Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Deleter

18. 10. 2010 12:27
Zajímavost.

Když nebylo v Evropě nejlíp, nespokojení a odvážní lidé odešli na jiný kontinent zabrat teritoria původních obyvatel a VYBUDOVAT Nový Svět.

V Africe je pořád stejně, nebo spíš líp, a nespokojení a odvážní odcházejí na jiný kontinent zabrat teritoria původních obyvatel a přisát se na jejich sociální systém.

0 0
možnosti
EK

Deleter

18. 10. 2010 12:24
Perličky z diskuse

"coz by samozrejme melo pouze jediny efekt. miliony zoufalych africanu by udelalo vse na svete aby se dostali do civilizace, tedy do Evropy a nikdo by jim v tom nebyl schopny zabranit. presne proto musime udelat opacnou vec. Pomoct Africe v tom aby zadny jeji obyvatel nemel duvod ze sve domoviny odejit"

---

Zkuste se, prosím, zamyslet nad tím, proč jsou jako ti Afričané zoufalí. Proto, že nemaj barevnou telku, pětimetrovej bourák a na každým prstě kromě ženské taky masivní zlatej prsten. Proto, že jedni jsou "ti u moci" - tedy sloužící aktuálnímu králi - a druzí tím trpí, po čase se to obrátí. Protože si udělají deset dětí, přestože nejbližší vodní tok je dvacet km daleko a to jenom půl roku. Zamyslete se nad tím.

Rozhodně odmítám do budoucna kromě několika penzistů živit ještě několik nejlépe desítek zoufalých afričanů.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

17. 10. 2010 13:02
dnes pomuzete jednomu

a vase dve deti jich budou mit na krku uz tucet. Jednou vas za to prokleji.

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 10. 2010 22:21
Jardo víš co ?

Jardo, ty si ale Jarda. Takový naivní, hloupočký Jarda.

Možná by bylo dobrý, kdybys svýma nápadama zásoboval jen děti do 13 - 14 let.  Starší by tě už většinou poslali tam, kam bys měl příležitostně zajít - do blázince. !!;-)

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 10. 2010 13:42
Re: Jardo víš co ?

trapny a prilis emocionalni. Je videt , ze nemate co rici.

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 10. 2010 22:18
Jardo, víš co ?

Jarda, ty jsi ale Jarda. Takový naivní, hloupoučký Jarda.!!;-D

0 0
možnosti
A

Amoniak

15. 10. 2010 21:45
Klidně

Chcete jim pomáhat? Fajn, klidně jim pošlete celou výplatu. Když z toho budete mít dobrý pocit tak je to fajn. Mne ale mrzí každý pěttník který se tam ve formě pomoci libovolného druhu dostane. Necítím žádnou vinu za stav Afriky a nechci platit za sanaci tamního bordelu. Klidně ať se sežerou, hlavně ať nelezou do Evropy. Z tohoto pohledu by asi bylo nejlepší kdyby se ve velkém pobíjeli a přeživší mřeli na choroby všeho druhu. 

- - -

(Kdyby místo "humanitární pomoci" dostali za stejné peníze munici tak by už možná klesla populace na rozumnou mez ... )

0 0
možnosti
A

Alfie

15. 10. 2010 21:33
Znásilňování je jen část reality.

Je to jeden z mnoha projevů rozpadu tamější společenské struktury.

Ale mýlíte se, když viníte za kmenové války bělochy. Kolonizátoři je sice podporovali, když se jim to hodilo, ale kmenové šarvátky tam byly dávno před tím - ostatně stejně, jako v Evropě státy válčily mezi sebou ještě historicky nedávno. Problém je v tom, že tady se vyvíjela společnost víceméně souběžně s technologií. Kdežto v Africe mezi sebou bojovali oštěpy a jinými ručními zbraněmi, které odpovídaly jejich technologickému i společenskému vývoji. Pak se jim ale dostaly do rukou samopaly a další moderní zbraně, ovšem společenská struktura zůstala stejná. A z bezvýznamných kmenových šarvátek se stal masakr :-(

Takže ano, můžeme za dodávky zbraní. Ale tím, že jim budeme souběžně dodávat materiální pomoc, jejíž většina je obratem směněna za zbraně, tím to rozhodně nevylepšujeme.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

15. 10. 2010 21:23
Tak přemýšlím,

jestli váš postoj není vlastně větší a horší forma rasismu a neokolonialismu. Připadá mi to, jako když matka  se cítí stále odpovědná za 40 syna, protože si myslí, že když byl malý, tak na něho neměla moc času a nechovala se k němu moc hezky.   A tak mu ve 40 letech chodí uklízet, říká mu jaký má mít byt, koho si vzít, jak si uspořádat život, jakou si vybrat práci, jak vychovávat děti, atd. A skutečně si myslí, že mu tím strašně pomáhá. Myslet si že jsem za někoho odpovědný a skutečně pomáhat je totiž veliký rozdíl.

Ano byla zde nějaká kolonizace, protože si evropan mysle, že je to to správné uspořádání světa. Pak evropan objevil demokracii a opět s tím hurá do Afriky, protože toto je to nejlepší pro celý svět.

0 0
možnosti
PK

chicocheco

15. 10. 2010 21:09
Afrika

byla kolonizována většinou až koncem devatenáctého století... takže žádná staletí. Jinak já jsem toho názoru, že když už se udělala ta chyba a kolonizovalo se, nemělo se DEKOLONIZOVAT. Můj názor na dekolonizaci najdete mezi řádky v tomto článku: http://kreuziger.blog.idnes.cz/c/73451/Portugalske-dejiny-20-stoleti-trochu-jinak.html

Jinak myslím, že kdyby Afrika nebyla kolonizována v devatenáctém století, byla by kolonizována dnes - z prvobytně pospolné společnosti by Afričani skočili rovnou do hi-tech postmoderny. A kdoví, jak by to dopadlo. A na zbytky těch "primitivních" národů, co by se neintegrovali do světové ekonomiky, by se jezdily dívat davy turistů jako na zvířátka. (Mimochodem, Afrika dnes JE kolonizována znovu, tentokrát Čínou a dalšími asijskými tygry, Číňané si v afrických městech staví svoje čtvrtě, Little Chinas, jako kdysi v Americe).

0 0
možnosti
PK

chicocheco

15. 10. 2010 21:13
Re: Afrika

A k těm "mírovým" jednotkám OSN: většinou je to směsice Afričanů, Asiatů včetně Indů a pak východoevropanů typu Bulharska, kteří mimochodem přinesli do Kambodži HIV. Tuším v roce 1992. Do té doby tam nebyl jediný případ nakažení tímto virem, dnes je kambodžská populace zdecimovaná. Existuje o tom TV dokument, zkuste si ho vyhledat. "Mírové" jednotky OSN bych v žádném případě nedával do rovnítka se západní civilizací, jsou to často barbaři!

0 0
možnosti
PK

repanak

15. 10. 2010 21:01
Bohužel Africe hrozně ublížil SSSR

se svými satelity "podporou" národně osvobozovacího hnutí všemi prostředky, hlavně zbraněmi. Narušil tak určité, sice špatně fungující  struktury a mechanismy fungování tamější společnosti, ale lepší nebyly . Ne že by "imperialisté" byli neviňátka, ale zvlášť bylo zničující, když oba tábory útočily proti sobě - není to sice v Africe ale příklady Afganistánu, Iráku, Iránu, ale i třeba Konga. Jako malý klučina jsem tápal komu držet palečky - zda Lumumbovi, nebo Kasawubuovi - nebo plukovníku Mobutuovi v Katanze. A pak Ahmed ben Bellovi  nebo Bumedienovi ... tenkrát se neuvádělo, že tento pán hovořil o dobytí Evropy přes potenci arabských mužů a děloh arabských žen.i

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...