Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čarovná rybí kostička

21. 9. 2009 15:02
Společnost, která nechrání svoje děti

si nezasluhuje pomoc a ochranu. Je to ta společnost jejíž dítě-ubožátko jste použil k ilustraci. Každé sousto darované pudově jednajícím ženám a mužům jen zabezpečuje přísun dalších malých mučedníků na svět. Takže v rámci ohledu k dosud nenarozeným - nepomáhat.

0 0
možnosti

Merlin2

21. 9. 2009 14:02
My svoje děti chráníme.

To, co ukazujete na fotce NEJSOU naše děti.

Svět je několikanásobně přelidněný.   To pak se obrátí měřítka a zaplať pánbůh za každého černouška, který se nedožije puberty. Další rozmnožování barevných je jen zločin na boisféře.

0 0
možnosti

BingoXX

21. 9. 2009 13:45
naše společnost se o děti

stará dostatečně a o hladovějící a nemocné africké a jiné děti ať se postará ta společnost ve které žijí. Já osobně bych do Afriky neposílal vůbec žádnou pomoc a navíc bych ji neprodyšně oplotil dokud si své problémy nevyřeší sama, třeba i vyhynutím a pro svět by to nebyla žádná škoda, kdyby v Africe zůstala jen divoká zvěř.

0 0
možnosti

sedlak.cupera

21. 9. 2009 14:31
Re: naše společnost se o děti

R^

0 0
možnosti

Zuzu.mizu

21. 9. 2009 13:14
No,

"Podle předních světových ekonomických odborníků by peníze investované všemi zeměmi do zmírnění dopadů současné finanční krize stačily na celosvětové odstranění veškeré chudoby na několik let. Je tedy zjevné, že finanční prostředky světu neschází, jenom je využívá špatným, sobeckým a krátkozrakým způsobem." No, ty peníze se tedy utratí za vakcíny, jídlo, oblečení. Zachrání se miliony životů. Co pak? Kdo ty miliony dětí vzdělá, naučí je pracovat a vydělávat si na živobytí? Jejich rodiče v uprchlických táborech, kteří umějí jenom natáhnout ruku?:-/

0 0
možnosti

Dennys

21. 9. 2009 12:00
Mate pravdu

Africka spolecnost, ktera nechrani svoje deti si zaslouzi ....... svuj zanik. :-/

0 0
možnosti

3lipy

21. 9. 2009 10:46
Kraken a Hucul,

ti dva mají správný náhled jak pomoci Africe:

"naucit je starat se o sebe (zemedelstvi, ruzne prace) a pak od nich

jejich vyrobky kupovat (coz by mohlo jit, maji velmi levnou pracovni

silu, takze jsou dost konkurenceschopni)..." "...nase know-how jak zurodnit pudu a vybudovat infrastrukturu..."   Zbývá jen, je to naučit a zboží od nich kupovat. Pomůžeme?

 Věřím, že pokud takových bude více a více, bude méně a méně chudoby a hladovějíchc děti. Děkuji jim i autorovi. L.Č.V

0 0
možnosti

Hucul

21. 9. 2009 10:59
Re: Kraken a Hucul,

My uz jim pomahame. Napriklad studijni program EU, ktery jsem absolvovala, nabizel stipendium prakticky libovolnym zajemcum s titulem Bc. ze zemi mimo EU 1690 EUR na mesic po cele dva roky studia, plus 5000 EUR na kazdy zapocaty rok na dopravu z domova a zpet. Ja jako student ze zeme EU dostala 90 EUR mesicne na dobu 10ti mesicu a ceska vlada mi jeste pridala dalsich 300 EUR, abych mela v Nemecku aspon na kolejne.

A vysledek? Vetsina spoluzaku mimo EU byla ze zemi, kde uz obdobne studijni programy maji, ale nedavaji nikomu penize zadarmo, a spoluzacka z toho chudeho Bangladese si ssebou fofrem dovezla manzela a jeste pred zacatkem semestru se nechala zbouchnout, aby mela detatko s evropskym obcanstvim. Ve skole jsem ji nevidela, a to jsem s ni byla ve skupine na jeden projekt. Z Afriky prijel vsehovsudy jeden Egyptan a ten byl natolik zamozny, ze si studium platil sam.

0 0
možnosti

TrueRobos

21. 9. 2009 10:34
Přesně naopak

Dnešní katastrofa je způsobena tím, že se civilizovaný svět STARÁ. V době, kdy v Africe byl průměr 10 dětí / rodička a mortalita 70-80%, byl jejich počet stabilní. My jsme jim dodali léky a jídlo, ale bohužel jim nikdo nevysvětlil, že musí používat antikoncepci (i když, pochopili by to v kultuře, kde 1/3 mužů přiznává znásilnění?) Takže se začali lavinovitě množit a žebrat o jídlo. Čím víc jídla a léků jim dáme, tám víc se přemnoží a tím bude výsledek katastrofálnější. Dokud se nezačně od základů - zastavit růst populace za každou cenu - nedopadne to dobře. Prostě to dopadnout dobře nemůže. Je jedno, jak moc budete potírat chudobu, populace vždy do hranice chudoby doroste. Je nesmyslné dávat jim jako první léky a jídlo, to co potřebují, je antikoncepce a vzdělání.

0 0
možnosti

Hucul

21. 9. 2009 10:31
Osobne si myslim...

... ze kdyz se Evropa, hned po Antarktide nejmene plodny kontinent, dokazala vymanit z hladomoru a vecnych valek zcela bez pomoci vnejsich mocnosti, mohla by to zvladnout i Afrika, kde maji sklizen nekolikrat do roka, pokud intelektualne zvladnou alespon zaset. Ale zatim proste nedostoupili do stadia, kdy by to zvladli. Zatim jen vrazdi jeden druheho, kradou si navzajem od huby, mrzaci svoje zeny a delaji jim jedno dite za druhym. S takovou tezko dokazeme MY zmenit fakt, ze oni trpi hladomorem. V cele Evrope proste neni dost poli, aby uzivila nas i je. Kdyz jim budeme posilat vsechno nase jidlo, nebudeme sami mit, co jist, ale jim to sotva bude stacit na par dni - o tolik moc vic jich je nez nas, a stale rychleji jich pribyva.

Jedine, co jim muzeme dat, je nase know-how jak zurodnit pudu a vybudovat infrastrukturu. Ale stoji oni o nej? Nebo od nas chteji jen kalasnikovy?

0 0
možnosti

stepulka

21. 9. 2009 10:44
Re: Osobne si myslim...

Souhlasím. Takto to vidím i já.

Napsala jste to výstižně.

0 0
možnosti

kraken

21. 9. 2009 10:30
asi se projevim jako desny necita,

ale souhlasim s prispevky nize. Srdceryvne reportaze a obrazky, jake publikujete hraji na city. Ale vec je prosta - lidi v tech mistech se rozmnozuji velmi vysoko nad pomery, kolik lidi se tam muze uzivit. Cili reseni je v prevenci - antikoncepci.

Samozrejme, ze zapadni zeme v tom maji taky svuj dil - a to paradosxne diky humanitarni pomoci. Ta odnaucuje lidi tam starat se o sebe, uci je zavislosti na Zapadu. Jesli nekdy (z jakehokoliv duvodu), ta humanitarni pomoc vyschne, to bude teprve masakr.

Reseni je - stopnout humanitarni pomoc, naucit je starat se o sebe (zemedelstvi, ruzne prace) a pak od nich jejich vyrobky kupovat (coz by mohlo jit, maji velmi levnou pracovni silu, takze jsou dost konkurenceschopni). Takove projekty uz jsou (v malem - v dimenzich vesnic) a veskrze sjou velmi uspesne. Vyspele zeme jsou vyspele, protoze se tam makalo a ne, ze byla natazena ruka.

Hrani na city a humanitarni pomoc je cesta do pekla - pro ne i pro tzv. vyspele zeme.

0 0
možnosti

Faye

21. 9. 2009 10:25
Tak ja nevim...

Pravdou je, ze veta "Týká se nás to všech a každý z nás to může změnit." je celkem utopicka. Tyka se to nas vsech? Vazne?  Kazdy z nas to muze zmenit? Prosim, podelte se s nami o to jak. Co delate vy? Jaky to melo dlouhodoby efekt?

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...