Více než 3,5 milionu korun za 4 měsíce v práci - nepráci?

Více než 3,5 milionu korun (měsíční příjem od začátku března a odstupné za dalších 9 měsíců) za čtyři měsíce v práci. Tolik peněz si u Českých drah dohromady a přibližně vydělá drážní ombudsman Petr Fejk, který je podle informací serveru iDNES.cz na odchodu z tohoto v poslední době některými politiky a médii značně diskutovaného a bezesporu více než lukrativního pracovního místa...

foto: Josef Vostárek, MF DNES, zdroj: iDNES.cz

Tak tomu říkám „dobrej job“. Bouřka v podobě nevole veřejnosti v souvislosti s neúměrně vysokým platem a odstupným se časem přežene, vždyť národ už téměř otupěl, ale pár milionů nejspíš v kapse pořádně zahřeje.

Dalo by se bez nadsázky říct, že takhle „trafika“ opravdu stála za to – tedy především panu Fejkovi a těm, kteří ho do této funkce dosadili. Jedna strana získala peníze a druhá strana? Asi něco v budoucnu získá nazpět, to se nejspíš teprve ukáže. Člověk na to musí mít jenom ten žaludek – silný, pokud možno krvavým biftekem posilněný. Jisté je, že za čtyři měsíce se v novém zaměstnání na zcela exkluzivně vytvořené pracovní pozici není možné vypracovat ani hrubou koncepci, není možné se dostatečně seznámit s problémy tak velkého kolosu, jakým České dráhy určitě jsou, a tím pádem není možné v zásadě udělat prakticky nic. Kromě toho, že člověk v tom lepším případě do té práce prostě chodí. Takže je to vlastně téměř „transparentní finanční dárek“ státem vlastněného dlouhodobě ztrátového podniku (tedy ze státního rozpočtu) do kapsy soukromé osoby.

Kdoví, co se to v té naší zemi vlastně děje, když se v některých oblastech těžce shání každý milion a někde se miliony klidně rozhazují, aby si jedinci přišli na to své – dlužno dodat notně nezasloužené. Je v tom cítit smrduté bahno lidské pýchy, nenasytnosti a zištnosti. Člověk by si mohl zuby uskřípat a hlavu ukroutit, stejně by to nám, obyčejným lidem, nebylo nic platné. Papaláši a mocipáni nás mají na háku a dnes večer si dají zase do nosu... za nás za všechny a především za naše!

 

http://ekonomika.idnes.cz/fejk-dostane-od-ceskych-drah-na-rozloucenou-temer-2-5-milionu-pqd-/ekonomika.aspx?c=A110621_133216_ekonomika_cem

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Kysilko | úterý 21.6.2011 15:45 | karma článku: 26,45 | přečteno: 1327x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04