Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

6. 1. 2010 15:45
Uvažujme

Problémy současnosti jsou dílem parlamentu. Naši  poslanci hned co usedli do křesel ztratili kontakt s voliči a životem, vytvořili si klub zaměřený, až na výjimky, na své zájmy. Imunitu, platy, případně  novelizace  nebohých zákonů které přijali předtím.O účasti na jednáních netřeba hovořit. Prostě odcizili se a u koryta se chtějí  držet jako pijavice. Navíc jsou zbyteční, celou politiku mohou za ně dělat  jejich partajní šéfové  když prosadili absolutní závaznost a poslušnost svých členů- poslanců.  Do voleb ještě dost dlouho. Chce to nová jména a nové tváře. Přitom neškodí  byl-li takový člověk dříve na výsluní polistopadové  politiky a pak docela dole, aby zase mohl vše hodnotit  z pohledu lidí  běžného života,  obohacený skušenostmi ze všech životních etáží. Tak se zdá, že nová hvězda, Zemanova SPO, dává aspoň nyní docela dobrou naději.    8-o

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

6. 1. 2010 16:40
Re: Uvažujme

Dobrý den,

děkuji vám za váš příspěvek.

Souhlasím s vámi, že to chce nová jména a nové tváře. Já ještě dodávám, že to chce slušné lidi, kteří chtějí opravdu pracovat pro naši zemi a za to být, v takovém případě po právu, dobře finančně ohodnoceni. Nemám nic proti výhodám poslanců, pokud jsou odůvodněné a nezneužívají se. Jestliže mám zadarmo například MHD, bydlím v Praze a k tomu mám ještě zdarma řidiče s autem a ještě čerpám náhrady na cestovné, které jsou ve skutečnosti nulové, to podle mého názoru správné není. Jsem však přesvědčený o tom, že slušný člověk by to nedělal. Tedy kdo to dělá, systém zneužívá a proto musí do parlamentu i senátu i vrcholných míst ve státní správě usednou lidé, kteří nebudou zevnitř pouze stát vyžírat a systém zneužívat.

Ohledně nové strany kolem Miloše Zemana mám trochu strach, jestli naplňuje právě ta kritéria nových tváří a něčeho nového na naší politické scéně.

S přátelským pozdravem, JK

0 0
možnosti
JC

Jarcho

6. 1. 2010 12:10
Hleďte na lidi, ne na strany.

Nebudu volit nikoho, kdo v parlamentu sedí nebo dříve seděl. Tito lidé mohou za problémy, v nichž se naše společnost a náš stát nachází. Oni jsou hlavní viníci.

Proto strana, která bude mít na své kandidátní listině takové lidi, můj hlas nedostane. Tyto volební lístky vyhodím hned, jak mi je úřad doručí. Vybírat budu jen mezi takovými stranami, na jejichž volebních lístcích žádného poslance ani senátora nenajdu.

Program stran je až druhotný - rozhodující nejsou sliby, ale lidé, kteří slibují.

0 0
možnosti
A

agnostik1

6. 1. 2010 14:18
Re: Hleďte na lidi, ne na strany.

'Nebudu volit nikoho, kdo v parlamentu sedí nebo dříve seděl', zlatá slova, plný souhlasR^![>-]

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 1. 2010 10:30
Problém je v politickém systému

každá úspěšná politická strana se zákonitě stane cílovou stanicí prospěchářů a kariéristů, všehoschopných bezohledných egoistů. V minulém režimu to nebylo lepší, KSČ byla podobnými typy velmi dobře zásobená.

-

Pokud chceme tento stav změnit, nemá smysl doufat v novou politixkou stranu, která tomu nepodlehne. Je potřeba změnit principy demokracie.

0 0
možnosti
KZ

h@luzak

6. 1. 2010 9:34
ale která..?

Myslíte si, že žádná taková není? Novou stranou (před rokem založenou) "pod vlajkou České republiky" (ne pod tou modrou s hvězdičkami symbolizujícími 12 kmenů izraelských ;-)) jsou Svobodní. Myslíte si, že mají šanci? Případně jak by mohli zlepšit vlastní prezentaci, aby byli vidět?

Narážím na to, že aby se strana prosadila, potřebuje "nejlépe" dost peněz. Ty získá buď ze státních příspěvků (stálice jako ODS, ČSSD či Lidovci) nebo z větších "darů". Jenomže právě ty dary jsou problémem. Kdybych byl předsedou strany, která by chtěla být důvěryhodná, asi bych je nepřijímal. Ony ty dary jsou totiž často spíše "zálohou na budoucí plnění" a tím padá politický program, nastává účelovost a jsme u starých známých tváří a praktik (a tedy třeba u TOPxx). A bez velké reklamní kampaně se špatně vede bitva..

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3112x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...