Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

26. 10. 2010 14:27
inu

psát ano, ale přemýšlet o tom, co, zveřejnit, kde a které místo sleduje policie, protože tam očekává příchod podezřelého, může zveřejnit jen naprostý idiot a toho bych enchala klidně zavřít za napomáhání trstnému činu.

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

26. 10. 2010 10:09
.

Ježíši, to snad není možný, aby byl dospělej chlap tak naivní...;-D Prosím Vás, autore, přemýšlejte a čtěte mezi řádky žádosti policie. Apropós, to, že Blesk a spol zveřejní nějaká info - nenapadlo Vás, odkud asi ti novináři ty informace mají...? Myslíte, že si sami od sebe domyslí, co policie našla a kudy se bere dál...?

0 0
možnosti
MI

Maxx12 II.

26. 10. 2010 10:14
Re: .

to, že jsou někteří fízlové prodejné nanynky ještě neznamená, že s tím hned vyběhnu v ranních novinách (přijmu-li tuto Vaši tezi). To je zodpovědnost jen toho autora. Navíc si snad děláte srandu, ne? Ti novináři ani spousta informací nemají, jen furt perou prádlo nehledě na to, zda je špinavé či čisté, nehledě na to, že ho mohou potrhat...takže spekulovat, tvořit články o ničem, vypovídací hodnota nula, ale dneska splněno, co? Za další 2 dny se objeví další nepodložené info, tak šup, vyrobíme každý den 3 články...do toho zaspekulujeme, jak by se údajný únosce měl chovat, čeho se vyvarovat, čeho se (ne)vyvarovali předchůdci z podobných kauz, info o směru a počtu policistů při pátrání, ať to má dotyčný jednodušší, ne?!

Vy tu křičíte něco o naivitě a naopak Váš příspěvek je k zaplakání... Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 10. 2010 9:56
tak nějak

Dneska v půl druhé ráno jsem se na CT24ce díval na rozhovor s takovým znalcem od polície co taky brojil proti informování médií. Mlel tam skoro nesrozumitelně cosi o potřebě konsenzu a podobně. A když se ho hlasatelka přímo zeptala kde že je ta hranice kterou by už novináři neměli překročit, tak připustil že žádná taková hranice není. Já chápu že je na jedný straně pro policii příjemný když média oslavují její úspěchy a na straně druhý když se pak ta samá policie plácá na suchu, tak se média ptají a co dál. A ono jednoho dne, v nepříliš vzdálené době bude muset možná mluvčí policie předstoupit před novináře a oznámit že pátrání po Aničce se uzavírá pro nedostatek důkazů. Pochopitelně i pro něj a celou policii by bylo milejší kdyby se média o Aničku už v té době vůbec nezajímala, a mohli to udělat potichu..

0 0
možnosti
MB

buxus

26. 10. 2010 10:12
Re: tak nějak

Bohužel až příliš často se policie stává pro média fackovacím panákem. Zkuste se vžít do jejich situace. Dítě zmizelo beze stopy. Bylo vynaloženo obrovské úsilí policie i hasičů, aby dítě našli, bez výsledku. prohkledali co mohli.  Nalezené stopy policie řádně zajistila a vyhodnotila, což vedlo - možná - k nesprávnému podezřelému. Ale zanedbala policie něco? Musíme si uvědomit, že všude dochází a bude docházet k případům, jejichž vyřešení není v silách sebelepší organizace, sebelepší policie. Asi nikdo neví co dál ... ani policie, ani novináři. Vylepší se situace nekonkrétním obviňováním z neschopnosti? Řekněte mi co měli udělat a neudělali.

0 0
možnosti
H

heyhou

26. 10. 2010 9:53
hmmmm

z toho vyplývá, že únosce si kupuje blesk, furt sedí u bedny a čumí na zprávy...takže průměrnej občan čr...ale je pravda, že by o tom psát neměli, protože tím doopravdy nahrávají pachatelovi, jenže v blesku by chudáci asi něměli o čem jiným psát, když se mezi celebritama nic neděje...na druhou stranu zase je pravda, že to, co napíšou media a zvláště media jako blesk je pravda asi jen z 1/10, takže don´t worry...

0 0
možnosti
MB

buxus

26. 10. 2010 9:51
Tak prvou věcí je, že by novináři neměli dostávat

.. od policie žádné zprávy, které by mohly vyšetřování narušovat. To se neděje a únik informací z policejních zdrojů je zřejmý. Za druhé - naše legislativa by na takové případy měla pamatovat a na návrh dozorujícího prokurátora by mohl příslušný soud uvalit embargo na psaní o případu - časově omezené a řádně zdůvodněné.

0 0
možnosti
JD

pedr64

26. 10. 2010 10:09
Re: Tak prvou věcí je, že by novináři neměli dostávat

ne, ne, když je schopna policie svolat tiskovku, kde se chlubí, jak zase zakroutila krkem pěstitelům konopí, měla by strpět i podávání informací o neúspěšném pátrání. jak může vyšetřování ovlivnit informace, že 200 policistů prohledává chabaščí tam a tam, když to každý vidí a není na tom co tajit?

0 0
možnosti
LP

Libor Čenský

26. 10. 2010 9:38
Je to rozhodně

sporná otázka, ale do určité míry bych i souhlasil. Bohužel, stejně tak můžu tvrdit já o Vás, že parazitujete na případu Aničky za účelem získání karmy.

Na to mi můžete samozřejmě oponovat stejně tak, jako Blesk může oponovat Vám.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

26. 10. 2010 9:19
Lidi chtějí...

chtějí vědět, jaká je aktuální situace - co se Aničky týče. I když není naše...jako by byla. Já bulvár v žádném případě nemusím, ale tady se ho musím zastat. Nevšimla jsem si, že by na případu Aničky nějak paratizoval, dokonce nabídli odměnu za informace, které by pomohly Aničku najít. A na peníze lidi slyšeli, slyší a slyšet budou.

0 0
možnosti
A

APEG

26. 10. 2010 9:19
Blesk nečtu

Nijak se ho nezastávám. Ale vysvětlete mi prosím, jak může Blesk ohrožovat pátrání, když sám píšete, "že policie nemá žádnou valnou stopu a již dvanáctý den téměř bezúspěšně hledá."...

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...