Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Juraj 1

4. 9. 2012 12:38
izip je chiméra.

Elektronizace zdravotnictví je dobrý nápad. V nějakém rozsahu se dá dělat již dnes na sw, s kterými pracují pojišťovny- viz malé pojišťovny v čr - kontrola - no problem, mají všechny info, zda a jak je využívají je jiná věc. Dostupnost základních údajů pro pacienta, no problem.

Izip měl ale naprosto jiné ambice, krátce řečeno propojit všechny počítače ve zdravotbnictví do jedné fungující databáze. Tedy sw nemocnic- různé, sw obvoďáků různé, sw specialistů různé, sw lboratoří, RTG, CT NMR.... naprosto rozličné.

Jednak je to z mnoha důvodů zjevně nereálné, jednak by vznikl naprostý guláš, také by byl problém dostupnost plošně rychlého internetu..... tisíce dalších problémů. PROTO A JEN PROTO TO TAKTO NIKDE NA SVĚTĚ NEFUNGUJE.

Co tvrdili tvůrci projektu mediím  je jiná věc,

Kolik idiotů jim na to neletělo je docela ilustrativní

0 0
možnosti
PP

ippokorny

6. 9. 2012 13:49
Re: izip je chiméra.

Rozhodně neměl nic spojovat, to by udělal jen blázen, dávat data své společnosti nějakému IZIP. A rozhodně nebyl ve stavu, že by to bylo naprogramováno, tam byl jen přístup lékaře, pacienta a to vám udělají v nějaké firmě na počkání.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

4. 9. 2012 9:14
O systému IZIP moc nevím

ale vámi naznačený princip, že úmysl nebyl systém vytvořit ale pouze tvořit a odkloňovat prostředky mě silně připomíná  dostavbu Temelína. U Temelína také vůbec nejde o jeho spuštění, ale výstavbu, při níž se z těch několika set milard se dá odklonit spousta prostředků, z kterých bude několik rodin velmi dobře živo. Jde o prověřený a dobře fungující princip.

0 0
možnosti
BH

bhavel

4. 9. 2012 8:00
co to plácáte??????????????????

Ten systém fungoval a funguje. Problém je s využitím a doděláním právního okolí = práce ministerstva.

Zeptejte se prosím prof.Vyzuly (kandidát na senátora), na Masarykově onkologickém ústavě to fungovalo( a funguje?) v pořádku.

Plno laboratoří a dalších zařízení tam cpaly výsledky. To je část utracených peněz.

Kritici občas kritizují něco, o čem nemají ponětí.

2 0
možnosti
HDPI

Hijo De Puta II

4. 9. 2012 8:26
Re: co to plácáte??????????????????

Nesmysl. Systém umožňoval jen kontrolovat vložená, data, pokud do systému nikdo nic nevložil neumožňoval nic. A otázka je, nač duplicitně vkládat data do systému privátní firmy a platit za něco, co už člověk jednou zaplatil - když existuje možnost zajít si na zdravotní pojišťovnu a požádat o výpis vyučtované zdravotní péče. :-P

0 0
možnosti
RM

r_o_s

4. 9. 2012 7:50
hehe

IZIP je hezká myšlenka, ale nejspíše se zaháčkovali ti nepraví lidé.

Věřím, že až vyšetřování skončí, tak příjde překvapivá zpráva, že za to může Rath a ideálně i s Paroubkem :D

0 0
možnosti
DMP

Dluhousek Mirda Parkanovic

4. 9. 2012 6:39
stat nakoupi super vec

za x miliard ktera moc nefunguje. vs stat totez necha udelat svymi silami za par milionu

hadejte kde je zlodejina. trh je jasne nejlepsi

0 0
možnosti
MH

King4

4. 9. 2012 6:39
IZIP byla velká zlodějna

Aby systém fungoval, je třeba udělat zákon, že informace do nějakého informačního systému budou lékaři zadávat povinně. Když chtějí od zdravotní pojišťovny peníze, tak musí vykazovat práci. Takže toto by určitě šlo sloučit do jedné databáze, aby doktorům nevznikala práce navíc.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

4. 9. 2012 8:19
Re: IZIP byla velká zlodějna

Samozřejmě.  Takový systém by muselo zastřešovat a hlídat ministerstvo.  Ale je je vidět, je rozdíl v přístupu pojišťoven (systémy některých fungují dobře) a nějakého úředníka, kterému je to jedno a necítí žádnou odpovědnost.

0 0
možnosti
X

xychteen

4. 9. 2012 0:40
V povídce od Leacocka se dumalo, zda je hlavní hrdina...

...neruda a nekňuba, nebo jenom nekňuba. Dumám podobně o autorovi tohoto blogu - víte vůbec o tom iZIPu něco víc, než že to (podle některých zdrojů) byl tunel za dvě Mildy? Mluvil jste někdy s někým z řešitelů? Viděl jste někdy kompletní dokumentaci nějakého "správně ziZIPovaného" pacoše? Jestli jo, tak "nekňubu" odvolám, ale obávám se, že ne - a že ochotně rád každýmu dalšímu doktorovi vyprávíte, na co umřel váš dědeček z matčiny strany, a divíte se, že vás ženou už potřetí na rentgen pravýho kolena... hlavně že si uplivnete, že...

3 0
možnosti
PV

agent654321@seznam.cz

4. 9. 2012 7:05
Re: V povídce od Leacocka se dumalo, zda je hlavní hrdina...

R^R^R^

0 0
možnosti
JV

johnymistr

3. 9. 2012 22:15
co furt mele kdo o IZIPu

každý ať si hlídá své zdraví sám. Co furt nějaký izip? Už tak jsou doktoři jen písaři, když půl pracovní doby musej jen neustále něco psát. U pojišťovny ministerstva vnitra funguje něco podobného jako izip za pár kaček

0 0
možnosti
JK

MiroTR

4. 9. 2012 8:16
Re: co furt mele kdo o IZIPu

No, ono to za pár kaček není, ale funguje to opravdu dobře.  Proto nevidím nejmenší důvod, proč by jednotný systém pro všechny pacienty a pojišťovny nemohl fungovat.

0 0
možnosti
JB

Bereniké

3. 9. 2012 21:46
Ale houby

Ta myšlenka je dobrá, jenže holt by museli doktoři do toho systému přispívat a místo toho, aby mojí dceři psali neustále objednávky na nová a stejná vyšetření, tak holt místo toho psaní mohli napsat zprávu někam na vzdálený server, ona by to možná byla stejná práce. Jenže je prostě jednodušší neustále posílat na nová (určitě ne laciná) vyšetření a eventuelně opisovat zprávy od jiných dokorů, které jsem jim nosila hezky seštosované v deskách.

0 0
možnosti
JV

johnymistr

3. 9. 2012 22:11
Re: Ale houby

ale houby, vy byste si měla ta vyšetření vaší dcery pěkně hlídat a doktory na to upozorňovat, pokud je tam duplicita

0 0
možnosti
SP

sir podruhé

3. 9. 2012 21:31
já se spíš divim, že to už dávno neběhá

jenže dochtoři jsou lenoši, tak to je

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...