Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Machalu

19. 7. 2010 14:52
Jen ta zvířata.

Jeden svědek jehovův (ano, vím, Vy jste z jiného oddílu) mi onehdá tvrdil, že když už tedy oba žijeme +/- stejně "dobře", tedy neděláme nic špatného, pomáháme druhým, chováme se podle desatera... že stejně já jsem horší než on a onu "jízdenku k záchraně" nemohu, narozdíl od něj, obdržet, protože on se modlí a věří v Boha, kdežo já ne.

Jak to tedy je s tím milováním nepřátel, odpuštěním všem...Budu za svou nevíru potrestán? Cožpak Bůh není dobrý křesťan?

Jinak osobně si myslím, že řešení "animals only" by bylo poměrně elegantní a pro tuto planetu poměrně přínosné.

0 0
možnosti
I

iruka666

12. 7. 2010 11:38
....

Nejvíce se směju tomu, jak v diskuzi xkrát zaznělo, že naše kultura vzešla z křesťanství ;-D

0 0
možnosti
A

Astartoth

12. 7. 2010 11:46
Re: ....

Pochopitelne, nevsiml jsem si, ze bychom se shlukovali v posvatnych hajich, aby knezka ritualne vykuchala vyvoleneho, nacez se stala "obeti" kmenovych orgii, v lepsim pripade pak aspon podnikat v rohatych helmach plenitelske najezdy na cizi pobrezi.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

11. 7. 2010 21:48
nedovedu si

představit, proč by Bůh, stvořitel celého Vesmíru, měl osobně sledovat nějaké jednotlivce na planetě vůči tomuto Vesmíru zanedbatelně malé. Myslím si,  že podobná náboženství jsou výrazem nesmírné namyšlenosti a sebepřecenění lidí. Navíc - pokud by Bohu nedalo stvoření člověka žádnou práci, nemohl by na něm příliš lpět. Pokud by se mu nevyvedl a z nějakého důvodu by jej přece chtěl, stvořil by si lepšího. Pokud ale Bůh opravdu o lidi dbá, pak na nich není nezávislý, naopak, potřebuje, aby člověk jistým způsobem "uspěl". Pak ale Bůh nejspíš vsadil na svůj výtvor jako na jedinou kartu a te´d i jemu nezbývá než se modlit, aby mu to vyšlo, jinak bude v pr....

0 0
možnosti
C

citrón123

11. 7. 2010 10:06
to není kolektivní vina

na druhou stranu člověk co vzhlíží k zločinecké organizaci  asi není normální. To je stejné asi jako by někdo vzhlížel v hitlerovi a přitom se vymlouval na to, že on nic neprovedl a ať ho neházíme do jednoho pytle.;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

9. 7. 2010 1:06
Mám podobnou zkušenost

0 0
možnosti
LS(

Lobo se (z)vrací

8. 7. 2010 11:51
"Milujte své nepřátele"

Mohl by mi to nějaký křesťan vysvětlit? Ale tak nějak jednoduše, bez citátů z bible, aby to pochopil i průměrně inteligentní pohan:-P Je mi jasný, že nepříteli se to musí líbit, ale co z toho mají křesťani?

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

8. 7. 2010 12:04
Re: "Milujte své nepřátele"

Není to přirozené. Není to lidské. Ale je to cesta, kterou se může člověk stávat Božím obrazem. Následovat Ježíše, který to dokázal.

0 0
možnosti
C

celim

8. 7. 2010 10:50
Mimochodem,

tuto neděli jsem zažil nádhernou událost křtu cca dvacetileté mladé ženy a její přijetí mezi křesťany. Kněz měl k ní malou promluvu, kde zmínil, že je třeba, aby svoje křesťanství vyjadřovala svým životem, postoji a příkladem. No a to je, pokud se tak děje, nejlepší propagace křesťanství, kdy nikomu křesťan "neleze" do života, ale přesto jej kladně ovlivňuje.

0 0
možnosti
PK

krok_original

8. 7. 2010 10:13
Víra

Víra je osobní věc každého člověka.

Každý nechť věří v jakého boha chce, ale ať s tím dá pokoj ostatním lidem.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

8. 7. 2010 10:16
Re: Víra

Tohle vám žádný křesťan nepodepíše. Přestal by být křesťanem.

0 0
možnosti
LV

lubanek

8. 7. 2010 10:10
Zmužile dál.

Dobrý den pane Kysilko. Nenechte se odradit. Ježíš řekl: na světě soužení míti budete, ale nebojte se já jsem přemohl svět. Budou vás nenávidět pro jméno mé. Ale kdo setrvá až do konce bude spasen.Rád bych vás povzbudil těmito slovy: 1Ep. S. Petra 4:14... Trpíte-li pohanění pro jméno Kristovo, blahoslavení jste. Nebo Duch ten slávy a Boží na vás odpočívá, kterýž ze strany jejich zajisté rouhán, ale ze strany vaší oslavován bývá.R^ Přeji hezký den.

0 0
možnosti
A

Alergik71

8. 7. 2010 9:44
??????

Pokud vím tak každý katolík na sebe bere zodpovědnost za činy své církve. Teď si nepamatuji přesnou citaci. ;-) 

Takže na sebe berete ty špatné i dobré věci, které jsou a byli jménem církve dělány. Ale jsem optimista i katolická církev se zlepšuje omluva za Husa trvala pár set let, omluva za zneužívání a především aktivní přístup aby se podobná věc neopakovala a viníci byli potrestáni již jen desítky let.....:-/

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 7. 2010 9:59
Re: ??????

"Pokud vím tak každý katolík na sebe bere zodpovědnost za činy své církve."

.

 Viete zle. Akú zodpovednosť za činy cirkvi ma pokrstené decko ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...