Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Mokasina Alan

7. 12. 2010 18:05
některé otázky

můžou být zodpovězena až v určité chvíli, chtít odpověď předem je nesmysl, a proto, je důležité jen to co potřebuji vědět jen v určitou chvíli, teď a tady, nemusím nic řešit. okamžiky si odpovědi vynucují, a vy nemáte pravdu že každý může odpovědět co chce, určité chvíle si zkrátka pravdu vynutí a ta se nemůže před vámi nikam schovat. A tak víte v každý okamžik na čem jste.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 12. 2010 14:14
Co jest pravda?

Těmito slovy ukončil Pilát výslech Ježíše Krista. Neptal se, nečekal odpověď, jen tím konstatoval že Ježíšovo poselství je natolik nad jeho chápání že on sám není schopen rozhodnout o jeho pravdivosti ani významu.

Což ovšem platí celkově - ona je jen malá skupina absolutních pravd (jako že 1+1 =2, snad některé vědecké důkazy, fakta která se stala v blízké minulosti a o kterých pravdivě svědčí očitý svědek). Snad v přírodních vědách se vědci dokáží shodnout na důkazech které svědčí o absolutní pravdě nějakého úkazu. Ve společenských vědách už to neplatí vůbec - tam jsou různé názory (pravdy?) nejen povoleny, ba dokonce jsou základem rozvoje. Mluvíme tam o společných názorech (školách, ismech...)

Jinak řečeno, ve většině případů se můžeme dvou různých lidí zeptat na nějakou informaci a každý z nich odpoví rozdílně -a ani se nedá určit kdo z nich mluví pravdu a kdo úmyslně lže-to možná ani jeden z nich. Ba ani aby Vám řekli vše potřebné-to totiž ani sami nevědí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...