Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

20/40

8. 4. 2011 21:03
....

Lidí, kteří si myslí, že problémem je nedostatek demokracie jsou idi*ti.

Demokracie příčina těchto problému.

Je to právě ta ignorantská, nenávistivá, naivní a chamtivá masa lidí, která dá vždy přednost demagogovi či válečníkovi před decentním člověkem, který se nebojí říct nepopulární pravdu.

Míň demokracie, míň státu, víc svobody a osobní zodpovědnosti.

0 0
možnosti

20/40

8. 4. 2011 20:59
naivní

Váše závěry jsou směšné, ba téměř dětinské a lze je shrnout do jedné věty "všechno by bylo lepší, kdybychom jen zvolili ty správné lidi do politiky".

Probuďte se proboha, tohle si říká celý západní svět už celá staletí.

Možná byste se měl ptát, proč se do politiky hrne určitý druh lidí.

Odpověď je jednoduchá, člověku s mravními zásadami by svědomí nedovolilo politiku dělat. Jaktože se nikdo neptá, proč lidé raději volí demagoga a jsou ochotni ukamenovat člověka, který upřímně hlásí pravdu.

Proto se radší bavme o tom, jak zbavit stát jeho moci, zrušit zákony, úřady, pravomoce atd. Nechat lidi, aby si utvořili takovou společnost, jakou chtějí, ne takovou jakou si demokratická většina nadiktuje skrz volby.

0 0
možnosti

Pišvejc

8. 4. 2011 18:38
Pravda, ale...

"...vznik nových politických stran z lidí čestných, neúplatných a pracovitých..."

A v tom to právě je - problém ČR tkví především v tom, že výše uvedení lidé (stále možná naivně věřím, že jich je v ČR většina) nechtějí mít s politikou nic společného a maximálně tak píší podobné články jako je tento. Dokud se toto nezmění, budou nám vládnout gangsteři jako dosud. Jinými slovy můžeme naříkat jen sami na sebe, tím spíš, platí-li stále, že každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží.

0 0
možnosti

Kahlan Amnell

8. 4. 2011 13:50
Souhlas,

akorát s tou změnou to nevidím reálně. Jedině tam nacpat lidi (odborníky), kteří to dělat za žádnou cenu nechtějí. Nebo politiku nechat v rukou těch superbohatých, kteří ji budou mít jako koníčka, jak to bylo ve starověku. Politické strany nic neřeší. Na VV jde krásně vidět, že stačí do jakékoliv strany napumpovat miliony, zasponzorovat kampaň, a ta strana se dostane do parlamentu.

0 0
možnosti

johnpeters

8. 4. 2011 13:26
A s tím

se musí uzákonit nová pravidla-na př.volitelnost jen na dvě volební období,poslanci a senátoři nesmí vykonávat žádnou jinou činnost mimo svůj mandát,pevně stanovená mzda,odvíjející se od násobku průměrné mzdy v ČR-trojnásobek pro poslance a senátory,čtyřnásobek pro ministry-,imunita vztahující se pouze po dobu mandátu,služ. vůz k dispozici,j ŽÁDNÉ jiné příjmy- žádné dozorčí rady a pod.,povinnost docházky do zaměstnání,nemocenská dle pravidel pro ostatní občany ,povinné každoroční majetkové přiznání,hmotná odpovědnost za ztráty,vzniklé neodborným rozhodnutím-jen tyto body,o kterých píši coby legislativní laik, již zajišťují dostatek pořádku pro fungování státu!Zajistí Ústavní soud.[>-]

0 0
možnosti

Boridoj

8. 4. 2011 14:19
Re: A s tím

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

DANUSA

8. 4. 2011 13:21
Ano,

znovunalezení jiných hodnot R^V

0 0
možnosti

ladas007

8. 4. 2011 12:56
jedině přímá volba

ne presidenta, ale všech věcí týkajících se státu. Podle sčítání bychom měli vědět, kolik lidí má připojení k internetu, a asi bychom dosáhli vyšší zapojitelnosti lidí do politiky než je účast u voleb. Samozřejmostí je zveřejnění všech výdajů státu na internetu a to do halíře.

Vím, je to scifi, protože už ani nevěřím, že by se u nás i tohle nedalo zfalšovat a ovlivnit, ale představa to je pěkná. Jen aby mě někdo ještě nenapadnul, že mu to připomíná komunismus nebo něco takového...

0 0
možnosti

bofums a nelvastní syn s.r.o.

8. 4. 2011 12:40
Tož ogare, tady v tym debilním Česku

už to není enem prohnilí proti prohnilým, ale mafiánští proti mafiánským za pomocí tych bílých koňů z Kladrub. A je jedno, esli bude u moči a koryta chrochtal levica a nebo pravica, jedni za osmnáct a druzí bez dvuch za dvacet. Politické strany sú enem mimikry pro skutečné mocnáře z řad průmyslové lobby, si myslíš, že třeba Skanska, Omnipol, PPF a další molochy si nechajů od politických šašků kecať do svých špinavých kšeftů s praním špinavých prachů? Ani náhodú.8-o

0 0
možnosti

Petr-007

8. 4. 2011 12:37
Zemí Českých - máte to napsané i v ústavě

0 0
možnosti

Gašpo

8. 4. 2011 12:27
Blog síce pekný

ale záver naskrze utopistický.:-/

Je to bludný kruh. Politické prostredie je nastavené ako eldorádo bez zodpovednosti a postihnuteľnosti. To bude vždy priťahovať ľudí patričného razenia. Zmeniť nastavenie tohoto prostredia može len tí, čo mu vládnu. Takže nezmysel.

Každá nová generácia bude obsahovať dané percento ľudí tohoto razenia. Takže noví, mladí politici budú úplne rovnakí. Ak sa medzi nimi objaví niekto "osvietený", prostredie ho okamžite zomelie, alebo vypudí.

To, čo hlásate je rovnaký nezmysel, akoby ste chcel aby sa kriminálne prostredie zmenilo na oázu čestnosti a dobrých skutkov.;-D

0 0
možnosti

Vohon

8. 4. 2011 16:28
Re: Blog síce pekný

Gašpo,souhlasím s Vámi,že blog je pěkný a kritický,až na ten vpravdě utopistický závěr.Otázkou je,kdo a jak by měl a mohl nastolit "to správné".Z historie víme,že každá opozice (Pozor!!!-Teď nemám na mysli opoziční strany naší politické scény!)bojuje proti prohnilému stávajícímu systému,tudíž je pokroková.Ale jen do okamžiku uchopení moci.Právě uchopením moci začíná sama zahnívat. Takže...? A ještě otázka:Vznikla už u nás taková skutečná opozice?Pokud ano,jaké má prostředky v boji o uchopeni moci?Nespokojenost lidí jí může pomoci,ale není to akce.Jsem velmi skeptický!

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...