19.1.2013 14:58 | karma článku: 14,71 | přečteno: 663x
  • Další články autora

Jan Lácha Ml

Méně EU, více občanovi

10.5.2019 v 11:51 | Karma: 18,00

Jan Lácha Ml

Sliby, chyby, realita

15.8.2013 v 20:09 | Karma: 7,60

Jan Lácha Ml

O inflaci

9.7.2013 v 10:09 | Karma: 4,58